Yani ben Türk değilim, benim kocam Türk, ben Türkiye'de yaşıyorum ama burada bölücü sloganlar atıyorlar, olmayan bir yerin bayrağı gibi, cidden merakımdan soruyorum, Türkiye'de bu suç değil mi?
1 ay
Yani ben Türk değilim, benim kocam Türk, ben Türkiye'de yaşıyorum ama burada bölücü sloganlar atıyorlar, olmayan bir yerin bayrağı gibi, cidden merakımdan soruyorum, Türkiye'de bu suç değil mi?
Cevap
5Cevap
İnanır mısın adam öldürmenin bile yok, slogan atmak ne ki?
Suçta sözde kürt sorunu var. halbuki öyle bir şey yok. bunlarda iyi mağdur rolü kesiliyor diye devlet bunlara fazla bir şey yapmıyor.
Ya belki benim cahilliğimden ben bilmiyorum ama bu kürt sorunu denilen şey nedir
kürtlerin özerklik istemesi, resmi yerlerde kürtçe konuşması falan. Türkiye Cumhuriyetini dili Türkçedir ve bu anayasanın değişmez 3. maddesidir. Ama baktığımız zaman konuşuyorlar, memur olabiliyorlar milletvekili vali falan her şey olabiliyorlar.
kürt sorunu var diyen herkes kuşkusuz vatan hainidir.
Sorun dedikleri şey bu muymuş cidden. Yani ben Hindistan'dan geliyorum herkes orada kafasıns göre özerklik istese ortada ülke kalmazdı 1500 dil falan var😅
Kocam böyle bölücülere baya sinirleniyor babası asker
hahahaha ona bakarsak Türkiyede de çok fazla millet var ama bunların en iğrenci kürt sorunu var diyen kürtler.
Ha bu arada vatanını seven kürtlerde var, şahsen tanıdığım ve vatanseverler de. bunları ayrı kefeye koyuyorum. çevrende kürt sorunu, jin jiyan azadi diyen, önder apo diyen selo diyen hdp diyen herkes vatan hainidir.
Trol soru. Hindistan'da değil özerklik eyalet sistemi (pradeş bile) var ve diğer yandan tanınan 20 küsür resmi dil var. Bir Guceratlı'nın konuştuğu dille Tamil Nadulu'nun konuştuğu dil bambaşkadır. Kültürleri de birbirine yabancıdır.
@günbatımısınırı soru çok umrumda değil. Ben Türkiye özelinde bakıyorum ki hindistan nufusu 1.5milyar. Türkiye'nin 15 katı.
Aslında ben Türk tarihine her zaman ilgi duydum. Hindistan'da da çok türk soylu insan var, aynı şekilde İran'da o kadar fazla Türkmen var ki, ama çıkıp da mesela kafalarına göre Özerklik istemiyorlar çünkü her devlet bir milli değerin üstüne kuruludur. Özerklik için doğu türkistandaki gibi bir gerekçeleri olmalıydı.
@günbatımısınırı trol değilim. Resmi olmayan o kadar dil var ki, senin dediğin resmi dil sayısı
Yok gerekçeleri. amerika ve israilin yalaması bunlar. zeki bir millet de değiller. Tarih boyunca hiç imparatorluk sahibi bile olamamışlar. Yine olamayacaklar da. diğer ülkelerin bunları destekleme sebebi Türkiyeyeye zarar vermek ve bu bölgede hakimiyet kurmak. Yoksa gerçekten haklı oldukları için değil. sadece piyonlar.
Ayrıca hindistanda 20 resmi dil yoktur. 22 dil tanınır ama resmi dil sadece 2 tanedir, yani hangi 20 resmi dilden bahsediyorsun? Tamilce tanınan bir dildir ama devletin sadece 2 resmi dili vardır
Google'a bak gel tabi.
Kocam da asker olmayı baya istiyordu ama bu olaylardan sonra ben de korkmaya başladım
@günbatımısınırı google değil. Tamilce hiçbir zaman resmi dil değil ve olamayacak da. Ülke genelinde 2 resmi dil var Hintçe ve İngilizce. Senin dediğin Tamilce ayrıca Hindistan'ın hiçbir zaman resmi dili değildir ve olamayacak da, dediğin şeyin korkunçluğunun farkında mısın? Açık açık Dmk'yi nasıl savunursun?
Korkunç olan nedir? 1,5 milyar nüfus var. Hayvan gibi üremişsiniz. Varsın 20 küsur resmi dil olsun.
