Toplumumuz da böyle bir algı var. Yaş ilerledikçe kadının değeri azalırmış güzelliği gider doğurganlığı düşermişte erken evlenmelerin de fayda varmış.. erkek ise tam tersi altın çağını yaşarmış değerlenirmiş 😂
26 yaşındayım, hayatımda kimse yok. ne zaman tanışıcam, ne zaman sevgili olucam, ne zaman ailelerimizle tanışıcaz, ne zaman ailelerimizi tanıştırıcaz, ne zaman söz nikah yapıcaz? var mı belli zamanı? yok. 4 yıla sığdırmak zorunda mıyım? bence hayır. e napıyım elalem 30'a geç diyorsa biraz "evde mi kaldım" sorgusu yapar rutinime devam ederim. ayrıca hiç geç kalınmış bir yaş değil, şu an kötü giden evliliklerin pek çoğu kadının ekonomik özgürlüğü olmadığı için sonlanamıyor. annem babam arkamda olsa sahi kendi kendimi güvenceye almadan düşünmüyorum. çok meraklı olan amcalar teyzeler boşanıp yenilerini alsınlar üf djsldjx
Değildir toplumun lafı umursanıp üzerinde baskı hissedilip alelacele evlilik yapılmamalıdır. Çoğu kişi maaslef bu şekilde "toplum evde kaldın diyor", "cevremde herkes evlendi" vs. Diyerek henüz doğru düzgün tanımadığı insanla evleniyor ve sonrasın da aynı eve girince kendisini pişmanlık dolu bi hayatın içinde buluyor e sonra bu kadar emek verdim ya da adım dul olacak diyerek boşanmaya da cesaret edemeyince temelli berbat hale geliyor hayatları... insanlar konusur önce evlen derler sonra çocuk derler sonra ikinci çocuk derler milleti ilgilendiren durum yok kimse umursanmamalı... herkes kendisini hazır hissettiği zaman ve doğru olduğunu hissettiği insan ile yapmalı
Evliliğin belli bir yaşı yoktur. Gönül ister ki evlilik her iki taraf için de genç yaşta olsun ama nasibin ne zaman geleceğini bilemeyiz. O yüzden de evlilik yaşı kişiden kişiye değişir
Kadın üzerinde evlilik baskısını arttırabilmek için oluşturulmuş saçma sapan örgüler.
İnsan her yaşta güzeldir. Evlilik, kişinin kendisini hazır hissetme halinden sonra kendi seyrinde gerçekleşir.
Aynı akılla genç yaşta evlendirilip boşanma sonrası yine aynı toplum tarafından dul olması sebebiyle her yerde her platformda potansiyel av muamelesi yapanda bu zihniyet değil mi.
Yoo neden geç olsun. 29 yaşındayım seneye evleniyorum düğünüm var. Hiç bir şey için geç değil. Yalnış karar alıp erken evlenmektense geç olsun daha iyi.
Hayır, 30 orta yaş için daha başlangıç. Genç diyebileceğimiz bir dönemi, geç kalmışlıklar ile yadırgamamak lazım. Her yaşın ayrı bir olgunluğu var ve bu onu daha da çekici kılıyor.
Bir insan evliliğe gerçekten ne zaman hazır hissederse, o zaman olur. Yaşa bağlı olmamak lazım. Kadın erkek fark etmeksizin gençken evlilik yapmak bana göre daha güzel fakat olmayınca da olmuyor işte. Hem bu işler sipariş üzerine olmaz.
Ortalama 30 - 35 yaş arası 18 veya 20 yaşında evlenip kendini eve mahkum eden insanlar var ne yazıkki hayatın zevkini tadını çıkarmak istesede olmuyor.