Abilerim, ablalarım merak ettim tecrübelerinize dayanarak neler önerirsiniz 18 yaşındaki birine
1 ay
Kendini başkalarıyla yarıştırarak yaşama çünkü en çok insanı bu tüketiyor. Kimse her şeyi çözmüş gibi değil, sadece öyle görünüyor. Sağlığına, özgüvenine ve çevrene dikkat et, yanlış insanlarda fazla oyalanma. Bir de sırf yalnız kalmamak için kimseye tutunma, insanı en çok bu yoruyor.
Teşekkür ederimm
Geleceğini düşün ve kendine bir meslek edin çünkü bu hayatta seni senden başka kimse kurtarmayacak, kötü arkadaş ortamlarından uzak dur 3 kişilik kötü arkadaş grubunda takılırsan 4. sü sen olursun, erkeklere hiçbir zaman güvenme çünkü iyi erkekler çok azınlıkta milletin p*çi için hiçbir zaman ağlama üzülme direkt umursamamanı tavsiye ediyorum, "hayır" demeyi bil hayır demezsen sevmediğin birçok şeyi yapmış olup pişmanlık ve keşkelerin olur utanma kimseden 100 yıl sonra kemiklerin bile çürümüş şekilde toprak altındasın değerini bil, seni aşağılayan yanında olmayan destek olmayan sadece menfaat için seninle birlikte olan insanları direkt şutla neyse şimdilik bu kadar yeterli tecrübe edinmezsen öğrenemezsin hayat düşe kalka ilerlenilen bir yer (ben de 18 yaşındayım)
Teşekkür ederim şu ana kadarki en iyi cevabı verdin gerçekten ve söylediklerine de harfiyen katılıyorum eic seçicem
Ben teşekkür ederim demek ki neymiş yaş ile alakası yokmuş 🤪😂 bu sitenin kafa cinsellik ile çalışıyor tek tavsiyeleri yine bu konudan olmuş dhdjshdjeh
Evet yaa aynısını düşünüyordum cevaplar gelmeye başlayınca dedim ulan 18 yaş diyince aklınıza hemen verme demek mi geliyo diye kdkdkd ulan zibilyon tane konu var uyaracak bula bula bunu mu buldunuz yani
İşte...
Teşekkür ederimm güzelimm💘
Kendine saygı duyarsan,
İnsanların sana saygısızlık yapmasına da müsaade etmezsin.
Ancak kendi kendine saygı duyabilmrn için, gerçek sene kulak vermeli ve her an olmak istediğin insan gibi kararlar almalı ve hareket etmelisin..
.. yapamasan bile denemelisin, sürekli, ölene dek.
Kimseyi küçük görme, kimseyi üstün görme. Kimseyle kendini kıyaslama. Seni başkasıyla kıyaslayanlarıda kaale alma. Tecrübelerden faydalanmaya bak. Her hata insana tecrübedir ve pişman olacağın şeyler yapma. Kendi değerlerine sahip çık. Akıllı ol.
18 yaş dönüm noktası 🧡 Önce kendini tanımaya odaklanmanı öneririm. Ne seviyorsun ne istemiyorsun bunları keşfet. Hata yapmaktan korkma hepsi tecrübe 😊 Sağlıklı arkadaşlıklar kur ailenle köprüleri koparma. Birikim yapmayı öğren mutlaka bir hobi ve spor edin. Ruhuna da iyi bak meditasyon çok işe yarıyor 🌿✨
Cevap
21Cevap
Kendini kimseyle kıyaslama, seni sevmeyen birinin peşinden koşma, kendin için çabala, hayır demeyi her zaman bil, sana değer verenlere değer ver, geleceğini düşün hayatına düzgün kişileri al
Teşekkür ederimm
Bunlarıda yapma kimseye çıplak fotoğraf atma, evlenmeden ilişkiye girme, erkek meraklısı kızlardan uzak dur birini iyice tanıyana kadar yakın olma, ailen sana imkan sunduysa herşeyden önce ailen gelsin, kimseyi kafana takma biriyle anlasamadinmi direk iletişimi kes, herkesten önce kendinle arkadaş ol
Rica ederim💗
Ne güzel bir tavsiye anne yüreğinin sicak bagrindan çıkmış gibi
Yaa abla çok sağ ol tavsiyelerin için bir tanesin 💞🌸
Kendin kimseyle ilişkiye girme diyorsun bari bakir biriyle evlenmesini de söyle sorancım benimde sana tavsiyem sakın cinsellik yaşayan biriyle evlenmemendir hastalık kapma riskin, aldatılma riskin, başka kızların bacak arasıyla karşılaştırılma vücuduyla karşılaştırılman bile olur, rahim kanseri riskin artar hiç yok sebepten ki zaten doymuş biri insanı ne kadar doyurur ki ahahah.
Teşekkür ederimm zaten öyle birisiyle olmam o insanların kendine saygısı yok
@M3rovha3lss o anlamda demiştim zaten ask anlar diye dusundum
Hata yapmaktan korkma. İnan bana bir şey yaptığın için rezil olmak kötü bir şey değil. Asıl kötü olan boşa geçen hayat.
Bu yasının kıymetini bil hergünü dolu dolu yaşa her anın tadını çıkar. Kimse için ağlayarak geçirme
Kimse için değişme kimsenin sana zorla bişey yapmasına izin verme
her duyduğuna inanma , gördüğünün de yarısına inanma.
sabırlı ol acele etme.
Kimseye kendinden daha çok değer verme önemli olan sensin daha sonra başkaları gelir bunu sakın unutma
Yaşı ilerlemiş olanları neden kendinden üstün sanıyorsun
Sonuç olarak benden daha çok deneyimlemişler bu hayatı
evet öncelikle hata yapmaktan korkma ve sanki şu ne der bu ne der diye düşünme herkes her konuda bir şey söylyor kulaklarını tıka ve ileriye bak kimse senden önemli değil
Bu yaşta sakın evlilik düşünme
Hayır asla zaten düşünmem
İyi biri ol hata yap ama kötülük yapma
sigaradan uzak dur içkiye çok bulaşma 🥱
Hayatını ve zevklerini doya doya yaşa
Herkese inanma. Kullandırma...
Sen çok kullandın herhalde
Jxodjcodkckdkd
@M3rovha3lss nerden bildin...
D*ldonu kullandırttığından anladım, tecrübe etmişsin kıza da bu tavsiyede bulunuyorsun kendini kullandirmissin yazık
@M3rovha3lss zeka seviyen ile laf sokmaya çalışma gayret oranın birbirine eşitmiş bravo...
Ahahahha aaaa şimdi neden sinirlendin yanlış bir şey mi dedim Allah Allah az önce sinirlenmemiştin xhckdnfkefndkfj sanki yalan kıza d*ldo cüzdan olmadın AA aaa
@M3rovha3lss sinirlenmiş olarak yazmadım ki sadece eleştiri de bulundum. Son yorumunun içinde bi kaç defa random atmanı da anlamadım yani 😂
Evlenmeden vurdurma
Zina yapma
Belki dayanamiyorsundur bu yaşta ama tut kendinj
Evlenmeden yapmam ki zaten
Şimdi öyle diyorsun ama bilinmez
Tamam sağ ol
Bakir misin knk
Yessss
En çok kendini sev
Evlenme
Verme kimseye
Verme kimseye ne aptl üslubunu düzelt bu eşya mı senden daha değerli