Bu yeni dünya düzeninde kadın olarak çalışmak zorunda olmak ruhumu neden bu kadar yoruyor?

Bu yeni dünya düzenini kaldıramadığımı fark ettim. Okumayı seviyorum ama çalışmayı değil. Ben evimde olmayı, çocuklarımla ilgilenmeyi, evimle ilgilenmeyi istiyorum. Evleneceğim adam beni yarı yolda bırakmasın, sadık olsun istiyorum. Dünyanın en zengini ya da en yakışıklısı olsun da istemiyorum, dengim olsun istiyorum. Ama bu dünya kadınlardan da vergi almak için, fazladan çalışan olsun diye birçok organizasyon ortaya çıkardı, başta feminizm geliyor zaten. Ama ben yapamıyorum, bunu fark ettim. Gücüm her sabah işe gidip gelmeye yetmiyor, boşa bir yaşam sürüyorum sanki. İşe git saatlerin geçmesini bekle, eve gel yorgun argın uyu, sabah tekrar işe git, ay sonunu bekle maaş al, hayat bu mu? Yoruldum artık. Ben de sevdiğim biriyle evli olmak, dişiliğimi, kadınsılığımı daha fazla hissetmek istiyorum. Kendi ayakların üstünde durunca erilleşiyorsun, bunu istemiyorum. Yoruldum artık... Yoruldum.
Bu yeni dünya düzeninde kadın olarak çalışmak zorunda olmak ruhumu neden bu kadar yoruyor?