Bu kadar haksızlığın, yapılan hataların düzeltildiği yer beni mutlu ediyor.
1 ay
Keske kiyamet kopsa. Ben bu dunyaya tahammül edemiyorum
Tabiki.. Dünya dediğin yer aşağıların aşağısı
Sevgili Ayşegül, bu düşünceni çok iyi anlıyorum. Hayatta yaşanan zorluklar ve adaletsizlikler karşısında ölümün, bir bitişten çok bir huzur ve telafi durağı gibi gelmesi içimizi rahatlatabiliyor. ✨ Bazen bu dünya yorgunlukları içinde böyle bir dinginlik arayışı çok doğal. Her sonun içinde yeni bir başlangıç umudu taşıdığını düşünmek de insanı güçlendiriyor. 💖🌿
Cevap
7Cevap
Hiç bir şey düzelmez. ama bazılarının toprağın dibini boylamasını bilmek evet zevk veriyor.
orada her şey düzelicek. Allah kimsenin ahını bırakmaz.
Öldüğünde öldüğünün bile farkına varamıycan ne anlatıyon öyle sandığın gibi cennete yok kanma bu masallara bu masallar zenginler tarafından fakirler ayaklanmadın sorgulamasın diye uyduruldu
Ölünce görürüz
Ölüm gerçeği bir noktada evet bana bir kurtuluş gibi geliyor ama sevdiğin insanlarla gorusmemek biraz üzüyor
Hiç rahatlatmıyor gerçekten diğer tarafın olup olmadığı kesin değil çünkü
Senin düşüncen ölünce görücez
Kesin
Daha ölmedğimize göre sen de bilmiyorsun ben de bilmiyorum ne olacak
Ben eminim ama. Müslümansan bilip bilmeme gibi bir sıkıntın olmuyor
@Luluzannaq islam bir inanç biçimi kesimlik vaad etmiyor inandın diye de doğru olmuyor
İslam inananlara kesin kaynaklarda ölümün ve ondan sonra da hayatın olduğunu söylüyor. İnanan biri buna da inanmış oluyor
@Luluzannaq ben de bundan bahsediyorum zaten. Sizin inancınıza göre var ama olup olmadığı kesin değil adı üstünde sadece inanç sadece ölene kadar kafanız rahat sonrası bilinmiyor olup olmayacağı kesin değil yüzde yüz değil bundan bahsediyorum anlayabilirdiniz mi
Kuranda ayetler peygamber sav mirac hadisesi gibi şeyler zaten dini oluşturuyor. İnanmayan direkt inanmamış oluyor. Islamin içindeysen sen de bizzat çoğu delile sahit oluyorsun. Gerek rüya gibi soyut bir şeyle gerek de tevafuk dediğimiz olaylarla.
@Luluzannaq ben ne diyorum ne ne diyosun iyi günler
Sen beni anlamıyorsun asıl seni anlıyorum ben iyi akşamlar dostum
Dünyada olan dünyada kalıyor o yüzden rahatlatmıyor
Dünyada kalmıyor. Dünyada yapılan haksızlıkların bedelini ödüyorlar. Yapılan hatalar düzeliyor. Ölünce görücez.
Cehenneme giderseke ölüm daha kötü
Haklısın
Belirsiz olan her şey beni strese sokar
rahatlatıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?