@günbatımısınırı korkunç olan iğrenç bir partinin sözlerini gelip söylemen? Ayrıca son zamanlarda doğum oranları azalıyor ki olması gereken de buydu zaten, geç bile kalındı. Ayrıca bir ülke için 2 resmi dil bile fazlayken kalkıp Dravidaların savunduğu şeyi söyleme. Tamilce asla resmi dil olamayacak o sadece Dravidaların fantazisi
Yav beni ne ilgilendirir Tamillerle Narendra Modi'nin davası? Bir zahmet artık Hindistan'da nüfus azalsın. Dharavi'de yaşayan 1 milyon Hintli tuvaletlerini yapacak bir tuvalet bile bulamazken her gün 12 saat it gibi çalışırlar, onlardan 10 kilometre uzakta yaşayan Mukesh Ambani'nin 26 katlı 600 hizmetçili evi var. :D Bir de Hindistan'da 200 milyon Dalit var ki onlar insan yerine bile konmuyor, hepsi köle. Hindistan'ın asıl problemleri bunlar. Elimde olsa Hint halkının çoğunu silah zoruyla kısırlaştırırdım.
@günbatımısınırı sence ben bunlar asıl problem bunlar değil mi dedim, öyle bir şey demedim ve zaten doğum oranları azalıyor ayrıca bu sadece bjpnin problemi değil o yüzden evet Tamilceye resmi dil dememelisin
Yav neden bunu bu kadar büyüttün resmi dille tanınan diller arasındaki farkı karıştırdım işte bir an.
Aslında kurtulmuşken bu konulara girmeyi gerçekten istemiyorum benim yurdum artık kocamın yanı Tamil meselesine hiç girmwk istemiyorum
@günbatımısınırı tamam sorun değil senin söylemen anlıyorum ama Tamilce hiçbir zaman resmi dil değil olamaz da bunu savunanlar bölücü her eyalet bunu yapsa ortada ülke kalmaz
Sri Lanka'da Tamil İlam Kaplanları adlı bölücü bir terör örgütü vardı bilirsin. Sri Lanka'da bağımsız bir Tamil devleti kurmayı istiyorlardı. Tamillerle Sri Lanka devleti arasındaki iç savaşta 100 bin insan öldü. 2009 senesinde ise Sri Lanka devleti Başbakan Mahinda Rajapaksa liderliğinde Tamil İlam Kaplanları adlı bölücü terör örgütünü bitirdi ve yerle yeksan etti.
@günbatımısınırı Tamil kaplanları zaten artık aktif değil ama dmk alttan alta bağımsız bir tamil devleti kurmak istiyor. Hindistan'ın adı üstünde resmi dili hintçe olması gerekirken kalkıp Tamilcenin resmi dil olmasını savunuyor. Ki biz daha ingilizce sorununu çözmeye çalışırken be okullarda hintçeyi arttırmaya çalışırken ülke bütünlüğünü düşünmeyip tamilceyi ortaya atıyorlar. Maalesef Çindeki gibi bir disiplin ve baskı bizde olmayacağı için resmi dile sayısını düşürmekte hep zorlanıyoruz.
Bak şimdi Hintli olduğuna cidden inandım. Bir de Hindistan Sri Lanka'ya barış gücü göndermişti. Sonra Hint barış gücü Sri Lanka'daki Jaffna şehrine gelince Tamil Kaplanları ile Hint barış gücü arasında şiddetli çatışmalar oldu. Sırf bu yüzden Tamil Kaplanları Hindistan başbakanı Rajiv Gandi'yi öldürdüler. Onun annesi Indra Gandi'yi ise Pakistan yanlısı ayrılıkçı Khalistancı Sihler öldürmüştü. O dönemler Amritsar'daki Sih Altın Tapınağı Hint ordusu tarafından yıkılmıştı. Bu duruma Sihler çok sinirlenmişti.
@günbatımısınırı o yüzden bu kadsr sinirleniyorum biz o kadar insan zaten birsürü problemimiz var gelip bir de tamil milliyetçiliği dedikleri saçma sapan bir milliyetçilik yapıyorlar buna çok sinirleniyorum ya direkt milliyetçiliği reddedin ya da hint milliyetçiliğini savunun tamil milliyetçiliği diye bir saçmalık olamaz her ülkenin bir resmi dili olmalıdır ingilizler bizi ayırdılar ve onların dilini hala kullanıyoruz bence bu büyük bir utanç
Ben şahsen Pakistan'ın zamanında Hindistan'dan ayrı bir devlet olmasını da saçma buluyorum. Çünkü Hindistan'daki müslüman sayısı Pakistan'daki müslüman sayısından fazla. Pakistan'daki müslümanlar Hindistanla beraber yaşasalardı bugün bir Keşmir Sorunu da olmayacaktı ve bu her iki ülke de nükleer silahlara sarılmayacaktı.
