- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
3 ayevlenmek değil ama doğru kişiyle evlenmek evet bir marifet fakat bunu becerebilen insan çok azdır. yeni evlilier cicim aylarında ayakları yerden kesilmiş gerçeklerden uzak bir hayalin içinde yaşadıkları için evliliği bir şey sanıyorlar ama sonra düşüşleri sert oluyor. evli olup da gerçekten evliliğinden memnun olan insan azdır. kim ne derse desin. ben böyle düşünüyorum.
evlilik insan doğasına uygun bir şey değil bir kere. eğer çocuk da istenmiyorsa sırf seviyorsun diye bir insanla sürekli burun buruna yaşamak yapılabilecek en aptalca şey. kendi ellerinle aşkını alışkanlığa dönüştürüyorsun. fazla yakınlık tez ayrılık getirir diye bir atasözü bile var. biraz mesafe, özlem ve kendi alanının olması şart.
bir de erkekler zaten dünden hazır g*tü başı salmaya, ilgiyi kesmeye, o ataerkil türk erkeği profilini çizmeye. evlilik birçoğu için saltanat başlangıcı gibi. evlenmeden önce sana cennet vaat eden erkek bir anda seni o cennetteki çalışana dönüştürüyor. yani türk erkeği yetiştirme bakımından maalesef çok sorunlu. bir yere kadar da bu onların suçu değil. ailesinden gördükleriyle beyinleri şekilleniyor ve erkekler daha sabit fikirli olmaya yatkınlar. bu yüzden de büyüdüğü aile çok önemli. kendini geliştirmiş olması çok önemli. ailesine körü körüne bağlı değil de sorunların farkında olan ve bu sorunları tekrar etmeyecek biri olması çok çok önemli. tek sorun erkekler de değil tabi ama daha fazla uzatmak da istemiyorum.
kısaca evlilk eğer iki tarafta kendini geliştirmiş, at gözlüğüyle bakmayan, bir vizyonu olan ve birbirine ve alanlarına saygı duyan iki insan arasına gerçekleşirse mutluluk getirir. yoksa evlilik toplumda çocuğun anası, babası belli olsun, kimin kiminle evli olduğu bilinsin diye kurulmuş bir düzendir. öyle çok da bir manası yok yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
3 ayKonuyu ne açıdan ele aldığımız önemli
Bir kimsenin evlenip mutlu yuva kurmak ve hem kendisine hem ailesine hem topluma hem ülkesine değer katmak gibi bir ideali varsa ve opsiyonları arasında en doğru kişiyi seçebilmişse evet büyük marifettir.
Vur patlasın, nerede akşam orada sabah, bekarken babamdan aylık, evliyken kocamdan aylık olsun ama kimse bana karışmasın; istediğim gibi giyinip kafama göre bir hayat yaşayayım minvalinde gayesiz, vizyonsuz hayatı olanlar için evlilik hasbelkader bir şeydir. Asla mutluluk getirmeyen, ne olduran ne öldüren bir şeydir.
Böyle bir evliliği olan mahsulü olan çocuklar da toplumda parazittir. Oku desen okumazlar, çalış desen çalışmazlar. Oğlu mafyacılık oynar, kızıysa onlyfans hayalleriyle vaktini boşa geçiren, değer üretemeyen, kendini inşa edemeyen, suç potansiyeli yüksek, işe yaramaz, çöp arabası gibi dolanan, hem ailenin hem memleketin sırtına yük olurlar.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
3 ayBence evlenmek tek başına bir marifet değil. Asıl önemli olan iki insanın birbirine huzur, güven ve sadakat verebildiği mutlu bir yuva kurabilmesi. Çünkü nikâh atmak bir gün sürüyor ama o evliliği sevgiyle, sabırla ve emekle yürütmek yıllar istiyor.
