Bu dünyada çalış, bir de ahireti düşün bıktım gerçekten psikolojik olarak çöktüm, herkesin hayatı farklı farklı açılardan zor, Tanrı da insanların çok üstüne geliyor zaten bence
1 ay
Sistem bu. Yks kpss ile kariyer gelecek kaygısı yaşayan sizsiniz benim öyle dertlerim yok. Atansanız bile başka bilmediğiniz memlekette ev sahibine kira ödeyip memur maaşından bir fayda alamayacak olan da sizsiniz. Ahiret desen oda senin Allah'la aranda olan bir şey. İnsanların üzerine tanrı gelmiyor, insanların yaşamak için zorunlu kıldığı sistem.
Allah insanların üstüne geliyor, insanlar falan zorunlu sistem kılmadı, peygamberler dürüst insanlardı.
Yks kpss gibi şartlardan dolayı intihar eden kızların haddi hesabı yok. Gelecek kaygısı maddi yük bunları eskiden erkek düşünürdü şimdi kızlar düşünmeye başladı artık. Çünkü eskiden kadınlar erkekleri maddi güç olarak görüyordu bir güvenceleri vardı. Kadınların fıtratında var erkekleri cüzdan olarak görmek. Bu devirde erkeklerde para kalmayınca, parası olan da akıllı davranıp kendine harcayınca kızlar da son çare olarak memur olmak istiyorlar bide aileden kurtulmak için. Sonra da Allah insanların üstüne geliyor aynen kardeşim Allah mı dedi bütün bunları
Ben Allah’ın insanın üstüne gelmesi derken iman, zina, faiz, sonsuz cehennem gibi konularda zorlaması hakkında bahsetmiştim? Sadece ders vs değil. Ama evet haklısın insanlar kız çocuklarını zorla okutuyor ya da okumak zorunda kalıyorlar
Zaten sabrın en son raddesi olan devire geldik. Bu devirde günahsız olmakta imkansız gibi. Ama hala imkanı var. Oda senin iffetine ve sabrına kalmış bir şey
Sen en azından bu hayattan sonra cennete gideceğim diye inanıyorsundur belki. Ben hiçbir şeye inanmıyorum. Bu b*ktan hayatı yaşayıp yok olup gideceğim.
Yok olsaydın keşke sen de ben de nerede bizde o şans?
Ne cennete gideceğime inanması? Cehenneme gideceğim diye götüm tutuştu
ahahaha daha kötü o zaman. Merak etme cehenneme gitmeyeceksin. Gidersen de zaten onlar ayıp etmiş olur. Ben bile kıyamazdım sana.
İnşAllah sağ ol sen de kurtul inşAllah
Amin ecmain, hayırlısı bakalım 😄😄
Canım benim, böyle hissetmek o kadar doğal ki. Yalnız değilsin, inan ki birçok kişi zaman zaman senin gibi tükenmiş hissedebiliyor. Hayatın koşuşturması, sorumluluklar ve gelecek kaygısı insanı gerçekten yoruyor. Belki de biraz durup kendinle bağ kurmak, nefes almak iyi gelir. Unutma, bu hisler bizim bir parçamız ama biz onlardan daha büyüyüz. Kendine şefkatle yaklaş. 🙏🌸✨
Cevap
8Cevap
o kadar mutsuzum ki her an arabesk şarkıların yorum kısmına hayatımı yazabilirim o derece
Çok haklısın, hayatı fark eden mutsuz olur zaten.
Bi genç annesine 5 dk lık zev için bizi dünyaya getirdiniz keyfiniz için
Aynen öyle korunsalarmış sanki ilk çağda yaşıyoruz
Çok çocuk var öyle ☺️
Senin yaşında çocukların yüzde 70 i bunları yaşıyor zaten Abicim. Benim çırak, yukarıdaki ile arayı yeni duzeltti:))
Valla hiç olmamak vardı ya da ne bilim melek falan olsaydık keşke
Aynen öyle keşke, ben çocuk istemiyorum, doğmadan önceki huzur nerede otursam da ağlasam
Boşversene ölümden sonrası doğumdan öncesi.. Aynı şey
Keşke öyle olsaydı. Ama değil
Cahil cahil konuşma
Gerçek bu dirilince anlar herkes
Dirilmeyince nolucak
Kesin dirileceğiz bence.
Kesinlikle dirileceğiz bence djdjdjsjsj
Bence diyorum çünkü ben metafizik olay yaşadım, ama sen ben yaşadığım metafizik olayı inkar edebilirsin ama benim verilerime göre dirilmemiz yüzde yüz
Ne yaşadın allah için
Nas suresini yaşadım, bir odada tek başıma namaz kılıyordum. Ve bir ses duydum ama bu sesi kulağımla değil kalbimle duydum bana “ sen Allah’a inanmıyor musun “ dedi. Sonra araştırmaya başladım Kuran’ın mealini okudum, evrim teorisine de göz attım elbette o halde iken. Ne olsun? Nas suresi “ Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
De ki: İnsanların Rabbine sığınırım.
