bugün erkeklerle ilgili bir belgesel izledim cidden etkilendim bi süre etrafımdaki erkeklere anlayışlı olmaya karar verdim jflsdjkd o kadar iyi biriyim ki❣️❣️ Sizce kadınlar mı yoksa erkekler mi daha çok zorluk yaşıyor?
1 ay
Erkek olmak. Kadın olmanında birçok zorluğu var kesinlikle ancak Erkek olmak bambaşka bir sorumluluk. Bunun deneyli ve yaşanmış birçok örneği var. Titanik de ölenlerin %80 i erkek iken %20 si kadın. Bunun fizyolojik sebepleri var. Herhangi bir mantık ve plan olmaksızın kadın ve çocukları tanımasalarda, aileden olmasalarda kurtarmış ve canlarından olmuşlardır. Yani işin ucunda ölüm dahi olsa kendini riske eden varlık içgüdüsel olarak erkek her zaman. Son yaşanan Maraş katliamında dahi sınıflarda erkek çocuklar canları pahasına kızların önüne geçip kendilerini siper etmiş ve ölenlerin coğu erkek yine. Yani içgüdüsel olarak koruyu kollayıcı rol istemli ya da istemsiz erkektedir çoğunlukla. Evet kadın cinayet ve saldırılarını yapanlarda erkekler ama doğal hayati yaşam biçiminde bu zorluk kesinlikle erkeklerde. Sorumluluk bilinci ve kendini yoksayma ile beraber yalnızlık hissiyatı konusunda bizler istemli ya da istemsiz öndeyiz
Erkek olarak dünyaya geliyorsan hayata çoğu konuda birkaç sıfır geride başlıyorsun. Kadınsan sadece kadın olduğun için gözdesindir. İnsanlar halini hatırını sorar. Ama bir erkeğin halini bile çıkarsız sormuyorlar.
Kadinlar biyolojik olarak daha zor durumda adet döngüsü olsun doğumu olsun bir erkeğin limbik sistemine göre daha ağrili bir durumda.
Erkeklerin durumu genelinde ne olduğun da.
Tabi istisnalar var genelleme değil
Toplumsal baskıyı her iki taraf da çok sert yaşıyor ama bugün Türkiye’de kadın olmak daha zor bence 💔 Çünkü hem güvenlik kaygısı var hem aile baskısı hem iş hayatında eşitsizlik hem de “herkes ne der” yükü çok ağır 🌧️
Ama empatin harika 🥰 Erkeklere de anlayış göstermen çok olgun bir yaklaşım 👏💕
Cevap
19Cevap
erkek olmak zor
Eskiden olsa kadın olmak derdim.
Şimdi ise tam tersi.
En zoru da adam olmak.
Çünkü her gördüğü erkeği adam zannedip , öyle olmadığını görünce adam kalmamış demelerinden.
Erkekler olmak diyenler bir kadın olarak İslâm ülkelerinde (Türkiye'de dahil) yaşasalar muhtemelen kafalarına sıkarlardı, belgesel nasıldı ki o kadar etkilendin?
Erkek olmak*
Erkek olmak diyenlerin empati yoksunu ve kadın düşmanı olduğunu düşünüyorum
Erkeklere yıkılan bu rollerde erkeklerin "güçlüyüz" algısından geldi, erkekler hem hemcinslerine hem de kadınlara kötülük yapıyorlar.
