• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Kadın olmak mı daha zor yoksa erkek olmak mı?

yeppudaa01
yeppudaa01 Takip Et
Master Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
520
Yapay Zekaya Sor
Bence kadın olmak en zor şey aşırı sorumluluk var
Kadın olmak mı daha zor yoksa erkek olmak mı?
Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
25 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • _BaşBelası_
    _BaşBelası_ Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 79%
    +1 yıl

Hayat şartlarında hem erkekler hem de kadınlar göğüs göğüse mücadele etmektedir. Kadınlar açısından da erkekler açısından da yaşamda önemli zorluklar vardır. Ancak toplumda sorumluluk bakımından kadınların daha ezildiği söylenebilir. Fakat dünya üzerinde bakıldığında ya da kişisel açıdan bakıldığında insanların yaşam savaşlarının farklılıkları da önemli belirleyiciler arasındadır.

Kadın Açısından Hayata Bakış

Hayat şartları ve ekonomik özgürlükler her iki kişinin de kendi açısında oldukça zorluk alanları mevcuttur. Mesela kadın olmak zor mudur evet zordur. Çünkü öldürülürsün, tecavüze uğrarsın, hor görülürsün, şiddete uğrarsın ve her daim erkeğin bir adım gerisinde olursun.

Çalışmak istersin çalışamazsın, gece eve geç geldiğinde sen nedeniyle diye bir sürü baskıya uğrarsın bir sosyal ortamın bulunmaz arkadaşlarınla dışarıya çıkmazsın veya arkadaşında çok uzun sure oturamazsın veya şu an günümüz şartlarında tek başına bir ev tutup kalamazsın. Neden çünkü sen kadınsın ve tek başına yapamazsın.
    Birçok insanın ön yargısına maruz kalırsın kısa giyinirsin yollu uzun giyinirsin Kezban, makyaj yaparsın aranıyor, yapmazsan bakımsız olursun ve anlayacağınız her iki durumda da kimseyi memnun edemezsin. Bir konuda fikrin varsa sen ne bilirsin boş konuşma olur eğer konuşmazsan da saf yerine konulursun kendi ailen bile şiddet görüyorum dediğinde kocandır yapar da der.

Ses çıkartamazsın ve hiçbir eve sığamazsın tek başına ister bekâr ol ister evli ol veya boşanmış ol hep bir ön yargı ile karşılaşırsın hep bir eksiklikle… Günümüzde çok zor şartlarda yaşamayı sürdürmeye çalışan birçok kadın olduğu bir gerçektir. Sadece erkeğin yapabileceğini düşünen insanların aksına erkek işi olarak bilinen veya bu işi sadece erkekler yapabilir gözüyle bakılan birçok işi yapan kadınlar vardır.

Günümüzde Erkek Olmanın Sorumlulukları

Erkeklere her defasında farklı ve çok ağır sorumluluklar yüklenmektedir çocukluğundan beri kardeşi veya ablası varsa sana emanet veya senin sorumluluğunda gibi birçok şeyin faturası erkelere kesilmektedir.

İyi bir iş bul ki evlene bilesin oku adam ol gibi birçok sorumluluk yüklenen erkekler hayatlarının kolay olduğunu düşünmüyorum her zamana savunulan düşünce gibi beş parmağın bir olmadığı gibi her erkek de bir değildir. Her insanın olduğu gibi erkeklerinde iyi ve ya kötü olması gayet normaldir. Çünkü iyilik ve kötülük bizim içimizde olan bir durumdur kadınların kötüsü yok mu? Elbette var. Her insansın içinde beyaz ve siyah bir tarafı vardır fakat erkelere ne kadar sorumluluk yükleniyor denilse de kadınlarda bu sorumluluktan nasibini almış durumda bekâr evli hiç fark etmez yemek ev işleri gibi birçok alanda sorumluluk aldıkları herkes tarafından bilinmektedir.
    Kadın olmak mı erkek olmak mı zor sorusuna gelecek olursak, hayat her iki taraf içinde oldukça zordur fakat anlatılan ya da günümüzde olanlara bakılacak olursa her inşanın için de iyilik ve kötülük var günümüzde kadın olmak ne kadar zor olduğu bilinse de aslında zor olan gerçekten insan olabilmektir. Bence öncesinde günümüzde veya sonrasında en zor olan şey hakkıyla insan olabilmektir. Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur ve diğer yarısında kadınların yetiştirdiği insanlardan oluşur.

