Türk müyüm mesela, sen Türk değilsin diyorlar da Romanlar Türk değil mi?
1 ay
Türk müyüm mesela, sen Türk değilsin diyorlar da Romanlar Türk değil mi?
Bence Türklük hissedilen bir şey Bulgaristanad adam roman ama Çinegnece bilmiyor bulgarca bilmiyor Türkçe bilmiyor. Ayrıca çigene kötü değil. Roman aslında Romanyadan gelenlerden kaynaklı. Dunyanın her yerine dağılmış millet. italyan ispanyol rus her yerdeler hep ezilmişler, kimse onlara iş vermemiş mecbur kalmışlar kendi kendine yaşamaya Bulgarlar onların adını değiştirmeye Bulgar yapmaya kalkmışlar BİZ BULGAR OLMAYIZ hristiyan olmayız Türk oluruz demişler. Adları şaban bayram ramazan neden Bulgara inat çogu kişi bilmez ama Roman değil onlar Çinegene , ama ben ona çingene diyemem çingenece konuşsa bile Onlar Türk . Bulgaristanda romanyada adam Türküm diyor Türkçe konuşuyor :) Sen Türkiyede bulgarım diyen çingene bulamazsısn ama Türk değilim diyen Çok vatandaş bulursun . Türklük başka ülkelerde Türk hissetmekse Romanlar ya da çingeneler nerden gelirse gelsin Daha Türk millet. Irkçılık yapamam bu konuda kökenim Türk oldugu halde Çinegeneler Türk kardeşim
Çingeneye kötü diyenleri de anlamıyorum ki çingen kötü bir şey değil ki yani biri bana çingene diyince ben alınmıyorum
https://youtu.be/B2N8W_Vw5mc?si=xQ-pLNyZ2jAfgVww bu film Bulgar filmidir. film bulgarca fakat Türkçe çingenece osmanlı zamanında Yönetim komunizme geçerken Balkanlarda çingenelerin ilk sürülen kişiler olduğunu göreceksin , papaz haham hocanın kendi arlaarında komik kavgaları eskiden barış içinde dinlerin yaşandıgını göreceksin , çingenelerin çeribaşına giden ögretmen çocuklarınızı okutun dediği. Ama okutsa bile sığındıkları yerden kovulduğu devlet evrakını okuyup adamın da buna üzüldüğünü göreceksin , At arabasıyla göçleri görurusün Romanların at arabası tekelerleği çingene bayragıdır. hıdırlezi çay şukariye ramo ramo . Türkiyede pekçok şarkı anonim dedikleri bu halkın şarkıları Türküleri oldugunu görürsün
Romanlık bir etnik köken 💃 Türk olmak ise hem vatandaşlık hem de kendini nasıl hissettiğinle ilgili bir durum 🇹🇷
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan Türk kabul edilirsin. Roman olman seni bu ülkeden ya da Türk kimliğinden ayrı yapmaz. İnsanların sözleri canını acıtmış belli, kimliğini sorgulamak zorunda hissetme lütfen ❤️✨
Cevap
5Cevap
Romansan romansindir
Türksen Türk
Kürtsen Kürt
Özenti olmayı bırakın artık
Hint kökenli diyorlar ama kimlikte ne yazıyorsa o önemli
Bu arada doğru olabilir annem hinte benziyor ama avrupalı değiliz gibi ya da orta asya çekiği değiliz
Çok teşekkürlerr🤍🤍🤍
Türkiye’de ki romanlar Türk bee diğer yerlerdeki leri bilmem ama onlar sıkıntı biraz
Eger tv dekilerden bahsediyorsan sıkıntı ya
İkisi ayrı ırk
Adı üstünde Romanlar bir başka ırkı temsil ediyor
Kimi temsil ediyor? Roman
Roman ırkı diye bir ırk mı var ki millet değil mi sadece
@JacquisLove kimseyi temsil etmiyor
Cevaplayan arkadaşın yorumunu merak ettim
Evet şey gibi kırgızlar tek başına ırk değil millet sma ırkları türk bence romanlar da öyle sadece milletler
Hangi millet
@JacquisLove hint avrupa milletlerinden biri değil mi romanlar
Romanlar dünyaya Kuzey Hindistan'da penjap eyaletinden yayılmıştır.
@JacquisLove teşekkürlerr 🤍🤍
Romanlar bir başka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?