Eşimin annesiyle sorunlarımız varken onunla kurbana girmesine engel olmalı mıyım, iptal mi ettirmeliyim?

Eşimin babası yok vefat etti 4.5 yıl önce… Eşimin annesi ve kardeşiyle sorunlarımız var onlar beni istemiyor ben de onları. Ben çok çabaladım beni sevsinler diye ama olmayınca olmuyor, kardeşi 4 yılda bir kez hoş geldin demedi bana kavga vs olmamasına rağmen beni yok sayar yani. Annesi de beni sevmediğini falan söyledi… Bu kurban olayı olunca kendisi dedi ki ayrı girelim zaten ben ortak girmek istemiyorum, sonra girmiş dayısıgille girmiş dayısı annesi falan. Annesiyle de merhaba merhabayız sadece ama aynı ortama girince benim enerjim düşüyor ve mecbur olmadıkça aynı ortama girmek istemiyorum. Eşim tamam çıkacağım dedi 2 gün önce şimdi de tamam arayıp haber vereceğim diye zaman kazanıyor

Güncellemeler
1 ay
Kaç defa konuştum ya inanın şımarıklık yapmıyorum. Kaynanamla konuşurken dedim ki aslında ben seni seviyorum senin yaptığın hareketler doğrultusunda uzak kalıyorum bana ne dedi biliyor musun sevme beni beni seni sevmiyorum yoksun sen benim için, senin yetiştirdiğin çocuktan hayır mı gelir dedi ( oğlum daha 9 aylık) eşimde yanımızda bunlar olurken, daha arkadaşlarına etrafa beni kötülemesi sürekli hakkımda konuşması falan… Ben artık istemiyorum ya beni boşayacak ya da onlarla arasına mesafe koya
Eşimin annesiyle sorunlarımız varken onunla kurbana girmesine engel olmalı mıyım, iptal mi ettirmeliyim?