Saygılar❤️

9
    11 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Hey maşallah gelde oku

Yorumla
    • _BaşBelası_
      _BaşBelası_
      +1 yıl

Pardon uzun oldu biraz🙄

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Biraz mı

Yorumla
    • _BaşBelası_
      _BaşBelası_
      +1 yıl

Benim için biraz evet sen hele uzunlarını görmedin daha😉

Yorumla
    • Ferhanım
      Ferhanım
      +1 yıl

Kardeş Afganistan da mıyız? Bu nedir ya. Abuk sabuk edebiyat parçalayıp durmayın be. Şu yaşıma geldim bir allahın kulu kadınım diye hor görmedi, ayrımcılık yapmadı.3, 5 habere göre edebiyat parçalayan parçalayana. Sokakta mini eteğiyle fink atan beyqz yakalıar da burada destek veriyor.

Yorumla
    • dehaa
      dehaa
      +1 yıl

edebiyat mı okudunuz :) bu arkadaş yanlışlıkla edebiyat kitabunu yutup üstüne bir bardakta su içip hazmetmiş olsa gerek ki! maşşallah yazı yıkılıyo :)

Yorumla
    • LARA455
      LARA455
      +1 yıl

gerçekten çok iyi açıklamışsın

Yorumla
    • 48382727
      48382727
      +1 yıl

Çok güzel

Yorumla
    • _BaşBelası_
      _BaşBelası_
      +1 yıl

Hepinize teşekkür ediyorum😍❤️

Yorumla
    • 48382727
      48382727
      +1 yıl

Bende teşekkür ediyorum vay be anneler nasıl çocuklar yetiştirmiş biz genelde tam tersine denk geldiğmiiz için görünce şaşırıyoruz umarım birtakım erkek kesimi kızların böyle sözlerden etkilendiğini fark edip kadınların haklı olduğuna inanmak için değilde kadın düşürmek için kadınlara hak veriyormuş gibi yapmazlar

Yorumla
    • _BaşBelası_
      _BaşBelası_
      +1 yıl

@48382727 inşallah canım ben de söylediklerine amin diyorum❤️

Yorumla

En İyi Cevaplar

• AciTRaiN92
    AciTRaiN92 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 91%
    +1 yıl

Hani eşittik bence erkek olmak zor o zaman çünkü ülkemiz şartlarında kadınlara verilen öncelik ve imkanlar daha fazla en basit örnek aç iş ilanlarını muhasebe olsun ön muhasebe müşteri hizmetleri hepsi bayan eleman diye yazmış banka iş ilanları bayan personel önceliklidir krıterlere göre öncelik değişebilir yazmış toplu taşıma da bile yaşlı bir amcaya yer verilmiyor ama herhangi bir kadına yer veriliyor trajikomik bir örnek daha vereyim bir gecekulubüne gidiyorsun erkeksen içerde tanıdığın yoksa randevun varsa dahi almıyorlar ama yanında kadın varsa randevuya gerek yok sadece kadın bir gecekulubune ise randevusuz tanıdıksız elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor dam aramıyorlar yanında daha bunlar gibi yüzlerce örnek verilir yani çıkar da eşitlik diye birsey yok kadınların imkanı daha fazla ve her zaman ezilen taraf erkek oluyor çünkü erkeksin susacaksın kadın konuşmaya başlayınca susacak kabulleneceksin çünkü kadın haksız dahi olsa bir erkekle tartışırken erkeğin haklılığını toplum içinde beni taciz ediyor diyerek bitirir adama önce meydan dayagı atılır sonra karakola götürülür orada da bi güzel joplanır sonra adliyeye sevk edilir nöbetçi savcı ya da savcı kim varsa hapishaneye girişini yapar adamın kendini savunmaya hakkı yoktur adı çıktı bi kere tacizciye sonra mahkeme tarihi gelir tabi bu süreç en az 1 ay adam 1 ay içerde yatar mahkemeye çıkar kadın karısıdır biz sadece tartışıyorduk eşimin ya da nişanlım ya da arkadaşımın suçu yok der mahkeme beraatine karar verir ama adamın siciline işlenmiştir bir kere tacizci artık o hani nerde eşitlik nerde adalet hangisi daha zor kadın olmak mı erkek olmak mı tamam illaki karaktersiz erkekler var içerde yatmayı değil idamı hak edenler ama ben sadece örnek olarak verdim diğerleri tamamen ayrı bir konu