@günbatımısınırı pakistan ayrıldı da noldu afedersin de şu an pakistsn o kadar kötü durumdaki ben burada hindistan da iyi durumda demiyorum ama Hindistan'ın bir ülkeden fazlası olması gerekiyordu hindistan kültürüyle nüfusuyla afrika gibi apayrı bir bölge olabilecekken pakistan bir ortadoğu ülkesi oldu afganlarla falan uğraşıyorlar ayrılmasalardı gene çok sorun olurdu ama ortadoğuya hiç bulaşılmamış olunurdu dünyada her şeyin başı amerika ve iarailken bizimkiler de birbirlerine sataşıp duruyor işte ne diyeyim ki coğrafya kaderdir maalesef
Pakistan koskoca Hindistanla uğraşmaya çalışırken şimdi bir zamanlar destekledikleri bir avuç Peştu it sürüsü olan Talibancılarla uğraşmaya çalışıyorlar.
@günbatımısınırı Pakistan zaten o kadar engelli insan doğuyor ki orada çok üzülüyorum. Hindistanda akraba evliliği oranı %5 iken pakistanda %60 çünkü kültürlerini unutup orta doğululaştılar ha ben sati geleneğine de bizim geleneğimiz ve yasak olmasını destekliyorum çünkü modern dünyada bir zahmet insan gibi yaşayalım ama karşıyım ama bu orta doğu yaşamına sarılalım anlamına da gelmiyor burada bazı yerlerde aynı köyünden insanla bile evlenemezsin akrabayı da geçtim evet evlilikte kast ayrımını desteklemiyorum ama akraba ksrşıtlığını destekliyorum
Evet Pakistan'da çok sık olan akraba evliliklerini biliyorum. Pakistanlı bir ailenin ikiz çocukları kafaları birbirine yapışık şekilde dünyaya gelmişlerdi. En sonun bu ailenin çocuklarını Türkiye'ye getirdiler de çocukların kafalarını birbirinden ayırmak için birkaç saatlik ameliyat yaptılar. Pakistan'da böyle akraba evliliğinden birçok çocuk dünyaya özürlü veya düşük zekâlı olarak dünyaya geliyor. Aynı akraba evliliği bugün Kürtler arasında çok yaygın.
@günbatımısınırı evet çok üzülüyorum yani o çocuklar çok büyük sorunlar yaşıyor sonra tüm araştırmalar akraba evliliğinin zararından bahsediyorken bunu yapmaları özellikle ülkede başka adam mı kalmadı eskiden mısırda miras bölünmesin diye oluyormuş tamam da pakinin ne mirası olabilir yani o kadar saçma bir şeyi normalleştirmişler ki ben bizim kast üstüne kurulu evliliği de savunmuyorum kocam hint bile ıspartalı yahu değil ama akraba evliliği gibi bir şeyi de savunmam
Bir de yetmiyormuş gibi Hindistan Doğu Pakistan (Bangladeş) ile birlikte Hindistan'dan ayrıldılar. Bengal bölgesi 1903'te İngilizler tarafından ikiye bölünde, Batı Bengal Hindu, Doğu Bengal (Bangladeş) ise Müslüman. Daha sonra Pakistan Bangladeşlelilerin dillerini yasaklayıp onlara resmi dil olarak Urduca'yı dayattı. Pakistan aynı zamanda Bangladeşlilerden topladığı vergilerle Bangladeş'e hiç yatırım da yapmıyordu. Bu ise Bangladeş'te Bengal milliyetçiliğini artırdı ve Pakistanla Doğu Pakistan (Bangladeş) arasındaki savaşta 3 milyon insanın öldüğü söyleniyor. Sonra Bangladeş de Pakistan'dan ayrılıp 1971'de bağımsız oldu ama Bangladeş bağımsız oldu da ne oldu? Bangladeş şimdi Pakistan'dan bile beter. Adamlar içmeye temiz su bile bulamıyorlar, ülke resmen bir çöplükten ibaret. Başkent Dhaka'da düzgün bir semt olarak sadece Gulshan var.
