1 yılİkisi olmak zor
Kadının zorluğu- Regl olmak
- Hamile olmak
- Nasıl davrandığına dikkat etmek lazım
- Aile baskısı
- Taciz
- Şiddet
- Çalıştığın yerde hak ettiğin parayı almamak
- Evlendiğin zaman o önceliğin kendin değilsin
- Hep kendini ispat etmek zorundasın
- Güzel bir kızsan fiziğin falan iyidir ne kadar başarılı olursan ol kimse seni ciddi almak istemez
- Beni gerçekten seviyor mu yoksa cinsellik amacı mi var hep düşünürsün
- Bakireliğin toplum olarak dayatimis korumak zorundasin gibi
Erkek olmanın zorlukları- Sen erkeksin ne ağlaması
- Erkek çok para kazanmak zorunda
- Ağır işlere mücadele etmek gibi
- Erkek dediğin şöyle olur böyle olur
- Evlik te hepsini üstelemek zorunda
- Kendi duygularının hakkında konuşamaz
- İçine atmak gibi çok konuşmayacak
- Hep bir adam geride kalmak zorunda
- İlk adami hediye alma evlilik teklifi
- Hesap ödeme
- Evi arabası var mı
- İyi erkeksen kullanılma amcaları vardır
- Bad boy erkek olduğun zaman tüm erkekler aynı oluyor
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılKadin olmak biyolojik olarak zor. En verimli yaslarinda kan kaybetmek, agri sanci cekmek zor. Hamilelik, dogum basli basina zor. Emzirmek, lohusalik zor. Menopoz zor. Omur boyu kadinlar olarak hep bir seylerle mucadele ediyoruz bu bedende. Bir bakmissin bir tarafindan kan akiyor, bir bakmissin kesilmis her yaşimiz ayri zor. Erkeklere gore o kadar gucsuz varliklariz ki. Bu beni o kadar aciz hissettiriyor ki. Abimle bazen sakalasirken bile ona gore hafif bir itmesi vs bile bana cok guclu geliyor. Basima. bir sey gelse bu erkek gucu karsisinda savunamayacamla yuzlestigimde inanilmaz kotu hissediyorum. Bir bebek dunyaya getirip, doguracak kadar guclu ama bir erkek karsisinda da bir o kadar gucsuz. Hayatimiz cok zor gercekten. Biyolojik olarakta surekli aci cekmek, sancilarla agrilarla ugrasmakta cabası.
Biyolojik durumlarin disinda psikolojik olarakta kadin beyni zor. Detayci olmak, duygusal olmak vs. Detayciligimiz bence bizi cok yoruyor ve sadece bizi değil belki etrafimizdakileri de. Bu yuzden kadinlarin depresyona girme riski vs de cok fazla. Daha kirilganiz, daha nariniz, daha detayciyiz, daha duygusaliz vs vs.
Toplum olarakta kadin olmak zor. Bu ulkede daha zor. Calisirsin cocuguna bakmiyor olur. Calismazsin koca parasi yiyor olur. Cinsellik yasarsin o***pu olur, yasamazsin acilmamis hediye paketi olur, tesetturlu olursun dert olur, acik olursun dert olur insanlara. Evlenirsin dert, evlenmezsin dert evde kaldi olur. Bosanirsin dul olursun turk toplumunun dul kadina bakis acisina deginmek dahi istemiyorum. Her hareketimiz olay, her hareketimiz begenilmiyor. Her hareketimizde bir elestiri buluyorlar.
Fiziksel olarakta, biyolojik olarakta, psikolojik olarakta bu bedende olmak cok zor.
43 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl+toplum icinde de kadin olmak zor. Ozellikle bu ulkede
Soran1 yılÇok guzel anlatmışsın tebrikler
Cevap sahibi1 yılEic icin teşekkür ederim🌸
1 yılErkek olmak dünyanın en rahat işi. Nereye gidersen git sırf erkek olduğun için kimse sana sesini çıkarmaz , trafikte , çalıştığın kurumda , toplumda her yerde. Evlat olarak önceliklisindir , her şey ona özel olur , evliliği bile ince elenip sık dokunur öyle karar verilir. Çalıştığı zaman başka bi görevi kalmaz geriye , canı isterse çocuğuyla iki tane laylaylom yapar kenara çekilir , uzanır , yatar , kimse hesap sormaz ona. Çünkü üstüne düşen vazifeyi “çalışmayı “ yapmış ve hayata olan sınavını vermiştir kolayca. Herkes oğlu olsun diye dört döner ama çoğu insan kızı olsun diye dört dönmez.