Sırf “evlendim” demek için yapılan evliliklerin çoğu zaten kısa sürede yıpranıyor. Bana göre önemli olan gerçekten aynı hayatı paylaşabileceğin, zor zamanda yanında olacak bir insan bulabilmek. Az ama huzurlu bir hayat, gösteriş dolu ama sevgisiz bir evlilikten daha değerlidir.00 Yorumla
3 ayEvlenemeyen kadın vasıfsız kadın diyor konunun uzmanları 🙄 bilmem bence artık ülkede evlilik sevgi sayğı bitti biz de böyle kadın kümesi varken devlet bu durumu kasıtlı yaptı göz göre göre geldi bu durumlar düzelmez bu toplum daha etraf da evlenememiş esc gibi yaşın kadınlar dolu her sevgilisi ile yatan kalkan evlenemediği için evli erkeklerin yuvasını yıkmak için kıvranan kız kümeleri var fark ettiniz mi 🙄 bekarı kale alamıyor kullan at mendil gibi
01 Yorumla- 3 ay
34 yaşında kızlarsoruyorda gezen biri olarak tüm kadın genellemelerin suya düştü
Eliniz pantolonda gezersiniz kadınları suçlu çıkarırsınız biraderim
Önce karakterini oturt sonra bir cinsiyet veya karakteri eleştir
Yapay Zeka Cevapladı
Evlenmek kesinlikle marifet değil tek başına 💍 Önemli olan sağlıklı ve saygılı bir ilişki kurabilmek. Toplum evliliği bir “başarı rozeti” gibi görebiliyor ama herkesin hayat yolu farklı 🌿
Sen istemiyorsan ya da hazır hissetmiyorsan evlenmemek de aynı derecede değerli. Kendi zamanını kendi hayat planını sen belirlersin ✨💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,3b cevap paylaştı.
u 3 ayHayır marifet değil.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayHaklısın, bu devirde evlenmek tek başına bir başarı ya da marifet sayılmaz artık. Eğer öyle olsaydı, her yer "bir hevesle" dünyaevine girip iki gün sonra soluğu mahkemede alanlarla dolup taşmazdı. Asıl mesele o imzayı atmak değil, o imzanın ağırlığını taşıyabilmek; ama bakıyorsun çevrene, herkes bir yarış halinde evleniyor, sonra daha cicim ayları bitmeden "yapamadık" deyip yolları ayırıyorlar. Yani evlenmek kapıdan içeri girmekse, asıl marifet o evin içinde huzurla kalabilmekte; yoksa iki günde boşanılacaksa o şatafatlı düğünlerin, verilen sözlerin hiçbir anlamı kalmıyor.
11 Yorumla- 3 ay
Ya bide yazık hani o kadar para masraf emek veriyorsun boşuna mı annem bazen şakasına diyor sana da düğün yapıcaz bense o düğün masraflarına altına şarkıcı ekibine fotoğraf albümüne ona buna vereceğiniz paraları verin ben gideyim kendime yurt dışına diye en azından anlamlı olur sadece 1 günlüğüne ve eğlenilip yiyip içip unutulup gidecek geçici bir şeye o kadar masraf dökmektense kalıcı birşeye para dökmek daha mantıklı
Evlenmeden once ben de marifet değil, bu kocam da kocam paylasimlarini yapanlara laf ederdim.. ta ki evlenene kadar. Evet kardesim evlenmek bir marifettir.. kimle evlendigin, nasil evlendigin, evliliginin gidişatı, durumu tamamen marifettir. ne hayallerle hayaller gelecek planlari kuruyosun ve atiyosun imzayu. Sonra bakiyosun ki ya hayal kirikligi ya da hayallerini yaşıyorsun bu nedenle dogdugun evinin kaderin olmasi gibi evliligin de senin kaderini secme marifetindir. eenmek icin sectigin kisi gercekten seninle bu hayati paylasacak mi yoksa seni hizmetli asci olarak mi aldi. Bundan dolayi iyi evlilik marifettir
15 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
Rica ederim 😊🙏
- 3 ay
Bu arada evli misiniz 🤔
- 3 ay
Sadece yorum mu yaptın yoksa evlisin diye mi tecrübelerden faydalanıp cevapladınız
Toplum için evli olmak hala bir başarı sayılıyor. İş yerinde evli kadın daha çok saygı görüyor. Ne yazıkki bu böyle.
Ha gerçekte bir başarı mı hayır tabiki. Çok düşünmesen, sadece evlenmek için evlenirsin çok zor değil. Önemli olan kendine uygun biriyle evlenip devam ettirebilmek..
Bu zamanda evlenmek gerçekten cesaret işi. Hem maddi hem manevi olarak sanki daha zor artık.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı.
