Dinine düşkün biriyle yuva kurmak istiyorum ama tesettüre girmemi ve burnuma kadar kapanmamı istiyor. (Tesettürlü değilim ve üniversitedeyim henüz)
1 ay
Dinine düşkün biriyle yuva kurmak istiyorum ama tesettüre girmemi ve burnuma kadar kapanmamı istiyor. (Tesettürlü değilim ve üniversitedeyim henüz)
Üniversite mezunusun üniversitede okuyorsun ve böyle biriyle evlilik mi düşünüyorsun. İnan bana hayatında kendini yapacağın en büyük haksızlık olur bu tiplerden uzak dur
kadına kıza göz ucuyla bile bakmayan ibadetine düşkün biri arıyorum sadece, gerçekten imanlı kişi eşine de haksızlık yapmaz bence evlilik sürecinde
Tamam ama şu şekilde düşün senin bu şekilde kapanmanı istemeyecek karakteri olan kadına kıza bakmayacak insanlar da var. Bazı şeyler yalnızca görünüşte değil. Kendimden örnek vereyim 7 yıllık kız arkadaşım vardı Bir kere bile başkasına yan gözle bakmadım. Ama kız arkadaşıma yüzünü kapat yalnızca gözün gözüksün diye hiçbir şey söylemedim
Sanırım insanlar beni çabuk manipüle ediyor haklı gibisin
Yani öyle düşünme bir de bak gerçekten derler ya sadakatın dürüstlüğün kimde olduğu hiç belli olmaz. Nice insan görürsün böyle diline düşkün gibi görünür fakat gözü dışarıda olur nice insan görürsün böyle daha rahat bir yaşam sürer ama sevdiği kadına öyle bir bağlı olur ki aklın hayalin durur
Benim dediğim kişi kadınlarla sohbete girmiyor zinadan uzak birisi ona ilk yazan benim. Bana Allah’ın karşısında benim olmaya niyetin yoksa bana yazma dedi şartlarını söyledi vs. ben de tesettüre girmemin zor olduğunu söyledim yardım ederim ben sana dedi zorlamadı aslında
Dediğim gibi ilk yazan sen olabilirsin ama insanlarının isteklerine bakıp da gerçekten gözü dışarıda olup olmadığını anlayamazsın. Benim zihnimde her zaman bu vardır insanın fikri neyse zikri de odur. Haberlerde dün görüyoruz değil mi bu şekilde davranıp da insanlar neler neler yaptığını. Bence iyi düşün gerçekten belirli bir süreden sonra bu durum seni zorlayabilir hele bir de istediğin gibi çıkmazsa tamamen hayatını değiştireceksin.
Çok haklısın babam cumaya bile gitmeyen bir insan bir anda böyle darlanılmsk hayatımı zorlayabilir bu tarz erkeklerin hepsi tesettürlü eş istiyorlar zaten…
Yani şu kalıbı bence yık karşıdaki bunu istiyorsa karşıdaki kesinlikle zina yapmaz kesinlikle kadınlara bakmaz diye bir şey yok. İnan modern olup da senin giyimine karışmayıp da sana sadık olacak insanlar da var bu ayrımı iyi yap lütfen. İnan kafa yapılarının uyuması da çok önemli, karşındaki insan gün gelecek sana evden de dışarı çıkma diyecektir bakma şimdi bu şekilde davrandığını emin ol bak.
Erkeklerin doğalarında yok tek eşlilik, modern hayatta ne kadar zorlasak da evli insanların bile gözü dışarda her gün duyduğumuz şeyler hal böyleyken ben de zinaya karşı mesafeli biriyle olmak istedim sebebi bu yanı yapar yapmaz bilemiyorum
Yani demek istediğim şu aslında aynı şeyi söyleyeceğim karşıdaki insan eğer senden bunları istiyorsa o kesinlikle yapmaz o en dürüsttür en iyisidir diye bir şey yok. Şu şekilde belki de çoğu aldatıyordur Ama gerçekten aldatmayan insanlar da var. Mesela benim Kendi çevremde böyle dindar diye ortalıklarda gezen beş vakit namaz kılan tanıdığım insanlar var ama eşleri arkalarını döndüğü anda fırsatını kaçırmıyorlar. Anlatmak istediğim aslında sana buydu
Kalbinde soru işareti varken böyle büyük bir adım atman sağlıklı olmaz 🧠💔 Sen şu an tesettürlü değilsin ve buruna kadar kapanmak senin isteğinle gelmiyor anladığım kadarıyla. Zorla yapılan değişim ileride kırgınlık yaratır. İnancınla uyumlu olmayan bir beklenti seni mutsuz eder. Önce kendin ne istiyorsun ona odaklan 💜✨
Cevap
15Cevap
Dinine düşkün biri bir an da bunu yapamayacağını da bilmeli demi birden böyle bir şey istemek diretmek doğru değil bence
Hayatının hatasını yaparsın. Kimse için kapanma.
Neden
İçinden gelmeden kapanırsan ileride pişman olursun.
Bu senin isteğine bağlı
Önemli olan sen istiyor musun
Hiçbir şey abartılı olmamalı ne iftar ne tefrit mutedil olunmalı peygamberimiz bile sahabeye her gün oruç tutma bazen tut bazen tutma gece boyunca değil bazan uyu bazen ibadet et demiş
Bilmiyorum tesettürlü bile değilken o tarz kapanmak biraz zor benim için
Öyle
Bak kapanmak onun bunun istediği ile olmaz kendi içinde. Kalbinden geçiçcek yok başkası için kapanırsan yarın bir gün sıkılır açılır sın sen kalbini dinle
Burnun görünse noluyormuş
Koca adayın mı peçe takıyo
Böyle birinden olmaz sen ne dedin.
Yakma kendini okulunu oku
O kişiyi hayatından sil yapma öyle şeyler
Verdn mi hiç
hayır biriyle el ele bile tutuşmadım koruyorum kendimi
Hayır
hayır ya yuh
Bence saçma
Alnının ortasına kocaman bi SAF yazmak istiyorum
Evlenme