@günbatımısınırı evet bangladeş için çok ayrı üzülüyorum onların gerçekten hiçkimseleri yok bir başınalar bangladeşin bengal sınırları içinde kalması gerekiyordu adı üstünde bengladesh hindistan doğudaki kolunu kaybetti şu an tam anlamıyla sefalet içerisindeler. Eğer hindistsn hiç bölünmese şu an gene sorun olacaktı ama bu din saçmalığı olmayacaktı şu an hindistanda müslümanları koca nüfusuna rağmen dışlayan bir kesim onları paki diye küçümseyen kesim var çünkü şu an iktidar partisi açık açık hint değil hindu milliyetçiliği yapıyor pakistanda bangladeşte soydaşlarımız sefalet içinde yaşarken burada halka açık açık islam düşmanlığı aşılanıyor. Eğer hindistan ayrılmasaydı bugün ülkemizde bu kadar sorun varken boş boş bu islamafobi üstünden propoganda yapılmazdı Pakistan bu kadar afganistanla dipdibe olmazdı bugüne kadar hangi dinle yönetilen ülke iyi bir refaha ulaştı da bizimkiler bölündü
İşin tuhaf yanı bugün Pakistan ve Afganistan gibi iki müslüman ülke de Durant Hattı sorunu nedeniyle birbirlerinden nefret etmektedirler. Maalesef Hint coğrafyasına dinsel bağnazlıklar ve Hint üst kimliğini kabul edememek çok zarar verdi. Eğer bir Hintli olsaydım Hintliliği üst kimlik olarak kabul ederdim ve dinsel fanatizm yapmazdım. Bir şey sormak istiyorum, Hindistan'daki Koli toplumu tam olarak kimlerdir? Onlar Dalit mi? Eğer Dalitlerse Hindistan'daki siyasi partiler onlardan neden oy almak istiyorlar?
@günbatımısınırı yok ya çok bir azı dalit ama klasik hint siyaseti işte her topluluğu kaşımazsa rahat edemezse asla rahat edemez sadece oy koparmak istiyorlar onları umursadıklarından da değil ülkede bir koliler sorun yaşıyor onlara göre oysa koli olmayan ama yemek bulamayan o kadar insan var ki
@günbatımısınırı bugğne kadar orta doğululaşan araplaşan hangi toplum mutlu oldu da pakiler mutlu olsun ki iyice kimliklerini nereden geldiklerini unuttular ben islamiyete veya diğer semavi dinlere hiç karşı olmadım ama islamı kabul etmek için araplaşmak zorunda değillerdi
Peki Hindistan'da Jainistlerin nüfusu tam olarak kaçtır? Hint toplumunun Jainistlere bakışı nedir? Jainistler hala ormanlarda çıplak halde mi yaşıyorlar?
Pakistanlı müslüman ve modernist bir ilahiyatçı var Fazlurrahman. O adam çok akıllı biri. İslam dinininde Araplaşmaya ve şeriat yasalarına karşı olan biriydi.
@günbatımısınırı jainistler çok az gerçekten bir insanın jainizme inanıp bu dünyada yaşayabilmesi açıkçası çok da mümkün değil zaten inananlar bile bir kısmı beyaz giyinmeye başladı ful çok azınlıklar ve açıkçası inanılacak uygulanılabilecek bir inanış değil. Anla işte nasıl iki türk birleşip devlet kuruyorsa bizde de iki hint birleşip din kuruyor😅canları sıkıldıkça din kurmuşlar
Ama ben Hint kültürünü ve tarihini beğeniyorum. :) Ergenlik dönemimden beri Hindistan tarihi, Hindu dini ve kültürü hakkında sayısız kitap ve makale okudum. Çok sevdiğim filozof Schopenhauer da tam bir Hint kültürü hayranıdır.
@günbatımısınırı bugün çok bilinmese de hint coğrafyasının müslüman olmasındaki en büyük katkı aslında türklerindir arapların değil bu araplaşmayı asla anlamayacağım
Evet biliyorum. Maalesef biz Türkler İslam dinini Araplardan bile daha fazla sahiplendik. Bu ise Türklerin savaşçı ve devletçi bir karaktere sahip olmasından kaynaklıdır. İslam zaten savaşı salık veren fetihçi bir anlayışa sahiptir. Hindistan'da İslamizasyonu ve zorla müslümanlaştırmayı bir Türk olan Gazneli Mahmud başlatmıştı. Hindistan'a karşı sayısız seferler yapıp Hindu tapınaklarını yıktırmıştı.
Hani bir söz vardır ya El S2yle gerdeğe girilmez diye bunlar onu bir türlü anlamıyorlar illa kendilerini 0ldürtmek istiyorlar.
Zamanında da bunları yaşadık, biraz söz sahibi etmişlerdi bir şey sahibi olduk sandılar kudurdular. Sonra devlet kazdıkları Hendeklere gömdü onları. Az kaldı…
Suç ama rant sağlamak adına bunlara müdahale edilmiyor
Suçta ülkede doğru düzgün iktidar olmayınca böyle oluyor
Var mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sorunun cevabı evet, çoğu durumda suç sayılıyor 🚨
Türkiye’de bölücülüğü teşvik eden, terör örgütü propagandası içeren slogan ve bayrak taşımak Türk Ceza Kanunu’na göre cezaya tabi.
Merak etmen çok normal, kafan karışmış olabilir. En net bilgi için bir avukata ya da baronun adli yardım hattına danışman çok iyi olur 💬🇹🇷