3 ayBir meziyeti olmayan bunu bir övünç kaynağı olarak görüyor, evlenmek, araba kullanmak olağanüstü bir olaymış gibi sanki türünün tek örneğiymiş gibi zanneden insanlar var halbuki her ikisinden de düzinelerce var.
Birini seversin birlikte güzel bir şeyler yaşarsın ömürlüktür artık dersin bunu taçlandıralım insan ne yaparsa mutlu olmak için yapmalı hava atmak için değil10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
3 ayMarifet değil bence daha çok tercih. Herkesin yapısı farklı, evlenmek herkese göre değil. Kimi yalnızken mutlu kimi birini bulunca. Marifet dediğin şey karşındaki insana saygı duymak, anlaşmayı bilmek. Evlilik bunu gerektirir ama kendi başına bir meziyet değil yani.
00 Yorumla Hayati boyunca hiç bir halt olamamış kisiler, hele de zengin biriyle evlendilerse onlar icin buyuk marifet. Boyleleri sosyal medyada ekli arkadas ve tanıdıklarını kıskandırmak icin kolayını bulsalar kocalarının malafatini da şoyle kalin böyle uzun diye paylasacaklar. Bi o kaldi.
00 YorumlaEvlenmek ile birlikte yaşamak bana göre aynı şeyler genel olarak. Yani marifet değil tabi ki, sevgilinle aynı eve çıkarsan da aynı şey evlensen de.. He ama evlilik için o kadar verdiğin uğraş, heyecan vs. bunları atlatmış olmak bir marifet sayılabilir.
00 Yorumla
3 ayBence marifet çünkü iyi eş bulmak, denk birini bulmak çok zor. Düne kadar yabancı olan birisi evlenince en yakının, her şeyin oluyor o yüzden eş seçimi çok önemli. Evlenmek kolay bir şey değil. Doğru kişiyi bulmak, durumu evliliğe getirmek kolay değil.
00 YorumlaŞaka bir yana sevgilisi olanlar bile değişiyor şaka değil gerçek, bu kızlar üzgünüm ama çok safsınız yarın bir gün ayrılsanız yalnız kalıcaksınız Başka övünücek bir şeyleri yok sanırım o tarz insanları hayatımdan çıkartıyorum çünkü benim arkadaşlarım bu tarz insanlar olmamalı evlilik kötü birşeydir diye değil ama cahil bir davranış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Seks yapmanın yasal süreci. Onun haricinde hiçbir önemi yok. Duygusal boşluğunu kendi başına doldurabilirsen evlenmene de gerek kalmaz. Birinin varlığına ihtiyaç duymak yerine kendi varlığınla yetinebilirsin.
20 Yorumla
3 ayDeğil ya. Hakkaten bazıları evlenmesin. Devlet cidden bir denetim yapsin psikologa tabii tutsun. Vallahi o çocuğa zarar. O çocuk sevgi dolu bir ailede büyümek istiyor sen bunu onun elinden alamazsin bu akla mantiga sigmiyor.
10 Yorumla
3 ayDeğil ama görenler var, görmelerinin sebebi de düğün masraflarından dolayı. millet artık evliliği para tuzağı olarak görüyor ve bazılarıda borca girip düğün yapınca bunu marifet sanıyorlarda evlilik marifet falan değil.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bu devirde yani acıkcası bence marifet. marifet ne demek beceri. hüner. niye böyle diyorum. kolay iş değil. uzun bi süreci var bir sürü de aşaması. kolay da değil kafana göre birini bulmak. bence büyük iş.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Değil onu sağlıklı devam ettirmek önemli dükkan açılışı gibi bir dükkan açarsın belediye başkanı gelip kurdele keser ama iş battıktan sonra ne önemi var ki
10 YorumlaMarifet değil ama 30 yaşındayım. Ve kafam çok rahat sevgilim olmadığı için evlileri görünce bunlar birbirini nasıl çekiyor 10-20 yıl beraber yaşamak zor erkeğin ardını toplamak heleki çalışan kadın için iyice yük. Çocuk erkeğin ihtiyaçları evin ihtiyaçları derken kadınlar nasıl idare ediyor anlamıyorum çünkü gerçekten zor. şu an sevgiliyi bile yük olarak görüyorum. Millet bir de iş ev özel hayat dengesini nasıl sağliyor acaba?
