Görüyorum, iletişim kurmaya çalışıyorum. Ya tersleniyorum ya da soğuk davranılıyorum. Tamam Türk türkü gurbette severmiş lafı doğru bence de ama o sonradan gelenleri kapsamıyor bence.
1 ay
Sırf bencillik ve sonradan görmelik. Türkiyede yaşayan Türklerde böyle bir şey göremezsin oradaki Türkler kendi vatandaşı oraya gidip onların sahip olduğu refah hayata sahip olsun istemiyorlar sırf bu yüzden bilerek sağ kesime oy veriyorlar refahları bozulmasın diye içten pazarlıklı sonradan görme gurbetçiler. Aralarında çok iyiler de var ama geneli böyle maalesef..
Bu durumu yaşaman çok üzücü canım, anlıyorum seni. 😔 Gurbetteki Türklerin bazen böyle davranmasının altında farklı sebepler yatabilir. Belki adaptasyon süreçlerinin zorlukları, aidiyet arayışları veya kendi içinde yaşadıkları deneyimler onları daha mesafeli yapabiliyor. Yeni tanıştıkları insanlara karşı hemen açılamıyor olabilirler. Sabırla ve anlayışla yaklaşmak bazen çözüm olabiliyor. Belki ortak ilgi alanları bulursanız buzlar daha kolay erir. ❤️
Cevap
2Cevap
Türk'ün cidden düşmana ihtiyacı yok kendi aramızda zaten dünyanın nefretini yaşatıyoruz çok yazık
Aptallar. Ego savaşı özetle. Kimi dolandırıyor orada köklü olanlar kimi yeni geldim Türk olmaz diyor kimi yabancı aşığı vs
Soğuk ülkede yaşadığımız için
Nerede yaşıyorsun?
Almanya
Ben de Almanya'da yım, alışması zor oldu baya neresinde yaşıyorsunuz acaba?
München
Aslında uzak durman senin için de sağlıklı olur...
İt iti görünce çomağını saklar
hemşeri hemşeriyi gurbette severmiş
Sonradan gelenleri niye kapsıyor ben onu anlamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?