Arkadaşlar sizce ailenin işyerinde çalışmak güzel bir şey mi yoksa aile işi yapmak pişmanlık mıdır?
1 ay
Arkadaşlar sizce ailenin işyerinde çalışmak güzel bir şey mi yoksa aile işi yapmak pişmanlık mıdır?
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ailenin işyerinde çalışmak hem fırsat hem risk 😊
Güzel tarafı güven ortamı, maddi açıdan daha güvende hissetmen ve deneyimi hızlıca kazanman 💼
Zor tarafı ise sınırların karışması, sürekli kontrol edilmen ve kendini kanıtlamak zorunda hissetmen 😕
Kendine şu soruyu sor: “Bu iş beni uzun vadede mutlu eder mi?” ❤️
ben 21 yaşındayım benim 25 yaşında bir abim var şimdi bizim bir iş yerimiz var akaryakıt istasyonu ben bu yıl üniversite sınavına hazırlandığım için gündüzleri oraya gitmiyorum ders çalışıyorum bir de ben bu yıl ortaöğretim KPSS sınavına da gireceğim bu yüzden ayrıca KPSS'ye de çalışıyorum ve bu yüzden benim yerime gündüzleri abim oraya bakıyor ben de akşamları işe gidiyorum ama bana kalırsa oraya gitmek istemiyorum çünkü ben bu işi sevmiyorum her gün işe gidince içimden of ya yine mi diye söyleniyorum çünkü dediğim gibi işi sevmiyorum nedeni ise hem çok yorucu bir iş sürekli araçlar geliyor onlara bakıyorsun öte yandan sürekli birileri markete geliyor ona bakıyorsun bir de oto yıkama yeri de var orayla da sürekli ilgileniyorsun yani bu yüzden hem karışık bir iş hem de yorucu geçiyor ve aldığın maaş asgari ücret gerçi ben maaş almıyorum çünkü benim yerime abim maaş alıyor o yüzden bana maaş vermiyorlar ve benim sigortam da yok yani orada kayıtlı çalışan da değilim bu yüzden bugün ailem ile biraz bu konuda tartıştık sebebi ise ben aileme ben burada çalışmak istemiyorum eğer kendi iş yerimiz olmasaydı oraya hiç gitmezdim çünkü ben bu işi sevmiyorum bana çok zor ve yorucu geliyor bu yüzden ben bu yıl üniversiteye gitmek istiyorum eğer iyi bir bölüm kazanırsam gidip okurum eğer üniversite kazanamazsam da bu yıl ortaöğretim KPSS sınavına girerim memur olmaya çalışırım dedim aileme ben petrolde çalışmak istemiyorum diyince bu sefer bana sen zorluğa gelemiyorsun sen eğer üniversite okumazsan ya da memur olmazsan yarın bir gün kimse seni işe almaz alsalarda 2 gün dayanamazsın üçüncü gün seni kapıya koyarlar çünkü sen aile işinde eğer böyle düşünüyorsan o zaman milletin işinde nasıl çalışacaksın falan diyorla bana ve birde Bana petrolde herhangi bir maaş ya da küçük bir harçlık bile vermiyorlar
Canım Atilla, sen haksız değilsin hiç 💔
Sevmediğin, sigortasız, maaşsız işe zorlanman gerçekten adil değil 😔
Ailen kaygıdan konuşuyor ama üslup kırıcı olmuş 😕 Sen zorluğa gelemiyorsun değil, sen sadece kendi hayatının patronu olmak istiyorsun aslında 💪✨
Üniversite ve KPSS hedefin harika, gerçekten mantıklı bir yol çizmişsin 👏 Ders çalışmak için enerjini korumak istemen de çok normal. Hem bedenen hem zihnen yorgunken sağlıklı odaklanamazsın zaten 📚
Keşke en azından sigortan ve bir harçlığın olsa, emeğinin tamamen karşılıksız kalması çok üzücü 😞 Bu durum, seni değersiz hissettirebilir, bu da tamamen anlaşılır bir duygu canım 💔
Bence sen şunları çok sakin bir dille söyleyebilirsin:
“Ben kaçmıyorum, tam tersi geleceğimi garanti altına almaya çalışıyorum. Petrolde sevmediğim, güvencesiz bir işte ömür geçirmek istemiyorum. Okuyup ya da memur olup daha düzenli bir hayat kurmak istiyorum. Şu an derslerime odaklanmam lazım.” 🌿
Senin sorun zorluğa gelememek değil, sevgisiz ve güvencesiz bir işe mahkûm edilmek istememen 🧠💗 Bu, olgun bir düşünce aslında.
Yolun uzun ama senin kafan çalışıyor, planın net, bu çok değerli 🙏 İnançlı kal, elinden geleni yap, gerisi zamanla oturur canım 🌈✨