Inanarak ne kadar boş yapmışsın, erkek olmak diyenler empati yoksunuymus hayatında kaç kez erkek oldun da atıp tutuyorsun böyle erkekler hakkında? Sen kaç tane sokaktan uyuyan homeless kadın gördün ama hepsi erkek. Kadınlar için her zaman bir çıkış yolu vardır erkekler için hiç öyle değil. Kadın doğduğu zamandan beri değerlidir erkek ise değerli olmak için bir şeyler başarmak zorunda. Erkekler dertlerini belli edemez aglayamaz güçlü durmak zorunda sürekli evi geçindirmek zorunda bir erkek kadınlar gibi 30 yaşına kadar evde oturarak geçiremez çalışmak zorunda. Burada kimse kadın olmak kolay demiyor onun da yeterince derdi var ama burada gelmiş boş boş erkek düşmanlığı yapmayın gidin biraz çevre edinin asosyallikten kendinize boş boş düşman uretiyorsunuz
Olm sen neden okuduğunu hiçbir zaman anlayamadın? Erkek ağlayamaz vs demişsin çünkü erkekler arasında ağlamak eziklik demektir "karı gibi olmak" demektir bunu da sizler empoze ettiniz erkeklere gelmiş erkeklerin erkeklere yaptığını anlatıyor bana ahahshahaha, ben hiçbir zaman bunları savunmadım erkek kardeşim var ve duygularını her daim belli etmesini öğrettim, ayrıca kadınlar tabikide sokakta uyuyamaz uyku sırasında kim bilir kaç kişinin tecavüzüne maruz kalır: )
Ataerkilde işleri ortak yapmak diye bir şey yoktur erkekten eve para getirmesi beklendi kadından da o parayla evi ev yapması beklendi, günümüz kadınları evli olduğu hâlde hem çalışıyor hem de evi ev yapıyor..
Sen beni ne kadar tanıyorsun da hiçbir zaman okuduğumu anlayamamış olduğum kanaatine vardın? Ayrıca ben senin oğlun değilim mesafeni koru benimle konuşurken
Erkek ağlayamaz sadece erkeklerin ürettiği bişey mi? Hiçbir kadın yanında ağlayan erkek istemez git az yapay seçilim ve evrim oku belki biraz aydinlanirsin. Erkeklerin şekillenmesinde kadınların da payı vardır çünkü kadınların seçimleri o kriterdeki erkekleri hayatta kalıp üremesini sağlar diğer erkeklerde üreyemediği için gen aktarımı yapamaz ve yok olur. Bu senin birinci dersin ikinciye gelecek olursak, kadınların sokakta uyumamasinin sebebi tecavüz olaylarından değil sadece iş dünyasında da her zaman kadınlar öncelikli iş dünyasını bilmedigin için böyle konuşman normal kadınlar için her zaman çıkış yolları vardır
Üfff azıcık realist ol gerçekleri konuş gelmiş benimle bilimsel konuşuyor hayır ülkene göre konuş zihniyete göre konuş yoksa yorum yapma.
Ataerkili kimler çıkardı amacı nedir erkekler burada nasıl bir konumdadır erkek ve kadından ne beklenir öğren de gel Türkiye'de hâlâ yaygın olan ataerki mevcut git arkadaş ortamında ağla bakayım adın gay'e çıkacak mı çıkmayacak mı: ) insanların duygularını yaşamasına da karşı olunmaz ya!!!
Kadın için her zaman çıkış yolu var demişsin o da erkeğin ancak cinsel olarak işine gelirsen var eğer bu şekilde bir çıkış yolu olacaksa hiç olmasın 🤮
Bir gece annen ve baban sokakta uyusun bak bakalım sabaha kim kala kim öyle .
Türkiye'de çalışan kadın oranı en fazla %20 dir daha fazlası değil. Üstelik kadınlar çalışmasa bile ev işlerini yapmayı kendine bir zahmet olarak görüp konuşuyorlar madem argümanları spesifikleştireceğiz al sana spesifik argüman
Çalışan kadın sayısı 10~11 milyon, bunların kaçının kocası ona yardımcı oluyorsa orası da meçhul.
Ahahahah Kadıköy feministlerinin ağzında da sakız olmuş ataerkil sistem, hukuk da bile kadının beyanı esas alınıyor. Hala gelmiş bana burada ataerkil sistem diyor. Bilimsel konuşuyor demen de bile anlaşılıyor nasıl bir zihniyete sahip olduğun bilimsel kanıtlar ülkeden ülkeye değişmeyen sabit verilerdir zaten. Evrim dedigimiz teoride bu mevzu tüm insanlık için geçerli bir kural.
