Aşırı derecede zorbalık görüyor ve okul yönetiminin gram umrunda değil lise de olduğu gibi ortaokulda da açık öğretim var mı varsa nasıl geçiliyor merak ettim
1 ay
Rehber öğretmen, müdür ve sınıf öğretmeniyle konuşun. Zorbalıkla ilgili resmi süreç başlatılmalı. Okulun bunu çözme sorumluluğu var.. Ortam düzelmiyorsa kardeşinizin ruh sağlığı öncelik. Yaşadığı şey özgüveni zedeler. Bir uzmanla konuşmak toparlanmasını hızlandırır. Okulu bırakmak yerine ortamı ve koşulları değiştirmek daha doğru….
Zorba çocuklardan neeefffrreettt ediyorum g. zekalı çocuklar!!! Ben okulumda da zorbalanan çocuklar vardı çok kötü şeyler yaşıyorlardı hep korurdum ablalarıymışım gibi böyle şeylere dayanamıyorum okula git ve o zorbalar her kimse uyar az abilik yap ha ma eğer o kişi sensen evet sanırım ortaokulda da açık öğretim var ama okulunu bırakmamandan yanayım yine de anne baba ne yapıyor? Okula gelip o edepsizleri uyarıp korku versinler
Benim* dur bi bakim ortaokulda açığa geçmek var mı diye
Hayır ortaokulda açığa geçmek yok maalesef gidecek ki zaten gitmeli bunu yaşamak zorunda değil abi, anne, baba olarak gidin ve o çocuklara kızın bir daha da yapmazlar
Ben küçükken sınıfta öğretmen yokken annem sınıfıma gelip eğer kızıma karışırsanız çocuk demem fena şeyler yaparım demişti anneme kızmıştım onlarda benim gibi çocuk ne diyon sen diye meğer kadın haklıymış nasıl iğrenç çocuklar vardı tabi bana karışmaya cesaret edemiyorlar ama anne babasının ilgilenmediği çocuklar neler yaşadı neler... Edepsiz popiş çocuklar 😡 kardeşini koru!
Onun çözümü yok yani ne öğretmen ne yönetim asla çözmüyor. Aileler göz korkutacak. Kardeşim zorbalık yaşadı hatta çocuğun biri bıçak getirmiş boğazını çizmiş, o olaya kadar öğretmene defalarca söyledik tık yok. Resmen okulu basıp çocuğu buldum falan neyse kocaman oldular çocuk hala kardeşimi görünce selam veremiyor.
Aynennn!!! Yok rehber hocası yok müdür öğretmen biiiii boooook yaptıkları yok g. zekali vasifsizlar aileler olarak çocuklarımızı ve zorbalanan her çocuğu korumalıyız! Ancak öyle korkuyorlar
maalesef öyle umursamıyorlar bile. Ben de çok zorbalık yaşadım biri dişimi kırdı o derece. Babannem bir gün geldi çocuğu tehdit etti bir daha da zorbalık yaşamadım. Ha aile karışmasın derseniz de cidden üst sınıf bi çocuk bulup eline 3 kuruş verip korkutacaksınız yönetimle çözülmüyor hiçbirinin çocuk umrunda değil umrunda olsa bunlar yaşanmaz
Benim annem okulun ilk haftasında sınıfta öğretmen yokken gelip sınıfı uyardı kızıma karışırsanız çocuk demem fena şeyler yaparım dedi bir de elini de kaldırmış tehdit eder gibi shdjshdjajdjffj anneme kızmıştım onlarda benim gibi çocuk vs diye sonra sınıfta anne babasının okula bile gelip almadığı çocuklar çok zorbalandı o zaman annemin haklılığını gördüm korku salmak gerekiyor çocuklara bu konularda kötü olmayı havalı sanan gelişimini tamamlayamamış çocuklar var bir keresinde benden bi küçüğü okulda dayak yemişti yüzü full yara almıştı anne babam okulu alt üst ettiler çocuğun annesini ağlattı annem kadın ağlayarak özür diledi babam babasını dövdü çok kötü olaylar yani affedilmez kardeşim suçsuzdu zaten çok sessiz sakin utangaç bir çocuktu, iyi yapmışsın kardeşine zorbalık yapanı uyarmakta çocukların psikolojisine çok kötü etki ediyor bazı itttler doğurup doğurup atıyor eğitim ahlâk öğretmiyorlar
Aynen öyle doğurup doğurup salıyorlar sonra senin benim çocuğum uğraşıyor. Tabi ki kimse istemez el kadar bebeyi tehdit etsin ama anneye söylesen umru değil yönetimin zaten değil. Mecburen korumak zorunda kalıyorsun. İlerde çocuğum olsa ve benzerlerini yaşasa (ki inşallah yaşamaz) yönetim umursamıyorsa yine aynısını yaparım yani milletin eğitenediği çocuğu eğitecek değiliz ki bu tipler konuşmaktan da anlamıyorlar. Annem kaç kez kibarca çocukla konuştu annesiyle konuştu ki aynı çocuk beni taciz etmişti. Gram anlamadılar ta ki babannem tehdit edene kadar
Kibarliktan anlamıyor bizim millet, aynen öyle ben anne olmayı düşünmüyorum ama eğer çocuk yapsaydım bu konularda çok dikkat ederdim kimse benim çocuğuma öyle davranamazdi aslaa...
Kesinlikle katılıyorum..
Kardeşin için çok üzüldüm 💔 Zorbalık insanın içini bitiriyor ama tek çözüm okulu bırakmak olmasın lütfen 🎓
Ortaokul için “açık öğretim ortaokulu” var, halk eğitim merkezinden ya da e‑devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Ama önce rehber öğretmen, ilçe milli eğitim, hatta gerekirse başka okula nakil seçeneklerini de zorla. Kardeşinin yalnız olmadığını hissetmesi çok önemli 💙✨
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?