4
    2 Yorumla
    • candlledd
      candlledd
      +1 yıl

Tüh ya gece kulübüne giremiyo musun çok üzüldüm derde bak Allahım ya

Yorumla
    • AciTRaiN92
      AciTRaiN92
      +1 yıl

Ben gece kulübü ne giremiyor değilim istediğim mekana istediğim zaman girip çıkabiliyorum örnek olarak verdim sadece sen görüşümü anlamamışsın

Yorumla
  • MYSTERİOUS_ADAM
    MYSTERİOUS_ADAM Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

İkisininde yerine göre zorlukları var kadın olarak yasamak baslı basına zorluk zaten. Erkeğin de evi geçindirmek eve ekmek getirmek ailesini bakmak gibi ağır bi yükü var

1
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Kadında da var bu ama brkleniyor

Yorumla
  • Diğerkâm1i
    Diğerkâm1i Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 24
    +1 yıl

Bence iki cinsiyetin de kendine göre zorlukları vardır. Bazı kadınlar için hayat zor değilken bazıları için fazlasıyla zor olabilir. Aynı şekilde bazı erkekler için hayat zor değilken bazıları için fazlasıyla zor olabilir. Ben gündemde sürekli kadınlar olduğu için erkeklerin sorunlarının görülmediği düşünüyorum. Meselâ iş sıkıntısı en temel sebep bazı sorumlulukları fazlasıyla ağır olabilir ama "erkektir yapsın" düşüncesi güçlüdür kaldırır imajı çizerekten sorunları yok sayılabiliyor. Veya bir taciz/tecavüz olayı olur bütün erkeklere karşı bakış açısı değişebiliyor bunu bir arkadaşım söylemişti "yanlışlıkla birine çarpmaktan çekiniyorum resmen veya göz göze gelince hemcinslerimle bir tutuluyormuşum gibi geliyor "demişti.
    Yani bu ikisi zor bence.
    Kadınlar için ise en zor şey toplumdaki yeri ve şiddet.
    Kadının başarması, bir şeyler yapıyor olması gurur sebebiyken bir de yeriliyor. Şiddet artık olağan bir durum haline gelmiş, umarım düzelir.
    Bu yüzden ben bu cinsiyetten olmak daha zor diyemiyorum.Esen kalınız...🍃
    06.10.21/00:02

3
    5 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Genel bakımca kadınlardan beklenen daha fazla

Yorumla
    • Diğerkâm1i
      Diğerkâm1i
      +1 yıl

Dediğim gibi erkeklerin güçlüdür, erkektir, ağlamaz, şöyledir böyledir sıfatları aslında hiçbir şey yokmuş gibi gösterse de vardır.
      Kadınların da yine bu sebepten yani erkek hep yüceltildiği için kadın sürekli baskılanıyor ama bunu yanlarına da bırakmıyorlar diye düşünüyorum.:)
      Çoğu kişinin dediği gibi ikisinin de zorlukları vardır.