İnsanların Melik'ine (hükümdarına),
İnsanların İlâh'ına sığınırım.
O sinsi vesvesecinin şerrinden.
O ki, insanların göğüslerine (kalplerine) vesvese verir.
Gerek cinlerden, gerek insanlardan”
Yavrum sen şaka mısın
Hayır ailemin üstüne yemin ederim ki gerçek
Beyninin sana oynadığı oyunlar.. aklını başını topla
Beynimin bana oynadığı oyun mu? Fussilet 53) Biz zamanı geldiğinde insanlara, Kur'ân'ın Allah tarafından indirildiğini ve Allah'ın gücünü ortaya koyacak ayet ve delillerimizi, kâinâtın uçsuz bucaksız ufuklarında yani dış dünyada ve kendi öz benliklerinde yani iç dünyalarında onlara göstereceğiz ki, böylece Kur'ân'ın gerçekleri içeren bir kitap olduğu onlara besbelli olsun ve Allah'ın yüce kudretine herkes şahit olsun. Rabbinin herşeye şahit olması yetmez mi?”
Ne bu yani? Aynı şeyleri sümerler babiller vs söylüyor açıp okudun mu hiç
Allah şeytanı lânetlemiştir, o da “Kullarından belli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara kaptıracağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler” demiştir. Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinen kimse elbette apaçık bir ziyana düşmüş olur.
﴾120﴿
Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir. Şeytanın onlara söz vermesi aldatmadan başka bir şey değildir.
﴾121﴿
İşte onların yeri cehennemdir, ondan kaçıp kurtulacak bir yer de bulamayacaklardır.” Sümerliler peygamberleri söylüyordur bu ayetin aynısını değil, aynısını bile söylese ayetin Allah indirmiştir ancak? Sen diyorsun ya beynin sana oyun oynuyor diye? Hz. Muhammed öyle bir insan ki, beynimin bana oynadığı oyunu 1400 yıl önceden harfi harfine kalbe kadar doğru bilmiş, bu ayeti uydurmuş ve 1400 yıl önce oradaki insanları kandırmaya karar vermiş uydurup 🤣 çok komiksin. Araf 179) Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.
Bak inanmadığım allahın sözlerini bana anlatıyor ahhaha komik misin.
Ömründe kaç kere açıp incil, tevrat açıp okudun hepsi birbirinin aynısı
Bakara 4) Ve onlar ki, sana ve senden önce indirilene de inanırlar. Onlar öteki dünyanın varlığından da kesin bir bilgiyle emindirler.” Şaka mısın? Birbirleri ile alakasız olsaydı şüphelen? Hepsini tek kişi indirdi?
Ulan sümerlerde aynı şeyi söylüyor anlamıyor musun peygamberlik bir gelenek anla artık
hz. Muhammed kendisi öldükten 1400 yıl sonra 4 bin kilometre uzakta yaşayan bir kızın beyninin ona oynadığı oyunu oradaki Arapları kandırmak için mi uydurdu? Ses “ Allah diyordu” Hz. Muhammed o seste geçen ismin Allah olduğunu belirledi, sen inanmıyor musun dedi, yani Allah yolundan çıkarmak için olan cümle olduğunu da belirledi, ondan vesvese dedi şüpheye düşürmek için ve en sonda kalbimle duydum dedim kalplerine verir diye bunu da bildi ne adammış helal olsun sanki bir insan değil de her şeyi geçmişi geleceği gören bir şey
Muhammed mükemmel bir insan ve filozoftu. Toplumu iyi çözümledi yorumladı peygamberlik geleneğinden devam ederek son peygamber benim diyip noktayı koydu.
Yunus 96-97) Şu bir gerçek ki, haklarında rabbinin hükmü kesinleşmiş olanlar kendilerine her türlü kanıt gelse bile, elem veren azabı görmedikçe iman etmezler.
İşte Muhammed şu an yaşadığımız şeylerin yaşanacağını biliyordu :D uydur babam uydur yersen
İnanma pekala
Sağol canım
Ahireti s. et yaşamaya bak ya dünya iyisi de olsan yine cehennemlik bi ozelligini bulurlar bu müslolar
Ben de Müslümanım. Müslümanlardan bazı insanları ben de sevmiyorum, ama din sıkı bir şey hem de çok sıkı bir şey bu yüzden de mutsuzum. İnsanların başına gelecek varmış
sürekli mutlu olmak da sıkıcı olurdu
Hiç doğmamak en güzel seçenekti. Yoruldum artık. İnsanın kapasitesi yetse bunu kaldırabilecek olsa bile bu demek değil insan bunu yaparken zorlanmıyor
Teşekkür ederim sağ ol bakalım
Öyle düşünme hepimiz imtihandayız
Bıktım imtihanından, ne başımıza gelecek iş varmış, sabreden sabreden, bıktım.
Kaç yaşındasın sen
Yani bende artık bunaldım
Seks yapsak rahatlariz da
Ben de pişmanım
Kaç yaşındasın sen
23
Çalışıyor musun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?