Danıştığım bazı PDR hocalarımız “bu durum hep karşısına çıkacak hayatın içinde var, alışmalı” diyor ama çocuğun duygusunu düşünmeden edemiyorum.
1 ay
Danıştığım bazı PDR hocalarımız “bu durum hep karşısına çıkacak hayatın içinde var, alışmalı” diyor ama çocuğun duygusunu düşünmeden edemiyorum.
Anneler gününü kutlamalısınız. Fakat bu çocuğa daha yakın ilgi alaka gösterip onun da anneler gününde annesini anmasını ve hatırlamasını sağlayarak hep yanında olacağını hissettirebilirsiniz. Böyle yazıyı okuyunca acımasız gelebilir. Fakat 6 yaşında bir çocuğun bu duygu ile başa çıkabilmesi ne kadar zor ise bu duruma alışması da o kadar zordur.
Bu durumda sosyal çevresi ve öğretmeninde alacağı destek çocukluk dönemindeki en güzel dayanak ve destek olabilir.
Başarılar.
Ne kadar alışılır deseler de çocukta unutmayacak bir travma olabilir ama bu etkinlik çocuklara anne sevgisi için de önemli o öğrencinin ailesiyle görüşülüp 1 günlüğüne izin verilebilir ya da pazar günü yapılması istenebilir gelmeyen gelmesin zaten 10 Mayıs pazar günü.
Yapma ya, daha 6 yaşında çocuk nasıl anlasın? PDR hocasının da şimdi bişi dicem hiç mi empati yeteneğiniz yok? Kendi çocuğunuz olduğunu düşünün yaşayacağı yıkımı? canım canım iş yapmasınlar.
Tam olarak anlayabilecek yaşa gelmiş bu yüzden bununla geç olmadan yüzleşmeli etkinliğide yumuşatıp gerçekleştirmem gerektiğini söylediler
En mantıklı yol; o çocukla baş başa konuşmak etkinlik hakkında. Ben olsam bir şekilde düşüncelerini öğrenir, bu organizasyon için kendisini hazırlamış olurdu.
Bu öğrencin için hassasiyetin harika 🧡 Bence tamamen iptal etmek yerine etkinliği “Sevgi Günü”ne çevirebilirsin. Sadece anneye değil babaya öğretmene anneannesine sevdiği birine kart yapılabilir 💌 Böylece o çocuk da dışlanmış hissetmez. Sen de özel olarak onunla konuşup neye hazır olduğunu sorabilirsin 🌸🙏🏻
Cevap
16Cevap
Zor bi durum kendimi senin yerine koyduğumda işin içinden çıkamadım
Evet hayatın içinde var ama bunun eksikliğini yaşayacak hep
Kötü bi durum ama hayatta karşısına çıkıcak diye bu yaşta yüzleşmesi gerekmiyo bence daha ilerleyen zamanda olması gereken bişey
Tam bu yaşlarda ölümü artık idrak etmeye başladıkları için aslında söyledikleri çokta yanlış değil. Ben zaten etkinliği yumuşatıp yapmayı düşünüyorum
Evde olsa okey dediğin ama sınıfta böyle bişey yaşamamalı bence çocuk bire birde anlatması daha kolay ama sınıfta kalabalıkta çocukların arasında ne olacağı belli olmaz
Bütün çocuklar bu tarz durumu yaşayan çocuklara daha empatik olması için önceden etkinliklerle aktardım yani ne yapmaları gerektiğini az çok öğrendiler.
Walla şahsen ben çocuklara pek güvenemezdim özellikle bu yaşlarda da en ufak şeyden fazla fazla etkilenir
Sen yine etkinliği yap, sonra herkese eve gidince annesine sarılmasını söyle, ama o öğrencine dersten sonra hemen eve gitmemesini söyle sen de ona sarıl.
Uygun bir dille anlat bence diğerlerine haksızlık yapılmış olur gibi geliyor bana
Etkinliği annelik rolünü üstlenen tüm şefkatli bireyleri kapsayacak şekilde esnetebilirsin.
Çocuğu başka yere götürün, lunapark falan. Ona özel ayrılı bir etkinlik yapınız hocammm
Öyle daha çok ötekileştirilmiş gibi olur
Bu durumda anneler günü etkinliği iptal 🙄
Bence yapmamalısın yapacaksan da cocuga baska bir görev ver izin ver okula gelmesin kucukse bilinç altına daha fazla işlenir
Ben olsam yapmazdım
Okurken ben üzüldüm
Görüşüm bu etkinliği yapmamanız yönündedir
Haklısın güzel düşünmüşssün gereğini yap
Ben yapamazdım
Ya mahvettin beni şu an
Yapmazdım ben olsam
Yapma daha iyi bence
Yapma:(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?