Hiç sevmediğiniz, yaşı sizden büyük, denk olmadığınız biriyle sırf bu ortamdan kurtulmak için evlenir misiniz
1 ay
Kaçılmamalı daha büyük sorunlarla kalakalırsın. Sabredip ekonomik olarak güçlen. Evlilik öyle basit bir konu değil. İnsanlar iyi niyetli değilki. O evlilikte şiddet görmeme aşağılanmama istemediğin şeyleri sırf tek başına ve ailenden koptugun için yapmama garantisi mi var güzelim. Ailenle ilgili sorunları paylaşma kimseyle kullanırlar. Her zaman aileni kötü bile olsa iyi göster...
Bunu sırf kaçış planı gibi yapmak genelde daha büyük bir sorun açar. Bir ortamdan kurtulayım derken daha zor bir hayatın içine girebilirsin. Sevgi, saygı, uyum yoksa evlilik zaten uzun vadede yıpratır. Kaçmak yerine bağımsızlaşma yolunu kurmak daha sağlam olur.
Zor bir ortamda kalmak çok yorucu biliyorum 💔 Ama sevmediğin biriyle sırf kaçmak için evlenmek seni farklı bir kafese sokar 😔 Ev, güven ve huzur demek. Sevgi olmadan bu çok zor olur.
Bence önce kendini güçlendirmeye odaklan. Eğitim, iş, birikim, destek alabileceğin insanlar… Kaçarak değil adım adım özgürleşmek en sağlıklısı 💪🌿💫
Cevap
12Cevap
hayır. denize düşüp yılana sarılmış olursun, daha kötü olur senin için
ayrıca başka adam mı kalmadı hahsha
Hayır. Sabret aileni biliyorsun en azından Sevmediğin biri hem de ailenden daha sıkıntılı bir insan çıkarsa.
Böyle bi deliliği ancak aşk yaptırır. Öyle de olması lazım bence
Yaptım ama sevmediğim biriyle değil. Sevdiğimi sandığım biriyle.
@Breaksoon hayır
@Breaksoon salla
Hayır direkt intihar ederdim sonumda ona doğru gidiyor evlenip napicam çocuk bakicam yazık değil mi bu yaşta bana
Sorunlu aileden kaçmak için sorunlu evlilik yapmak aynı şey.
Denendi, hayır asla. Kimse bunu yapmamalı, hele bu devirde. Başka çözüm bulunmalı vardır da
Evlilik daha beter seçenek
Ailede psikojik olarak sağlam kimse yok tüm yük o kişinin üzerindeyse
Kadın sığınma evine git inan evlilik daha beterdir herkesle muhattap olmak zorunda kalıcan
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak
Akıl sağlığımı kaybedicem biraz daha dursam veya intihar edicem
Yurtdısına git hayatını yaşa
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olurdu
İki ucu boklu değnek misali
Huyu iyiyse yap tipe bakma bu konularda
Hayır tabii ki
Yapan çok var sonradan pişman oluyorlar:)
Aile ortamı çok kötüyse evet.
Fiziği nasıl kızın
Koyun can derdinde kasap s*kinin
Kızı seversem ona bu dünyada cenneti yaşatırım
Nooooooo
Hayır
Hayır yapılmaz
Hayır.
ömrümü sevmediğim biriyle mahvedemem
Denenir ya sağlıktan önemli değil çünkü
Hayir
evlenmem