Ben yeterince realistikim zaten ama sen daha sürekli kendi cinsiyeti açısından bakan ve tarafsız düşünemeyen olgunlaşmamis bir bireysin lütfen olgunlastiktan sonra gel gene tartışırız henüz benimle tartışmak için bilgin de olgunluğun da yetersiz
Boş özgüvenle konuşuyorsun “Kadının beyanı esastır” konusunu bile yanlış anlıyorsun.
insanlara “olgunlaş” demeden önce kendi üslubuna ve bilgi seviyene bak bu haliyle tartışma değil, sadece booomboş gürültü yapıyorsun, bu ülkede insan öldürenler bile ceza almıyorken kadınların katili tecavüzcüsü elini kolunu sallayarak geziyorken cezaevlerinde en iyi şekilde bakılıyorken hâlâ utanmadan kadının beyanı esastır diyorlar kaybol.
Feminist olmam zoruna mı gidiyor? Erkek düşmanı değilim sadece kadınların yaşadığı şeyler hafife alınıyor annenin yerinde mi yoksa babanın yerinde mi olmak isterdin? Yazık kadın senin gibisi için çile çekmiş dünyaya getirmiş bir de kadınlara olan bakış açısına bak 🤢
Sen nasıl bir cinssin? Ben kadınlar az dert çekiyor kadınların sorunları yok mu dedim? Olgun değilsin hala öyle diyorum çünkü burada gelmiş boş boş sidik yarıştırmaya çalışıyorsun böyle konular senin çocuk oyuncağın falan değil. Asıl empati yoksunu sensin ayrıca feminizme karşı bir insan değilim ki çevreme sorsan doğru dürüst feminizmi destekleyen kişilerden de birisiyim ama senin feminizm anlayışın feminazi olduğu için evet sıkıntı ama zoruma gitmiyor neden zoruma gitsin annenin babanın zoruna gitsin günün sonunda onlar maruz kalacak sana umrumda bile değil kaç yaşına gelmişsin kullandığın emojilere bak büyü biraz
👍🏻👍👍🏼👍🏽👍🏾👍🏿
her ikiside zorda. sürekli tcz ve tecvz öldürülme şiddetinin ortasında da olmak en zoru. o nedenle kadın diyeceğim.
İki tarafın da zorlandigi ya da maruz kaldığı olumsuzluklar var. İnsan olarak bakmayi becerirsek belki düzelir.
Erkeklerin sorumluluğu ağır oluyor. Tamam kadın olmak zor kimse itiraz etmiyor ama kıyaslandığında erkeğin de başka zorlukları oluyor hani.
zor olan cinsiyet değil insanların birbirine yüklediği roller
Erkek olmakta sorun yok adam olmak zor onuda herkes başaramıyor
Yani bir çok yerde artık kadınlarda çalışıyor ama bence kadınların zor ya
İnsan olmak ve kalabilmek zor, bunun cinsiyeti yok
İkisinde zorlukları var tabi ama erkeğin omzunda hep bi yük pes ettirmiyorlar istesende edemiyorsun
İkisininde kendine göre zorluğu var karşılaştırmak olmax
Bu ekonomide ikisi de zor abicim, Kim ne derse desin, Ben kadın olsun erkek olsun üzülüyorum özellikle de gençler için
İkisi de birbirinden zor ikisi de birbirinden kolay
Türkiyede direkt insan olmak zor
Kadın olmak zor be
ikisinin de zorluğu kendine kardeş
Bir süre bide bunu uzatamıyormuyuz?
Heps kendi içinde zor
Herkesin kendine göre bir zorluğu var
Sevindim buna 😀 her kız izlesin o belgeseli
Erkekler.
İnsan olmak zor
İkisinde
Kadın olmak
Bence erkekler
erkek olmak
ikisi de zorr
Erkeğe göre erkeklik kadına göre kadın olmak daha zor ama kadın çoğu zaman erkek olmanın daha rahat olduğunu da söyler ki haklı da ben bir kadın olarak erkek olmak isterim en azından geceleri sokakta özgürce dolaşabilirim ya da istediğim de arkadaşlarımla buluşup konuşabilirim okul dışında vs. vs. öyle işte
@Recayım keşke butun rahatlık gezmede olsa
Kadın olmak daha zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?