Hem iş hem evlilik konusunda 30 olunca tüm kapılar yüzüne kapanacak gibi geri kafalılık var. Aksine bence 30 ve sonrası olgunluk dönemi oluyor.
1 ay
Hem iş hem evlilik konusunda 30 olunca tüm kapılar yüzüne kapanacak gibi geri kafalılık var. Aksine bence 30 ve sonrası olgunluk dönemi oluyor.
Bu yıllardır değişmeyen bir kafa yapısı evliliklerde genelde kendi hayatını yaşayamamış erken evlenip aslında pişmanlıkları olan kişiler o baskıları yapar ben yandım sen neden mutlu olasın kafası içten içe çalışır onlarda. İş hayatı ise zaten saçmalıklarla dolu 20'li yaşlarda çalışan alırlar bunlar çok toy hiç bir şeye gelemiyor diye şikayet ederler 35 ve üstüne de yaşlı diye bakarlar orada aslında olay sömürülmesi daha zor olanlardır 30 üstü sevmezler öyle insanları :)
Ama ülke sartlarinds is bulmak cok zorlasti eskisi gibi degil hic
Evlilik konusu acanlara direkt rahatsız olduğum bir konu oldugunu söylüyorum. Yaşlılar genelde bunu yapıyor, ülkede büyük bir cahil yaşlı kesim var, sınır problemi var maalesef.
Evliligin yaşı yok, illa evleneceksin diye bir şey de yok. Gezer tozar dünyayı gezersin, belki o paraya iş kurarsin, hayat cidden kısa, dünyada görülecek çok yer var, belki çok sevdiğin biri olursa o zaman düşünmek lazım, asla toplum baskısı ile aile baskısı ile evlenmemeli
30’a takılma meselesi biraz eski alışkanlık aslında. İnsanlar eskiden hayatı daha erken kuruyordu, o yüzden öyle bir kalıp kalmış. Ama bugün 30 geç falan değil, tam tersi çoğu kişi o yaşta kendini yeni yeni oturtuyor. İşte de evlilikte de en kritik şey yaş değil, ne kadar hazır olduğun.
bence de 30 dan sonra hayat bitmiyor tam tersine insan ne istediğini daha iyi biliyor daha olgun daha net kararlar veriyor işte de ilişkide de asıl sağlam adımlar o zaman atılıyor bu toplumun acele ettirme baskısı gereksiz herkesin yolu zamanı farklı
Özellikle kadinlara yapılıyor iste cocuk icin gec kalırsın felan. Ne alakası var ki
haklısın bu baskı en çok kadınlara yapılıyor sanki hayatın belli bir süresi varmış gibi konuşuluyor ama herkesin bedeni zamanı ve hayat planı farklı kimseye tek kalıp bir süre dayatmak doğru değil önemli olan sağlıklı ve istenilen zamanda alınan kararlar
Bir de cocugu dogru düzgün birisinden yapmak lazim. Sirf yapmak icin olmamali
Yani tabii ki eğer ki saçma sapan bir insanla birliktelik yaşarsan o zaman hayat sana zehir olur
Çocuğa da yazik oluyor sonra bence en kritik karar es karari hayatta
Kesinlikle katılıyorum herkes anne baba da olamıyor Karıkoca da olamıyor
Isi yine degistirebilirsin ama evlilik karari bence önemli cok. Hayatının geri kalanını belirliyor
Evet öyle doğru söylüyorsun bazı insanlar evlense de empati yapmayı bilmiyor ve sadece kendini düşünüyor sonra da ihanetler oluyor
Ama nasil karar veriyorlar çevreme bakiyorum hemen evleniyorlar mesela
Teşekkür Eig için ve hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun asla evlenmek için evlenilmesin
Toplumun 30 takıntısı yüzünden üzerindeki baskıyı çok net hissediyorsun ve bu çok yorucu 😔 Ama haklısın, 30 sonrası çoğu insan için kendini daha iyi tanıdığı olgunluk dönemi 💫
Ne iş ne evlilik için geç değilsin. Herkesin temposu farklı. Sen hazır hissettiğin yaş en doğru zaman 💕 Kendi ritmine güven lütfen 😌✨
Cevap
21Cevap
Bazı takıntılı durumlar bizim toplumumuzda mevcut.
Ortalamaya göre konuşulduğu için her konuda bazı şeylerin olamayacağına o kadar kendilerini inandırmışlar ki insanlar aksini yapanlara bile yapamaz mantığı ile yaklaşmaya alışmış.
Bana sorarsanız kimin hangi yaşla ilgili ne dediğinden ziyade sizin bu konudaki düşünceniz , yapacaklarınız ve yapmak istediklerinizin önemi daha büyük.
Evlilik için kişinin kendini hazır hissetmesi gerekir orada belirli bir yaş sınırını doğru bulmuyorum lakin. İş için geçerli evet.
Ülke şartlarında is bulmak cok zorlasti
Is yok ki
Hocam eskiler 15 yaştan başlamış işe ortalama. 30 yaşta evlenmeyen çok var zaten de, işsiz olmak baya sıkıntı yani üni okurken bile baya sıkıntı oluyodu bende. Zengin olmak lazım reis yoksa çalış çalış ananin *mi bi karış
Yani kişinin hayattan çıkartığı ders ile olgunluk oluypr ama yani en ideal evlilik yaşı 25 30 biraz zorlaşıyor ondsn sonra ama illaki evlenilir sadice eski zaman insanalrı evlenin diyor ya sürekli o yüzden birazcık 30 takılmış durumda
Takma azı olan konuşuyor ben öyle boş insanları umursamam bile
Toplumun saçma sapan düşünceleri var işte böyle pek kulak asmamak gerekiyor
Hayır insanın karşısına ne zaman neyi çıkacağı belli olmaz
sadece bu konuda değil. hiçbir konuda insanların olumsuz düşüncelerini dinlememelisin
Şöyle bir durum var maalesef evlilik için ayrı ama iş için çok da beklememek lazım. 22 de mezun oldun 6 yıl çalışmazsan işin zor ama 30 da mezun olursan tolerans gösterilir. Saçma belki ama böyle
Fazla takılmamak lazım takıldıkça sinir bozucu bir durum oluyor
Eskiden insanlar 30da her idealini gerçekleştirmiş olurdu. Şimdi 30da hayat daha yeni başlıyor.
Evet çocuk yaşı da geçiyor çünkü çocuğa ilerleyen yaşlarda bakmak daha zor ve yorucu her şey zamanında hava illa evlenecekdin diyede bir şey yok
ergenlik bile 32 yaşa kadar çıktı
En iyi yaslarin baslangici
Çok haklısın canım
Valla benimkiler benden ümidi kesti bea.
30 iyi de 38 den sonrası sıkıntı ya 😂
30 olmadan bunu nasıl anladınız
Geç sayilmaz
Bu zmaan için geç değil bence
geç kalmadın daha yeni başlıyorsun
Bencede
Geri kafalı toplum
30 güzel yaşlar
Güzel rakam
Bende 4 güne 29 oluyorum 😅
Evet geç
Kapanacak