Kadınların sorumlulukları bir sürü. Trafikte ezilirsin üstüne gelinir niye çünkü kadınsın. İşyerinde kimse seni saymaz niye kadınsın. Toplumdaki tek vasfın cariye gibi olmak. Ve herkes de sana öyle yaklaşır. Kadınların da insan olduğu , yorgun olabilecekleri , uykularının gelebilecekleri , evdeki işlere yetişememe gibi durumlarının da olabileceği , çocuklarına bakarken dört dörtlük olamayacaklarını çünkü neticede insan olduklarını kimse düşünmez. Kadına kalbi olan insan gözüyle değil de bi beden olarak bakan insanlar bizim toplumumuzda daha çok daha aşırı oldupu müddetçe asla kadınlar erkekler gibi değer görmeyecektir. Bunlar benim hayatımdan , çevremden , yaşantımdan çıkardığım sonuçlar. Başkasına göre nasıldır bilmem ama bana göre erkek olarak doğmak 10-0 ileride yapıyor kişiyi. maalesef …23 Yorumla
Soran1 yılşu an iç sesim oldunuz analizleriniz gerçekten doğru
- 1 yıl
Asıl siz kadınların derdi tasası yok hiç kimse sizle ölümcül kavgaya girmez coğunun derdi maalesef vücudunu teşhir edip çok zengin çok yakısıklı bir erkek bulup hayatını kurtarmak yüksek coğunluk böyle hiç bir emek sarfmeden, coğu alanda kadınlara pozitif ayrımcılık var adalet önünde kadın iftira atsa bile beyanı esastır falan, çok az da olsa minimal ayakları üzerinde duran erkeğe ihtiyac duymayan azami kadın var
- 1 yıl
@Poyraz2341 o tür kadınlar konusunda sana hak veriyorum evet ama dünya bu sitedeki kadın profilinden ibaret değil. Emekleriyle bi yerlere gelmiş ve başka erkeğin bi ekmek parasına tamah etmeyen çok kadın var. Ayrıca o kanun , yine erkeklerin de dahil olup çıkarttığı bi kanun. Asla savunduğum bi ibare de değil. Kadın erkek eşit olamaz zaten. Dengeyi kurmak benim kastettiğim. Ne bi erkek anne şefkatiyle çocuğuna bakabilir ne de bir kadın kalkıp da ağır işlerde çalışabilir. Her ikisine de hakettiği değer verilmeli. Ancak bizim toplumda kadından değer alınıp erkeğin üzerine konuluyor.
1 yılBu konuda tek bir cinsiyete yönelik yorum yapmak zor kadınların da sorumluluk alanları var erkekleri de var ama bir yüzdeliği vuracak olursam kadınların zorlukları daha fazla diyebilirim çünkü doğum yapmak aynı zamanda çocuk yetiştirmek evin düzenini sağlamak kadın olmak erkek olmaya göre bir tık daha zor olacağını düşünüyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
u 1 yılBazen erkeğin de rolünü üstlenmek zorunda kalan kadınlar var ya, ha onlar için her şey daha zor
56 Yorumla
Soran1 yılEvet hem anne hem baba olan kadınlarımız var
- 1 yıl
Bazı ilişkilerde Prenses olmak isteyen erkekler de var mesela :D
Soran1 yılEvet ya çok haklısın tatlim
- 1 yıl
Kadın işide zor erkek lerin de hayat müşterktir derim
Soran1 yılBana yardımcı olan olmadı pek bilemiyorum hersey maddiyat değil bence
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Erkekler bu hayatı daha rahat yaşıyor.
