İş yerinde denge nasıl sağlanmalı?

Ben iş yerinde kendimi çok yoruyorum, bunu fark ettim. Her işi dört dörtlük yapmaya çalışıyorum çünkü ben böyle biriyim. Yarın bir gün arkamdan konuşulsun istemem. Ama bir süre sonra ne kadar fedakârlık yaparsan yap bazı insanların gözünde yine eksik oluyorsun.

Sürekli şikâyet edilmekten, bana öğrenci gibi davranılmasından çok yoruldum. Kimsenin yapmadığı işleri yapıyorum çünkü “hayır” diyemiyorum. Sabit bir yerde çalışmıyorum ama nedense hep aynı yere yazılmaya başladım.

Klinikte iki kişiyiz. Diğer çalışan çocukları var diye erken çıkıyor, doktoru yoğun çalışıyor diye sabahları da benden sonra geliyor. Gün içinde çoğu işi ben yapıyorum. Bir gün baktım yine çıkıp gitti, onun tarafını da ben temizliyorum. Benim de mesaim doluyor, benim de öğle aram var. Neden sürekli benim zamanım heba oluyor?

Doktor her gün geç bitiriyor, ölçü alıyor, temizlik yine bana kalıyor. Cuma günü söyledim, duymamazlıktan gelindi. Her yeri temizledim ama iki yeri özellikle bırakmıştım. Çıkışa yakın sorumlu çağırdı. Diğer çalışan yine erken çıkıp gitmişti ama azar işiten yine ben oldum.

Klinikte evraklar yapılmamış oluyor, ben tamamlıyorum. Isı-nem kayıtlarını ben tutuyorum, anesteziyi ben çekiyorum. Eksik malzemeleri kontrol eden de benim. Her hafta iki tarafa da malzeme isteyen benim ama yapılmayan işlerin yükü yine benim üzerime kalıyor.

En sonunda doktorların yanında dayanamadım ve “Burayı hep ben temizliyorum zaten” dedim. Çünkü bazen insanın sesi çıkmıyorsa bu güçlü olduğundan değil, sadece daha fazla tartışmamak istediğindendir. Ama sürekli susunca herkes bunu görev sanıyor. Bir gün başka kliniğe gittim. Bana ait değil klinik, oranın sahibi asistan anestezi çekiyor, benim tarafa da çekmemiş, ben öğle iki tarafa da çekiyorum, iki tarafın bilgisayarını açıyorum, kimsenin nasıl çalıştığını görmüyorlar. Bakıyorum bazı insanlar yan gelip yatıyor, kimse de gelip alkışlamıyor. Ben çok yıpranmaya başladım, böyle olunca defolup gitmek istiyorum.

Doktor da dedi, var Allah var, ne dersem yapıyor dedi benim için ama ikiniz aranızda anlaşma yapın dedi, böyle olmaz dedi. Ben bir de sorumluya beni artık oraya yazma dedim, görüldü yapmış ve inadına oraya yazmış. Ben ne yapmalıyım, kafayı yedim artık.