Baskıcı ailem var 19 yaşındayım okumama çalışmama hiçbir şeye müsaade yok evlenmek mantıklı mı
1 ay
Bak dostum ben seni anlıyorum gerçekten ama evlilik öyle bir şey değil gerçekten ve inan pişman olursun. Hele manyağın birisi çıkar ve hayatın kararır. Daha gerçekten genceciksin ve böyle bir kararı bana soracak alırsan bu yaşta alma. Onun dışında da evleneceğin kişiyi lütfen iyice düşün ve öyle karar ver 🙏🏻
E abi ne yapmalıyım peki hani bana akıl verecek hiçbir büyüğüm yok. Okumam yasak, çalışmam yasak, dışarı çıkmam yasak, kısa kollu tişört giymem bile yasak ev içinde pijama giydiğimde biraz üstüme yapışsa bir sürü hakarete maruz kalıyorum. Bu normal bir aile dinamiğinde olacak şeyler değil ki ben kendi evimde yabancıyım. Şiddetde cabası
Oha ama şaka gibi, cidden mi? Okuman falan nasıl yasak ve bunlar kendine aile mi diyor bir de utanmadan? Ah abim yani üff aslında anlıyorum seni de ne diyeyim bilmiyorum. Vallahi gerekirse kaç o evden mi desem bilmiyorum ama bu nedir ya sana yazık daha 19 sun bir de gencecik kıza yapılır mı
Doğu ailesi abi. Allah affetsin ama kaç kez i*tihar etmeye çalışıp hastanede yattım yine yüce rabbim almadı canımı. 19 yaşındayım bana yasattiklari yaşımdan büyük. Zinaya da bulaşmak istemiyorum evlenip gideyim diyorum onlarda bende kurtulayım adam kötü çıksa da bu kadar kötü yaşamam diye düşünüyorum
Ya kadın sığınma evleri yok mu cidden şehrinde bak istersen. Nasıl oluyor hiç anlamam ama araştır istersen bir şekilde kurtul şunlardan. Ben bu aile demem açıkçası. Sonra da duruma göre çalışır veya okursun işte. Hatta yurt falan çıkar belki gidersin işte hangi şehir olursa kalırsın yemek falan da onlardan, nasıl fikir?
Abi kadın sığınma evini ariyacaktim aslında ama bazı ablalar sakın gelme dediler
Teşekkür ederim 🙏🏻iyi ki varsınız 💖
:( atsan atılmaz satssn satılmaz bizimde kaderimiz bu bakalım nereye kadar gidecek. İnşallah Allah'ım seni darda bırakmasin hiçbir zaman 💖🙏🏻
Kardeşim ümitsiz olma hayatın başı hala ve ailen heralde okulu haram olarak görüyor kanaatimce düşüncelerin değişmek zor ve evlenme konusunda tabi evlenebilirsin ama birşeyden kurtulmak içinse yani Bi düşün belki 50 yıl birlikte yaşayacağın adam iyi düşün Rabbim yardımcın olsun
Baskıcı ailede nefes alamamak çok yorucu 🤍 Bu duyguyu anlıyorum ama evlilik özgürlük garantisi değil maalesef 😕 Yanlış biriyle evlenirsen daha büyük bir baskının içine düşebilirsin.
Önce eğitim ya da çalışma için şehir dışı fırsatları araştır. Güvendiğin bir öğretmenle ya da rehberlik servisiyle konuş. Gerekirse psikolojik danışma hatalarından destek al 🕊️✨
Cevap
15Cevap
Maalesef imkanlar söz konusu olunca her şey değişiyor. Liseye kadar zorunlu eğitim
Hayır mutsuz bir evliliğin olacak ve daha kötü şeyler yaşayıp boşanacaksın bu süreçte daha kötü olacak
Evlenmek istesen yine onların kafasının uyduğu birisiyle evleneceksin double zorluk çekmiş olucaksın
Neden okumak yerine evlilik tercihi yapıyorsunuz
Keşke soruyu okusanız bende isterim okumak hayatımı elime almak ama izin yok işte yok
Üzüldüm adına umarım doğru bir tercih yapabilirsin
Aile baskısı eş baskısına göre çok daha iyidir.
Evlenme oku, çalış. Eğer sevdiğin birisi yoksa sırf aileden kaçmak için evlenmek hiç mantıklı değil
Bunların hiçbirine müsade yok ne yazık ki
Bu sebepten evlenmek saçma hem yaşın daha 19 çok küçüksün
Bir hayatım yok. Keşke insanlar biraz empati yapabilse bende istemez miyim çocukluk yaşayayım ama izin vermediler hayatımın hiçbir seyine
Tm haklı olabilirsin ama bir yerden kurrtulmak için daha kötü bir şey yapıyor olabilirsin dikkatli ol
kocan seni ezecek bu sefer hem hayatta hem yatakta
Çok ayıp:')
Dost aci soyler
Daha çok erken yaa😢
Farkındayım ama çok zorluk çekiyorum
Allah yardımcın olsun🙏
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma
Daha kötüsü olamaz
Cok kotu ınsanlar var
Gelen gideni aratır dikkatli ol
Allah bu aileyi bidaha aratmasin inşallah
evlilik için hazırmısın?
Hayatının hatasını olur by
Maalesef daha berbat olur
yağmurdan kaçarken doluya tipiye tutulcan
Gençliğini yakma
Bir gençliğim yok ki yansın. Çocukluk bile yaşamadım ev hapsi yaşıyorum
Değil.
Ne yapacağım böyle hayatım yok resmen
Oku
Soruya bakar mısın aşkım. Okumama müsade yok ev hapsindeym resmen
Oha şaka yapıyorsun neden okumana müsade yok?
Doğu ailesi onlara göre kızlar asla okumamali. Kısa kollu tişört giymek bile yasak :")
Allah yardımcın olsun ama görücü olsun desen nasıl birisi olduğunu bilemezsin yani
Teşekkür ederim 🥲💖
Aday var mı mantıklı
Hayır yok maalesef
Doğulu musunuz siz
Peki partner var mı
maalesef
Kocandan baskı görürsün
adam iyiyse mantıklı
Evlen balımmm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?