Evlenmek istiyorum ama çocuk sahibi olmak istemiyorum, kendim gibi çocuk sahibi olmak istemeyen bir erkek bulabilir miyim? Evlilikte illa çocuk şart mı, çocuksuz evlilik olmaz mı?
1 ay
Bence bulunur, hem de sandığından daha fazla. Herkesin hayat planı aynı olmak zorunda değil; kimisi anne baba olmayı ister, kimisi istemez ve bu çok normal bir tercih. Evlilikte çocuk “şart” değil aslında, önemli olan iki insanın aynı hayali paylaşması. Sen çocuk istemiyorsan, bunu net bilen ve aynı şekilde düşünen birini bulmak en sağlıklısı olur. Önemli olan birbirini değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi kabul edebilmek. Yani evet, çocuksuz evlilik isteyen biriyle mutlu bir hayat kurmak mümkün. Yeter ki doğru insanla karşılaş ve en baştan aynı yolu seçtiğinize emin oln.
Çocuksuz evlilik kesinlikle olur ve bunda hiçbir sorun yok 💛 Evlenmek isteyip çocuk istememen çok anlaşılır bir durum, herkesin hayat planı farklıdır 🌿
Seninle aynı düşüncede bir erkek bulman mümkün, önemli olan bunu en başta açıkça konuşman. Baskıyla çocuk yapan çiftler ileride daha çok zorlanıyor. Kendi doğrularına sadık kalman çok değerli 💫
Cevap
28Cevap
Evet bulabilirsin. Bende çocuksuz evliliği tercih ediyorum. Doğum yapan insanın kendine bile hayrı yoktur.
Ben çocuğa karşıyım. Hayvan bile beslemekten kaçarken ne çocuğu. Ama sen istediğin gibi birini bulabilir misin bilemem
Ya bebek nesil çogalması için bebek sevmeyen bir insana bunu nasıl anlatabilirsin ki oradaki huzuru ondan dilediğin olsun Allah isteyene versin
illaki vardır herkes cocuk istemek zorunda değil
Valla bende istemeyen arıyorum inşallah bulurum
Allah ezeli ilminde çocuk sahibi olcak diye takdir ettiyse sen bunu engelleyemezsin
Bu zamanda zaten çoğu kişi çocuk sahibi olmak istemez
boş ver evlenip ne yapacaksın ki. Koca, kaynana dırdırını mı çekeceksin
Kesinlikle istemiyorum çocuk bakım masrafları ergenliği uğraşılmaz
2-3 yıl istemezsin anlarımda önürlük çocuk istememek nedir
Bulursun, bir gün evlenmeyi düşünürsem bende istemiyorum
Beyaz tenli değilsen işim olmaz senle
Olmasın zaten olsun diye soru paylaşmıyorum
Eyvallah kardeşim
Bence bunu önceden söyle.
Bende aynıyım çocuk istemiyorum
Bulursun yeni nesil çocuk istemiyor
Ben de cocuk istiyorum evlenmek istemiyorum ndndbd
Çocuk yoksa ben varım
Bende istemiyorum
Bulamayabilirsin.
Erkekler böyle şeye atlar ya :)
günün sonunda çocuk kaçınılmaz
Başta kabul etse bile ner erkek baba olmak ister çocuksuz ev sapsız üzüme benzer
Evet kafa rahat oluyor valla
Mümkün. Ben de böyle isterim şahsen.
Evlendikten belirli bir süre sonra çocuk sahibi olmak ister misiniz yoksa başta istemiyorsanız hâlâ aynı kalır mı
İstemiyorsam istemiyorumdur, öncesi neyse sonrası da o.
Ben evlendim boşandım cocuk istemiyorum
Hep korunmak nasıl olcak?
Bende istemiyorum
Ben asla çocuk istemiyorum
burada her şeyi bulursun. Çocuk bile bulursun
Çok güzel olur bence
çocuk zor iş baba harbiden
Bulursun ben buldum
Nasıl buldunuz
En başta söyledim çocuk konusunda kararsizim istemeyebilirim dedim zamana birakalim dedi bir ara istedi kesin dille istemedigimi söyledim zamanla o da alıştı ve şimdi o da istemiyor 11 yıldır evliyiz
ben de öyle diyordum
olmaz
Olur kabul ederiz
Ben..
Evet bulabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?