Yorumla
    • abdullah247
      abdullah247
      +1 yıl

Yine kadın erkek sorusu ve yine digerkam hazretleri 😅

Yorumla
    • Diğerkâm1i
      Diğerkâm1i
      +1 yıl

@abdullah247 estağfurullah, olmamış mı😁

Yorumla
    • abdullah247
      abdullah247
      +1 yıl

Olmuş olmuş diğerkam kdkdkddkf

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

103

Cevap

175

Cevap

• Seneşittirbendemek
    Seneşittirbendemek Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Her ay ağrılar içinde regl olursun. Kadın dediğin kılsız olmalı dedikleri için ağda acısı çekmek zorunda kalırsın. Sanki çocuğu sadece kendin yapıyormuşsun gibi bütün korunma yöntemlerini kadının üzerine yıkarlar. Kendi bedenin bile ağır gelirken dokuz ay on gün boyunca bebeği veya bebekleri karnında taşırsın. Bedenine mikrop girmesin diye yüce Allah üreme organında zar oluşturur, buna bakirelik diyerek bunu namus abidesi haline getirmeye çalışırlar. Dışarı çıktığında ya da evinin penceresinden baktığında pis pis bakışlara maruz kalırsın. Yüce Allah yalnızca namaz kılarken kapanın diye emir buyurmuşken sanki kendilerinde saç teli yokmuş gibi, saç telinden tahrik oluyoruz diyerek kadını kapatıp etkisiz hale getirmeye çalışırlar. Bütün ev işlerini üzerimize yıkarak kahvehanelerde al kızı ver papazı oynarlar. Cinsellik yaşarken kendi zevklerini alıp kadını düşünmeden sırtlarını dönüp uyurlar. Evlenmek kadar boşanmak da gayet normalken kadınsız yapamayacaklarını bildikleri için bizleri öldürmeyi kendilerinde hak görürler. Şimdi söyleyin bakalım kadın olmak mı zormuş yoksa erkek olmak mı? (💙 Her bakımdan mükemmel olan erkekler bu söylediklerimi üzerlerine alınıp kırılmasınlar. Allah onlardan razı olsun. 💙)

5
    0 Yorumla
  • Milabeni
    Milabeni Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Günümüz için elbette erkekler derim Sorumluluk demişsin yani bu baya ters oldu kusura bakma ama sanırım sen hiç empati yapmamışsın mesele sorumluluksa Erkekler bu konuda kadınlara nazaran bin misli daha sorumluluk alıyor Bir ilişkiyi başlatmakdan aileye evlenmeye maddi geçinmeye iş yeri şartlarına her türlü zorluğa rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmaya erkek değil misin şunu yap erkek değilmisin bunu yap yapmassan sen nasıl adamsın adammısın lan sen ! Ne nediye ağlıyorsun erkek adam ağlarmı yani düşün üzülmene bile müsade yok sana yüklenen bir görev mi var yapacaksın yoksa erkekliğin sorgulanır hale gelir Tek farkda burdan ortaya çıkıyor biz sizin gibi ağlayamıyoruz dert yanamıyoruz hep içine atmak zorunda kalıyoruz yoksa ezik oluyorsun dışardan bakınca oh be hayat erkeklere güzel oluyor işte böyle, gönül alması bizden geçindirmesi bizden hediyesi iltifatı bizden ilk açılan olmak bizden kendini kabul ettirmek ičin kırk takla atmak bizden teselli bizden düşün yani bütün bunları sadece bir ablığına kes tribi anında yersin yani her halt bizden he bide artık kadınlar gunumuzde yemek mi temizlik mi ne demek kadın işi, erkekde yapsın diyor düşün onuda biz yapacakmışız daha söylerimde liste bitmek bilmez Bunun yanında söylermisin hangi pozitif ayrımcılıklardan sizin kadar yararlanıyoruz bize kimse baylar önden demiyor yerde vermiyor kimse senin karşında bir erkek var deyip susturup zeytin yağ gibi ustede çıkamıyorum karşındaki seni delirtti mi çıldırttı mı önemli değil sinir damarların çatlasada ağzını bile açamassın yoksa KADINA ŞİDDEEEEEEEEET diye anırırlar yani ağzına sı... cak sen susacaksın bişi demiyeceksin günün sonunda ise Ah işte biz anlaşılmıyoruz 😭😭😭 çok eziliyoruz diyipde bide mağduriyet kasıp ayağa kalkacaksın Yani daha çok şey anlat anlat bitmezde Cidden harbiden en çok zorluğu kadın mı çekiyor iki kez düşün