13 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle haklisin
- 1 yıl
Asıl hayat dizi kadınlara güzel her yönde pozitif ayrımcılığa sahipsiniz
1 yılToplum içerisinde her iki kesime de biçilen ve dayatılan rollerden dolayı iki tarafın da mağdur olduğunu ve zorluk yaşadığına inanıyorum fakat kadın olmanın ağırlığı bambaşka bâriz. O ağırlığın altında ezilen milyonlarca kadın oldu, hâlâ da olmaya devam ediyor. Üzgünüm bu durum için. Tek tek anlatamayacağım fakat daha adil, daha temiz, düzgün bir yarın görmeyi umut ediyorum kadınlar için özellikle.
12 Yorumla
Soran1 yılÇok guzel anlattın bence tskler🤗
Soran1 yılUmarım yarınlarımız guzel olur
1 yılErkeklerin can güvenliği var en azından, bizden çok daha rahat yaşayabiliyorlar. Tek şikayet ettikleri işte çalışmak ve fiziksel güç. Kadınlar da işte çalışıyor artık, fiziksel güç kısmında ise yaradılış gereği zaten kadınlardan güçlüsünüz şikayet ettikleri şey ne anlamıyorum
20 Yorumlaİkisinin de kendine göre zorluğu var. Şartlar ne olursa olsun aile geçimi tesis etmek erkekğin yükü, kadının böyle bir yükü yok. Bir kadın bu psikolojiyi anlayamaz. Kadının da başlı başına hamilelik, doğum gibi yükleri var. Biz erkekler tabi asla anlayamayız bunları.
00 Yorumla
1 yılKadın olmak daha zor diye tahmin ediyorum her konuda onlar bizim baş taçımız 🙏🙏🤍
12 Yorumla
Soran1 yıl👏👏
- 1 yıl
🙏🙏
1 yılBir erkek olarak bu soruyu cevaplamak çok kolay tabii kide kadınlar
Hem her ay regl , hem sıkıntılı bir yerde doğduğunda öldürülme ihtimalin çok yüksek, sokakta güvende yürüyemiyorsun vsvsvs say say bitmez
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEzbere konuşmaktansa ekonomik şartları göz önüne aldığımızda ailenin sorumluluğunun da erkeğin boynunda olduğunu düşünürsek Türkiye'de erkek olmak daha zordur.
21 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılDuruma göre ve insanın zorluk anlayışına göre değişir. Benim zorluk anlayışıma göre her iki cinsiyette olmanın da belli kolaylık ve zorluk getirileri var. Net bir cevap yazamıyorum bu yüzden.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadın olmak nasıl zor olsun aşktan başka bir dertleri olmuyor ki yaşamaları boyunca 😄 sorgulanması bile yanlış
11 Yorumla
Soran1 yılEminmisin sen bunu birdaha düşün bence aşk düşünene kadar birçok dert var kadinlarda
Gizli Üye(30-35)1 yılİki cinsiyet için de zorluklar çok fazla…özellikle bizim ülkemiz gibi gelişimini tamamlayamayan ülkelerde kadınlar hemen her anlamda aşağılanıyor ve baskılanıyor içten içe…iş hayatı, cinsel hayat vs. Ama erkekler tarafından baktığımızda da onlara yüklenen toplumsal roller var. Aileye sahip çıkma, her zaman çalışmak zorunda olmak vs. O nedenle iki taraf da hem çok zor bir hayata sahip hem de bu zorlukları birbirlerine çok fazla yansıtıyorlar malesef…
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 462 cevap paylaştı.
1 yılHer cinsiyetin kendine has güzellikleri ve zorlukları var. Tabi kadın olmak daha zor diye düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılKadın olmak detaylıyiz duygusaliz
Erkek düz mantik21 Yorumla- 1 yıl
Erkek olmak
Bu dehşet bir şey ama bence kadına zor çünkü kadının iş bulmasından tut evin yükünü (çamaşır vb şeyler) ve bunların hepsini aynı anda ilerletmek daha zor ve bu bazı durumlarda bazı kadınlara kat ve kat daha zor olur
00 Yorumla
1 yılOnu bilmem de tam aşık olunacak auran var, maşallah.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı.