00 Yorumla
3 ayGerçekten mutlu bir yuva kuranlar övünsün zaten zoru başardık diyede onun dışindakiler için hiç bişeyi beceremeyenler hasbel kader evleniyo bunuda marifet sanıyo
00 YorumlaBenim için bir marifet değil ama zaten bu düşüncedeysen henüz o olgunluğa erişmiş birisi değilsindir ve evli olup bunu marifet görenler de hala o olgunluğa erişmemiştir diye düşünüyorum. Evlilik ne kadar sevgi ve aşktan ibaret olsa da bi arkadaşlık ilişkisidir. En önemlisi budur aslında yanında arkadaşlık yapabileceğin birisiyle bir düzen kurmak..
00 Yorumla
3 ayBana Allah sana da evlilik nasip etsin dediklerinde sanki dua değilde beddua ediyorlarmış gibi geliyor
10 YorumlaBu zamanda doğru kişiyi bulup o ilişkiye sahip çıkıp evlenmek marifet o evliliği sürdürmek daha büyük marifet
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Aşkı bulmak ve evlilikle taçlandırmak büyük marifet..
Aşksız evlenebilmek apayrı bir marifet.
Evet marifet sayılabilir bence😃10 Yorumla
3 ayDeğil tabi ki evlenmekten kolay ne var zor olan evli kalabilmek 😄
27 Yorumla- 3 ay
Tarihi karar
- 3 ay
@gokselinho nedir o, evlilik mi 😄
- 3 ay
Evet eskiden insanlar 19 yaşında birbirleriyle buluşturulup evlendiriliyor 80 yaşına kadar yaşıyolarmış bi sıkıntı çıksa başkasıyla evlendiriliyormuş her gün ölmek gibi bir şey
- 3 ay
@gokselinho yani doğru, şimdi daha farklı her şey
- 3 ay
Şimdi kendi bulup hayatını kitliyo insanlar
- 3 ay
@gokselinho hayata anlam yüklemeye çalışıyoruz, olmuyor mu?
- 3 ay
Çok iyiyse oluyor zaten yoksa bitiyor
Akıllı insan evlenmez düşük İQlu kişiler genç yaşlarda Evlilik düşünür
21 Yorumla- 3 ay
Evlenmeyi düşünmüyorum hele çocuk sorumluluğu birine bağlı olmak hele bide okumamışsam çok korkunç ve ben mutlu olcağımı zannetmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
3 ayBu dönemde evet büyük bir başarı diyebiliriz. Ev kur beyaz eşyasını al, mobilyasını al vs meşakkatli iş
00 Yorumla
3 aykimine göre marifet kimine göre normallik.
kimine göre mecburiyet
kimine göre hayat kanunu
kimine göre ihtiyaç.00 YorumlaBende evliyim de asla ovunmuyorum. Ama evliliğin en güzel yanı anne olmak hem güzel hem yorucu. Gerisi boş
00 YorumlaEvet, demek ki dişil enerjin bir erkeği seninle evlenmrk için ikna edecek kadar yüksek. O yüzden marifet.
00 Yorumla
3 ayEvlenmek degil marofet falan degil.. asil merifet bosanmak. Sorunlu bir evliligi sonlandirabilmek. Evlenmek neden marifet olsun. Boşanmak daha zor.
00 YorumlaÇalıştığım iş yerinde ki iki erkek arkadaşın ikiside eşinden boşanmış ben bunu duyduktan sonra çok korkar oldum.
00 Yorumla
3 ayMarifet değil tercihtir ya marifet gibi gosterenin de psikolojisinden şüphe edilmesi gerektiğini düşünüyorum
00 Yorumla
3 ayKadinlar övunur cunku erkegi elde etmek kolaydir evlenmek zordur. Kadinla ise evlenmek kolay elde etmek zordur.
01 Yorumla- 3 ay
Bu dedigim sey 30 yas uzeri icin gecerli ,30 yas altinda ise tam tersi.
- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
3 ayAynen aynen süper marifet bi de yanlış kişiyi buldun mu üfff tadından yenmez ultra pro marifet djdjdjdj
00 Yorumla
3 ayEvet marifet toplumsal olarak baksan bütün kültürlerde evlilik kutsal ve önemli bilimsel olarak baksan türün devamlılığı için şart bahane arama bence
00 YorumlaMadden ve manen hazır olmadan şart olgunlaşmadan gec mi kaldım telaşıyla yangından mal kaçırırmis gibi yapilan evlilikler marifet değildir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Maalesef bazı türk kızları için öyle gibi duruyor. Yani hayattaki misyonunu, evlenince tamamlamış gibi sanıyor
00 YorumlaMarifet değil. Önemli olan doğru kişiyle evlenmek. Yanlış kişiyle evleneceğine evlenmemek daha iyi.
00 Yorumla
3 ayİnsanın tek başarısı evlilik olunca bununla övünür ne yazık ki!
10 Yorumla
3 ayEvlenmek marifet değil ama insan ruh ikinizi bulduğunda tamamlandığını düşünüyor
12 Yorumla- 3 ay
@Sevdayağmur marifet olan şey ömür boyu mutlu ve huzurlu bir ömrü sürdürebilmeleri bence
- 3 ay
@Sevdayağmur haksız mıyım
- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
3 ayŞu kodumun devrinde doğru kişiyi bulmak çok zor olduğu için marifet gibi
10 Yorumla
3 ayDoğru kişiyi bulup evlenebilmek maharettir, gerisi boş 😉😂
13 Yorumla- 3 ay
Konuşmaları, tavırları, aradaki uyum, ortak özellikler, ortak düşünceler, ortak yaşam tarzı gibi şeyler. Çoğu kişi anlayamıyor. Bunun için tecrübe lazım 😂 Bir de zaten çoğu kişi yaşı geldiği için bulduğu kişi ile evlenmek için evleniyor. Ruh eşini bulmak zor olduğu için. Bence bulanlar şanslı insanlar. Allah herkesi doğru insanla ve ruh eşiyle karşılaştırsın.
3 ayGuzel yurutuluyor sevgi saygi varsa evet ama bunu disariya gostermenin anlami yok
00 YorumlaBekarlar için marifet sanılıyor ama bir numarasının olmadığını kısa zamanda anlayamıyor insan
00 Yorumla
3 aybence de marifet sanırım baksana bana hala ezik diyen binlerce insan var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayMarifet evlenmekte değil ama çok güzel bi aile kurmak isterim
00 Yorumla
3 ayKesinlikle değil hatta bu çağda evlenmeyip kariyer yapıp kendine yatırım yapabilmek marifet
00 Yorumla
3 ayEvlilik sorumluluk istiyo anlayış, sabır güven , sadık kalmak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı.
3 ayDegil aslinda ama basari oykusu gibi anlatilir hep
00 Yorumla
3 ayMarifet evet sonuçta bir ömür aynı insanla olcan hergün bir şeyler paylaşıp duruyor evlilerde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Değil tabikide önemli olan doğru birine denk gelmek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı.
3 ayDeğil. Etrafımda doğru düzgün iyi evliliği olan yok.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı.
3 ayEvlenenler senin de başın yansın diye yalandan güzelliyor sjfkfjk
00 Yorumla
3 ayBaşarı bir kadın için. Bir erkek içinse başarısızlık.
03 Yorumla- 2 ay
Erkek için neden başarısızlık
- 2 ay
Rahat garanti. Harcadığı para da yatığı borçta ortak borç sayılıyor evlilikte. Geleceği garantiliyor. Evlilik garanti veriyor kadınlara. nafaka, mal bölüşümü, erkek küfür etmiş dövmüşse tazminat vs vs
- 2 ay
O manada zaten safi zarar
- Aile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı.
3 ayHayır benim için anlamsız bir konu ama çocuk yapmak insanlık suçu.
00 Yorumla
3 ayKesinlikle marifet olmalı. Çünkü daha evlenemedim
00 Yorumla
3 ayHayır marifet değil ama güzel bir şey sevdiğim bir adamla ömür geçirmek beraber aktiviteler yapmak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
3 ayHayır ama sadece bazıları için hayırlı bir yuva kurmak demektir.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
3 ayAsla marifet değil, kafa dengi olmayan biriyle asla evlenilmemeli
00 Yorumla
3 ayEhline denk gelen övünsün de kötü evliliği olup evlenin diyenleri anlamıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
3 ayEvet marifet ama şöyle bir farkla, marifet iltifata tabidir, övgüye değil.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Erkeklerin kendi elleriyle yaptığı bir hata. Kadınlar için bir şey diyemem
00 Yorumla- Devamını Gör (142)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat