28 gü

Napacağım bilmiyorum?

Kız kardeşim 5 yaş küçük benden, çocukluğundan beri gölgemde kaldı ama annem de hep onu savundu, herkes beni iyi gördü. Annem, onun saldırgan bir yapısı var, iyi kıyım, biraz da neyse, ben gelin olana kadar bu evde çok şey yaşadım. Annem onu koruyacak diye gider derdi ablan bir iş yapmıyor diye. Ben çalışıyordum ama ilk torunum, daha güzelim, daha özgüvenliyim. Bu da bana sinirlenirdi ama bir tek benim sözümü dinlerdi, güçlü olduğu için de çok dayak yedim. Annem de onu korudu, kendimi korumak için yaptığım bir hamle gözüne batardı annemin, ben suçlu olurdum, kaç kere evi terk ettim. Her neyse, evlendim, 8 ay önce gelin gittim başka bir memlekete. Şu an hamileyim, izine geldik, ilk kez annem anlatırdı ama kendimi korumak için sınır koyardım ya da bu kadar kendini aşmamıştı. Şimdi geldiğimde kardeşimi aşırı kendini bir şey sanan bir halde görüyorum, anneme babama saygısızlık yapıyor, annem bir iş yap dediğinde yapmıyor, söz dinlemiyor, inatlaşıyor. Bana karşı bile hâlâ sözümü dinliyor ama üstüne gidince ağlıyor ya da bebeğim var diye saldırmasından çekindiğim için eskisi gibi sınır çizmiyorum. Karşısında sesimi yükseltsem bile ılımlı yaklaşıyorum, önceden olsa adam yerine koymaz, yok gibi davranırdım. 2 gün sonra biz gidiyoruz ama kendimi kardeşimin altında kalıyor gibi, annemgil korumuyor gibi hissediyorum. Ne yapabilirim?

Napacağım bilmiyorum?