1 yılerkeğin ne zorluğu var ya tabiki kadın olmak çok zor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılAçık net kadın olmak zor kızın biri geçen mesaj kutusunu atmış neden cevap vermediğini çok iyi anladım sadece hayatından bir kesit bu küçük bir detay yani gerisini düşünün
00 Yorumla Keşke kadın olsaydım gerçi kadın olmakta parayla para yokk
10 Yorumla
1 yılErkek olmak tabi ki. Kadın olmanın nesi zormuş
19 Yorumla
Soran1 yılErkeğin zorluğu nedir
- 1 yıl
İstediğin kadını elde etmek zor, askerlik zor, bakire temiz aldatmayacak kadın bulmak zor para kazanmak zor
Soran1 yılKadınlar için de zor hangi erkege sonsuz guvenilir
- 1 yıl
Bana güvenilir
- 1 yıl
Ama sen istemezsin beni
Soran1 yılEminim senide her halinle seven çıkar 👍sıkma canını ben evliyim
- 1 yıl
Özür dilerim
Soran1 yılHiç sorun değil sonuç olarak anlimizda yazmıyor ya
- 1 yıl
Evet profilde evli yazsa bir şey demezdim sorun değil
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle kadın, bu yüzden her kız doğduğunda sevinmek değil ağlamak lazım. Dünyaya bir çilekeş daha geldi diye
10 Yorumla
1 yılkadın için erkek, erkek için kadın olmak çok zor. Her cinsiyetin kendine göre özellikleri var ikisini kıyaslamak yanlış olur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bence hem kadın olmak zor hem erkek olmak zor çünkü ikisininde kendilerine göre zorlukları vardır
00 Yorumla
1 yılOrası çok yoruma açık bir konu ama BEN olmak cidden zor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl@yelda34784
Tabiki erkek olmak. Keza en çirkin kızın bile sevgilisi olur ama 1.80 den kısa erkek yazdığı tüm kızlardan direkt red yer.
08 Yorumla
Soran1 yılSanmam bence başka nedeni vardir
Cevap sahibi1 yıl@yelda34784
Bir kız bir erkekle ancak uzun boyluysa, yakışıklıya veya zenginse sevgili olur. Aksi takdirde direkt reddederler. Ama en çirkin kızın bile sevgilisi olur.
Senin bile 1.80 den kısa sevgilin
Cevap sahibi1 yılolmamıştır
Soran1 yılBenim sevgilim çok olmadı evlendiğim icin ama ben icin olmazlar arasında değil boy
Ama kesin kocan 1.80 üzeri
Soran1 yılYani yok aslında öyle değil bence senin kendine olan ozguvenin yok nasıl oldugunun pek önemi yok kalbin iyi olsun yeterlidir sevende her halinle kabulenecektir
Bunu diyen kızların hepsinin sevgilisi 1.80 üzeri.
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Türkiyede vatandaş olmak zor, hem kadın için hem erkek için yaşaması zor bir ülke.
00 Yorumla
1 yılBir erkek olarak gönül rahatlığıyla "kadın olmak zor" diyebilirim.
00 Yorumla
1 yılTabikide kadın olmak. Erkek olmak diyen mağarada yaşıyor herhalde
01 Yorumla- 1 yıl
Erkek olmak
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılguzel ve akilli kadin olmak en zoru. hep goz onunde olursun ama dogru adamla tanisman cok zorlasir.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılFeminler kadın eminler erkek der tabi
15 Yorumla
Soran1 yılSaygı duyuyorum ama sen bu yorumununun üstünde iyice düşün
- 1 yıl
Yani diyoeum ki herkes kendi cinsini seçer yorum bu
Soran1 yılAslında ben öyle düşünmüyorum zaman zamn erkekleride haklı buluyorum ama şu an kadin olmaz çok zor bu devirde
- 1 yıl
Evet doğru ama kadınlarda doğru karar veremiyor örnek sevdikleri zaman kör oluyorlar başlarına ne gelecek düşünmüyorlar, zorluğuna katılıyorum orada haklısın.
Soran1 yılEvet onun orası oyle
1 yılErkek olmak bence.
