Boşanmış ve çocuklu nişanlının eski eşiyle iletişim sınırı ne olmalı, benim kıskançlığım normal mi?

Arkadaşlar, nişanlı olduğum kadın daha önce evlenip boşanmış biri. Eski eşinden bir kızı var. Neyse, konuya geleceğim. Her özel günde, okulun her etkinliğinde; 23 Nisan olsun, diğer etkinlikler olsun, eski eşi de geliyor. Bu adam onu aldatmasına rağmen, üzerine 2 milyon borç yıkmasına rağmen ve mahkemelik olmalarına rağmen, adamla hâlâ iletişim kuruyor.

Geçen yanımda telefonla konuşurken “Merhaba Murat” dedi. Ben de “Niye böyle söyledin? Direkt konuya girip Merve için etkinliğe gidilmesi gerek, sen mi gidersin ben mi diye deyip kapasaydın ya” dedim. Hatta Whatsapp'tan yazsan da cevap alırdık, ne gerek var sesli iletişim kuruyorsun dedim. O da “Sen de duy ne konuştuğumu, maksimum bu kadar konuşuyorum. O da çocuk için.” dedi.

Neyse, etkinliklerde de hâliyle ayrı olsalar bile çocuk için ikisi de okula gidiyor. Ben de “Orada da yüz göz oldunuz mu?” diyorum. O da “Ee, hâliyle merhaba deyip çocuk için konuşmak zorunda kalıyorum.” diyor. Uzaktan çocuğu gönderip muhatap olmak zorunda değilsin deyince de çocuğun psikolojisi mi bozulsun diye tepki veriyor.

Ben de dedim ki: “Senin onunla bir bağın kalmadı. Merhaba demen bile doğru değil. Yüz göz olamazsın, onunla konuşamazsın.” Ama o da “Yanlış düşünüyorsun. Bu çocuğu ben uzaydan getirmedim, mecburen çocuk için bağımız olacak. Merhaba deyip aradığında telefonu açmam gerekiyor.” diyor.

Bana akıl verin, ben mi geri kafalı düşünüyorum yoksa tepkim normal mi?

Boşanmış ve çocuklu nişanlının eski eşiyle iletişim sınırı ne olmalı, benim kıskançlığım normal mi?