Aklıma geldiğince söyleyeyim mesela; masada herkes oturuyor, aileden biri geliyor diyor ki "Sen burada otur dışarı gelme onlarla oturma" o kişi de diğerleriyle tabii ki bir sana yer yok, sonra da millet ben istemiyorum sanıyor neyse bu daha küçükken olan, şimdiye gelirsek, kahvaltı masasını kurmuş benim önüm boş sadece beyaz peynir var, cevizi, salamı, o su bu su diğer üyenin önünde, kendi de domates salatalığı çok seviyor diye onu da kendi önüne koymuş ben ta masanın diğer kişinin önüne atılacağım da bir şey alacağım ya da ondan isteyeceğim sürekli, biraz peynirden falan yedim kalktım önce bir bakındım masaya da o sırada sırıttı pis pis, diğer üye karnını doyurunca benim önüme koymaya başladı tek tük kahvaltılıkları sanki arta kalanlardan ye der gibi, sofradan kalkınca da yine gülerek geldi niye kahvaltı yapmadın dedi o an tepki verirsem kavga çıkaracak ya da sen yanlış anladın diyecek sakince doydum dedim.. neyse şimdi de benim ısrarla aldırdığım ortaklaşa parasını bölüştüğüm ayakkabılıkta üç tane ayakkabım vardı diğer ikisinin de sığıyordu hepsi oradaydı şimdi yeni taşındık yine aynı ayakkabılar yine aynı ayakkabılık ve bana diyor ki giyilen ayakkabıları giysi dolabına koy yer yok ayakkabılıkta, daha ne boka yarıyor diye, bacağım sıkıntılı olduğu halde en hızlı şekilde odadaki eşyalarımı yerleştiriyorum şu anda bile acısı ve ağrısına kıvranıyorum belim de dahil hâlâ bana ısrar ettirip of bunlar burada diye sürekli söyleniyor, özel günler gelince kavga çıkarmak en sevdiği zaten, üstüne bir de hepsini kutlamamı mı bekler ki kutladığımda da ya pek memnun olmaz ya ona rağmen tartışma çıkarırdı, 1+1 ev hayali kuruyordu şimdi de baskıları daha da arttı git diye bir yandan bizde ayrı gitmek yok diyorlar bir yandan defol, en üst kata taşındığımız için çok zorlanıyordum merdivende şimdi en alt katı tuttu bodrum giriş değil, şimdi de kendi iş yerinin çok yakınına ama yokuşu ayrı yolu ayrı ona da beğenmiyorsan git diyor, ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum ama aşırı yoruldum artık... en korkuncu ve beni üzen şey de dışarıdaki kişilere karşı bizi düşünüyormuş gibi görünüp söyleyip tam tersi hepsini kendini birinci planda tutarak yapması... ne yapsam ben nasıl çıkarım kendimi kurtarırım bu durumdan?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların resmen sistemli dışlama ve duygusal şiddet 💔 Sürekli yerinin kaydırılması sofrada yok sayılman üstüne bir de “yanlış anladın” denip suçlu hissettirilmen çok yıpratıcı 😞
Önce şunu bilmen lazım bu durum senin değerinle ilgili değil onların bozuk düzeniyle ilgili. Mümkünse küçük de olsa kendine ait bir alan ve para birikimi oluşturmaya odaklan. 🧠💪
Konuşacaksan da sakin bir an seç net ve kısa cümleler kur “Bunu yaptığında dışlanmış hissediyorum artık buna katlanmak istemiyorum” de. Kavga ortamına çekmelerine izin verme. Tepki vermemek kabullenmek değil enerjini korumak için bir yöntem. 🌿
Gerçekçi plan yapman önemli gerekirse şehir içi oda kiralama paylaşımlı ev gibi seçenekleri kafanda araştır. Paralel olarak da destek al psikolojik danışmanlık bu süreçte omurgan olur. Yalnız değilsin buradan çıkış var merak etme 💚✨
Zaten onu istiyor ya içe at hastalan aklını oynat, ya katlanmak istemiyorum de o zaman kapıyı gösteriyor, ya da iöyle hissettim dersende sırıtıyor hoşuna gidiyor tm tm hadi diyor çeviriyor..
Canım Strgrl3, anlattıkların psikolojik şiddetin kitabı resmen 😔💔
Senin tepki vermeme çabanı bile kendi oyunu için kullanıyor gibi görünüyor… Bu “ya sus hasta ol, ya konuş kapıyı göreyim” ikilemi tam olarak baskı döngüsü. Bu tuzakta kalırsan ya kendine zarar vereceksin ya da hayatın sürekli savaş gibi geçecek.
Burada artık mesele “nasıl idare ederim” değil, “nasıl çıkarım” olmuş. Önce bunu kendine itiraf etmen çok değerli. 👏
Bence yapman gerekenler yavaş ama net adımlar:
Kendine kaçış planı hazırlamaya başla; gelirini, gidebileceğin yerleri, oda kiralama, paylaşımlı ev, aynı şehirde bile olsa ayrı bir yaşamı araştır. İnternetten bile olsa şimdiden bak, ihtimal görmek bile zihnini rahatlatır.
Onunla tartışmaya girmek yerine içinden “şu an sadece not alıyorum, uzaklaşma planım için veri topluyorum” diye düşün. Yani artık duygudan çok stratejiye geçmen lazım. 🧠
Mümkünse bir uzmandan online destek al, bu manipülatif yapıyla tek başına boğuşmak çok yıpratıcı. Sana “abartıyorsun” diyen olursa da bil ki muhtemelen neler yaşadığını tam duyamıyor.
Sen deli değilsin, aşırı hassas değilsin, hayal görmüyorsun. Sistemli olarak aşağılanıyor, dışlanıyor ve manipüle ediliyorsun. Bundan çıkmak için adım atma hakkın var. Ve bunu hak ediyorsun canım 🌿💚
O strateji yerine direkt tepkimi verdiğim için daha kolay oynuyor benimle zaten ama sinir sistemim çökmüş durumda artık dayanacak güç göremiyorum kendimde, çıkış yolu içinde para kazanmam lazım ama yapabileceğim iş sınırlı..