17 Yorumla
Soran1 yılSence neden
Soran1 yılAciklarsan dinlerim
- 1 yıl
Kadın Doğu tarafında çalışma yükümlülükleri yok. Ama erkek zorunda. Kadın bir şekilde güler ağlar işini bulur. Erkek eşe. k gibi...
Kadın hakkı var Erkek hakkı yok.
Ben zorlandım. Bir kadın iş hayatında gördüğüm tek şey. Azıcık güldü mü tamam. Ama Erkek sevilir kimse bir şey diyemez.
Kadınla iletişim kuramadım hiç. Ne sevgi ne de bağ. Hep eksik tarafım ailedeki kadınlar dışında beni kullandı. Erkek kullanılmak için var. Parası olmayan Erkek eziklik yaşar. Sonu intihardır. Yaşama standartları yok bende.
Soran1 yılTabi bu anlattiklarin bir istisna her kadın da aynı değildir ezilen kullanilan parasi yenilen kadinlarda var ama taciz tecavüz korku hep kadinlarda deilmi öldürülen kadinlar kizlar hangi birini yazayım bilemedim
Soran1 yılO senin dediğin 1 kaç tane kendini bilmeyen
- 1 yıl
Evet ama ben bir kaçına rastladım
Soran1 yılSaygı duyuyorum
1 yılKadin olmak bu ülkede zulüm bence
11 Yorumla
Soran1 yıl👍👍
1 yılKıyaslanamaz bı zorlukları var, kişiden kişiye değişen bir durum prenses/prens gibi büyütülen insanlar var köle muamelesi görende var bilemeyiz kim ne yaşadı ama herkes için zor bı insan olmak
10 YorumlaHer iki cinsiyetinde zorluğu var ama bu toplumda kadın olmak zor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTabiki 1 milyon kere kadin olmak. Hiç lafı edilmemeli yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılElimden gelse kendime bı p*p* taktiricam okadar kolay işleri
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,6b cevap paylaştı.
1 yılTürkiye'de kadın olmak
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılHer cinsiyetin kendine göre zorlukları var
10 Yorumla Bence kadın evin yükünü çek bide adamı mutlu et
10 YorumlaTabiki kadın olmak, özellikle ülkemizde kadın olmak çok zor.
01 Yorumla
1 yılBu ülkede kadın olmak daha zor Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadın olmak her ay kira öder gibi zaten bir sıkıntıniz var 🤮
00 YorumlaErkek olmak zor tabiki
19 Yorumla
Soran1 yılTartışmayalım bence
Soran1 yılAy be kadın olmak zor en basiti gece dışarı sen çıkarsın ben cikamam sen istediginj yapınca erkek yapar derler kadini ayiplarla VS 🆚 birsuru şey
Soran1 yılÇalışan kadinlarda var öyle demeyelim
Soran1 yılEv hanımlarına evde çalışıyor
Soran1 yılYok yok anladım ben seni sizde kendinizce haklısınız
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılBizim ülkede kadın
12 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle
- 1 yıl
Gerçi orta doğu da kadın diyelim
Gizli Üye(25-29)1 yılİkisininde zor yönleri var tabiki ama kadın zor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bence kadın olmak daha zor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. İkiside zor ama kime göre neye göre ☺️
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 478 cevap paylaştı.
1 yılSen olmak. Snmsmsj
00 Yorumla Kadin olmak tabikide
00 YorumlaKadın olmak daha zor özellikle bu devirde
00 Yorumla
1 yılBu devirde hayvan olmak bile zor
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılKadın olmak zor
00 Yorumla
1 yılKadın olmak harika bir şey
00 YorumlaGenel anlamda erkek olmak.
00 Yorumla
1 yılKadin olmak net
00 Yorumlaikisininde zorluğu var
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılKedi olmak zor.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 525 cevap paylaştı. Türkiye'de kadın olmak daha zor.
00 Yorumla
1 yılErkek olmak sor her kabak erkeğin başına patlar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılikisinin de kendince zorlukları var
00 Yorumla
1 yılKadın olmak zor doğum regl koca şiddeti
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım