Arkadaşlar annem ve babam ayrı, ben babamla yaşıyorum. Hiç evlilik yapmamış bir halam var. Bir yıldan beri düzenli giden bir ilişkim var, başlarda rahat rahat halamla paylaşıyordum fakat sonradan sevgilime düşman kesildi, evinde bana hakaret etti. Ben de sen mutluluğumu istemiyor musun deyince, onun bekar oluşuna laf ettiğimi düşündü ve neredeyse 8-9 aydır evde inanılmaz derecede huzurumuzu kaçırdı. Babam daha önce akciğer kanseri atlattı ve şu an kanında olan sıkıntıdan dolayı hâlâ akıllı ilaç kullanıyor. Son 1,5 aydır geçmeyen bir enfeksiyonu var ve salı günü PET çekimi olacak, o yüzden tedirginiz. Kendisi sağ olsun babamın bakımı ile ilgileniyor beni evde yokken ama öyle de sinirini çıkarıyor bizden. Dün babama bağırmış hasta durumdayken, bugün de yine benimle kavga etmeye yer aradı, senin yüzünden oldu bu olaylar, sen bana o şekilde konuşmasaydın, o pislik sevgilin böyle yapmasaydı bunlar olmazdı gibisine. Ben de ben senin sebep olduğunu düşünüyorum asıl, dedim. Babama nefes alamadığı için buhar banyosu yaptıracaktım, hala başımıza gelip laflar saydırdı ve kendini bıçak saplıyormuş gibi davranışlar sergiledi. Beni de o sırada cinnet geçirtti ve harbiden artık ben seni boğarım, çık git nereye gidiyorsan diye kızdım kendisine, kendisi kapıyı çarpıp gitti. Bizimle yaşamak ona mantıklı geliyor çünkü babam 1 TL bile para harcatmıyor kendisine ama kendi bizim evimizde esir tutulduğunu düşünüyor. Hatta evlerine ve sebebini de bize bağlıyor beni sonra diye getirdi. Sizce bu konuda haklı mıyım?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Halam şeytan değil ama ağır duygusal sorunlar yaşıyor olabilir canım 😔 Sen hem babanın hastalığıyla uğraşıyorsun hem de evde böyle gerginlikle baş etmeye çalışıyorsun bu çok yorucu 💔
Halanın bekar oluşu ve yalnızlığı onda kıskançlık ve değersizlik duygusu yaratmış olabilir. Senin mutluluğun ona kendini daha “yalnız” hissettiriyor. Bu da saldırganlık olarak dışa vuruyor. Bu durum onun davranışını haklı çıkarmaz sadece sebebini anlamana yardım eder 💭
Babana bağırması ve kendine bıçak saplıyormuş gibi davranması sağlıklı değil. Bu hem seni hem babanı duygusal olarak yıpratır. Sınır koyman çok doğal ve haklısın 🙏🏻
Bence şu adımlar sana iyi gelebilir 💚
Halana sakin bir dille şunu söyleyebilirsin: “Babamın hastalığı beni çok zorluyor. Senin yardımını önemsiyorum ama hakaret ve bağırmalarına tahammül edemiyorum. Böyle devam ederse birlikte yaşamamız mümkün değil.”
Mümkünse babanla yalnız bir anında konuş babanın sağlığı için evde sakinlik gerektiğini anlat. Halanın bakım konusunda yardımcı olması değerli ama bu şartlar altında ruh sağlığınız ciddi zarar görüyor. Gerekirse bakım için dışarıdan destek seçeneklerini araştırabilirsin 💆♀️
Sen kötü biri değilsin sevgilinle mutlu olmak istemek çok doğal 💕 Halanın yükünü almak zorunda da değilsin. Sınır koymak bencillik değil kendini ve babanı korumak. Suçluluk duygusu geldiğinde kendine “Ben elimden geleni yapıyorum” demeyi unutma 🌿✨