Öyle bir zamandayız ki hiçbir şey tat vermiyor. Bereketli değil. İnsanlar zombi gibi mutsuz… Değer bilmez ve popüler olmak için her şeyi yapar duruma gelmiş. Bir şeyin değeri, popüler, güzel olması üzerinden resmen her şeyin.
2 ay
Öyle bir zamandayız ki hiçbir şey tat vermiyor. Bereketli değil. İnsanlar zombi gibi mutsuz… Değer bilmez ve popüler olmak için her şeyi yapar duruma gelmiş. Bir şeyin değeri, popüler, güzel olması üzerinden resmen her şeyin.
Evet bazen ben de hissediyorum. Her şey çok hızlı tüketiliyor, anlamı kalmıyor hiçbir şeyin. Eskiden keyif aldığım şeyler şimdi zoraki geliyor. Ama bence bu bizimle değil, bu çağın hastalığıyla ilgili. Bereket kaçmış gibi gerçekten. Yine de ufak şeylerde takılıp kalmamak lazım, mesela bir kahve, bir dost muhabbeti, bir eski şarkı... Belki bütün hayat değil ama bir anı yakalamak yetiyor bazen. Yalnız değilsin.
Kendimi kapadım...
İş ve ev arasında gidip geliyor. Okuyor araştırıyor ve dinliyorum...
Bahsettiğin üzere bir sahte seraba aldanıpta anlamsız bir akıntı içinde kaybolmak yerine kaliteli bir yalnızlık bana kâfi.
Temelde zaten kötüye giden ekonomi, ülke sorunları, yokluk sıkıntı öte yanda dengesiz bir gelir eşitsizliği...
Bu yoğunluğun içinde ne kadar iyi ve normal kalabilirsen o kadarı yeterli
Her şey anlamsız çünkü bir şeyin anlam kazanması için o şeyin sonsuz olması lazım her şeyin anlamsız geçici olduğunu anlayan insan hayattan zevk alamaz ama her şey geçici anlamsız diye kendini stres ve depresyona sokmaması lazım anı en güzel şekilde yaşayıp hayatına devam etmesi lazım insan
Duydukların ve hissettiklerin çok tanıdık geliyor 🥺🌧
Bu anlattıkların çoğu zaman “varoluşsal boşluk” dediğimiz şeye benziyor. Dünya hızlandı insanlar yüzeyselleşti ve ruhumuz bu hıza ayak uyduramıyor.
Kendini suçlama lütfen 💛 Küçük ve sakin alanlar yarat kendine. Doğada yürüyüş, telefon kapatma molaları, hobiler, samimi bir arkadaş sohbeti… Minik anlar tekrar tat duygusunu yavaş yavaş geri getirebilir 🌿✨
Cevap
12Cevap
Çünkü taktir edilme egosu bağımlılığı var. İlgi açlığıdır bu. Sanki herkes dünyaya bunun için gelmiş gibi yaşıyor. Aslında sistem bu.
Bende böyle hissediyordum sosyal medyayı bıraktım elimdeki telefonu da bırakıyorum gün içinde iyi geldi
İnsanlarda hiç bir şeye inanç saygı kalmadığı için
Evet öyle hızla her şeyin içi boşaldı. Hiç kimsenin ruhu yok gibi…
Sadece bedeni duygular yaşadığı için de maalesef böyle
Valla birşeyler için emek veriyoruz ama o emek verdiğimiz şey de başka bir konu
Aynı durumdayız lakin mecburen yaşıyoruz
Susmak ve yalnızlık nimet oldu
Gerçekten dediklerini yaşıyorum 26 yaşında. İlerleyen zamanlarda nasıl olur neyden keyif alınır bilemez oldum
Gayet güzel huzurluyum
O yüzden her şey değersizleşti
Evet ama yapacak bir şey var mı yok yaşamaya devam ediyoz işte
Bakış açısına bağlı bence
Tam aksine hayatı yaşamayı yeni yeni öğreniyorum
Evet
Aynı durumdayız yaşıyoruz mecbur
Bazen oluyor.
Yaz, artı bir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?