4
    0 Yorumla
  • Bqtan
    Bqtan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Kesinlikle her iki tarafın kendine göre zorluk ve avantajları vardır ben kadın olsaydım kesinlikle dışarıya dair korkum daha fazla olurdu -Erkek olarak da korkum var ancak bir tacize ugramaya duyulan korku ile kavgacı bıçaklı ite duyulan korku bir değildir- fakat bir yandan da biyolojik olarak gelişimin erkeklere bir avantaj olduğunu da söyleyebiliriz ancak daha geçen bir apartman dairesi bulduk gayet uygun -üniversite nin bulunduğu ilçede üni'ye yürüme mesafesinde ve tenha bir yer de değildi - adam yazmış kız apartı diye iki kere önünden geçtik de her ikisinde de arayalım derken sonradan farkettik kız apartı yazdığını ayrıca biraz araştırırsanız büyük markaların kadınlara destek olarak kadın işçi oranını yüksek tuttuklarını fark edersiniz

Ama asıl dikkat edilmesi gereken her zaman gözünüze karşı cinsin avantajları ve hemcinsinizin dezavantajları gözünüze çarpar o yüzden kıskanmamak en iyisi.

Fiyatı değer ölçütü olarak kabul edersek
    Fiyatları eşit olan bir minibüs ile bir kamyonet'in karşılaştırılması gibidir, birbirlerinden tamamen ayrı olan iki araç ancak biçilen değer aynı ilaveten kamyoneti de tercih eden var minibüsü de

0
    0 Yorumla
  • HelloTodayy
    HelloTodayy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 62%
    +1 yıl

laga luga yapmayın kadın olmak daha zor.
    -yemek yapmaz, beceriksiz olur
    -çocuğu olmaz, geni bozuk, dişi bile olamayan olur
    -yanlış bir şey yapar, "kadın zaten ne bekliyorsun" olur
    -erkek trafik magandaları unutulur, kadının selektör yapmadığı zaman olay olur
    -kadın sesini yükseltir, "erkeğe hakaret" olur
    -kadın erkekten asla yüksek maaş almamalıdır aman aman yoksa erkekçiklerimiz kompleks yapıp kadına hayatı zehir eder
    -kadın dekolte giymemelidir nedeeen çünkü namuslu olmalıdır ama erkeğimiz gidip günde 3 kadınla seks yapabilir
    -kadın kafasını kapatsın, erkeğine itaat etsin değil mi? aynen. eder eder bekleyin siz

1
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

helal kız sana

Yorumla
  • kralkobrax21
    kralkobrax21 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 52%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.

Elbette ki dişi olmak en zor olanı.
    Hele ki "Beş bin yıldır Kadın; Kölenin kölesi. Ücretli kölenin evdeki hizmetçisi. Köylünün Namusu. Küçük Burjuva Aydınının içki sofrasında mezesi ve ilişki albümünde yeteneğinin övüncesi. Kapitalist pazarın Cinsel metası. Dindarın kapatması. Tanrının Şeytanı. Erkek Avcıların Gülü, Sözde Aşk Meleği" zihniyetin hâkim olduğu yerlerde daha da zor.
    Oysa kadın , insanı “Rahminde” var edip, yaratanı ! Emzireni, Emeği ile büyüteni, yani insan toplumunun sahibi

1
    0 Yorumla
  • sksksk238
    sksksk238 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 63%
    +1 yıl

Kadın olmak neden zor hayatım biliyor musun? Vasıfsız ve erkeklikten bi haber adamlarla dolu ortalık. Erkekler kadınları hizmetçi gibi görmeselerdi kadınlar da böyle düşünmezdi. Çamaşır, bulaşık, ütü, süpürme, silme, toz alma, yemek pişirme, çocuk bakma derken her şey kadına yıkılmış durumda. Kadın kendi entelektüel faaliyetlerine veya bakımına, kadınlığına vakit ayıramadığı için de üzerine bir de aldatılıyor. Böyle düzenin ben..! Ben şu ana dek erkek gibi erkek görmedim. Ne ailemde ne de tanıştığım insanlarda. En mükemmeli bile başka şeyler bekliyor. Bu hayat gerçekten çok zor. Bu düzen insanı bekar kalmaya sevk ediyor. Kimse elini taşın altına koymak istemiyor.

0
    0 Yorumla
  • BenimHepUmudumVar
    BenimHepUmudumVar Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 69%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Erkekler kadınlara, kadınlar erkeklere yardımcı olup kimse kimseye önyargılı ve anlayışsız olmazsa ikisi de kolaylaşır. Zorlukları yarıştırıp mağduriyette yarışacağımıza empatimizi devreye sokup memnuniyette yarışalım. Ben hanımefendilerin bazılarının bana kötü davranmasından ötürü tüm kadınları öyle zannetmemin yanlış olduğunu, benim asla herhangi bir hanımefendinin sevgisini kazanacak vasıflara sahip olmadığımı kabul edip herkese sevdiğiyle mutlu olmayı dilemeyi öğrendim. Herkes de kendisine "ben karşı cinse hangi konularda yanlış yaptım?" sorusunu sorarsa birbirimizin yükünü hafifletmiş oluruz. Herkese mutlu sağlıklı başarılı hayatlar dilerim.

0
    0 Yorumla
  • Elif9559
    Elif9559 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 81%
    +1 yıl

Çoğu zaman erkek olarak dünyaya gelseydim keşke diye düşündüm. Hala da düşünmüyor değilim. Sebebi ise sadece basit örnekler vericem. Çocuk olmadan önce eşimde bende çalışırdık. Ama yinede evin işleri bana kalırdı. Kadın her zaman herşeyin daha fazlasını yapıyor çoğu zaman uyku uyumuyor. Çocuğum olunca bile sonuçta o babası değil mi onun da bakması gerekmez mi? Kaynanam oğlum sen uyu karın bakar onun görevi diyerekten herşeyin benim uzerime yıktı. Ataerkil bir toplum da yaşıyoruz. O yüzden kadın olmak çok zor..

0
    1 Yorumla
    • Kaderinsn
      Kaderinsn
      +1 yıl

Nedenn

Yorumla
  • Dance_with_Devotion
    Dance_with_Devotion Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Erkek olmak daha zor bu devirde. Üniversiteyi bitirir bitirmez Askere gitmek zorundasın çünkü her ilanda erkeklere özel askerliği ile ilişiği olmayan diye belirtiyorlar, askere gidiyorsun 6 ay orada piskolojin bozuluyor zaten, askerden döndükten sonra işsizlikle uğraşıyorsun çünkü ilanlarda hep kadınlara öncelik veriliyor (Kendi sektörümde gözlemlediğim kadarıyla). Başarılı olmak zorundasın kadınlar gibi evlenip ev hanımı olma şansın yok. En ağır işlerde hep erkekler çalışıyor. Hemcinslerinin abazalığı yüzünden kadınların beklentileri iyice artıyor, her gün kadın cinayetleri diye diye erkek olmaktan utanman gerektiği empoze ediliyor. Testesteron oranları git gide düşüyor erkekler feminenleşiyor artık erkekler babaları ile vakit geçirmiyor.

0
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

İnsan olmak zor..
    hepimiz bu detayı gözden kaçıyoruz..
    erkekler kadınlara kadınlar erkeklere yükleniyor herkes hayatın onlar için zor olduğunu düşünüyor..
    Oysa insan kadın ya da erkeğin bütünü değil mi?

insan olmayı becerebilsek keşke

2
    0 Yorumla
  • saniyekizismidegil
    saniyekizismidegil Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Ülkemizdeki taciz, şiddet, katletme ve benzeri olaylara bakacak olursak kadın olmak burada daha zor. Evlenmek istemeyen bir kadına senin bir erkeğe ihtiyacın var, çalışmak isteyen bir kadına otur oturduğun yerde kocana hizmet et, geç saatlerde eve dönen, sevgili yapan bir kadına söylenen iğrenç kelimeler, daha tanımadığı veya ilişki kurmayı reddeden bir kadına karaktersizsiniz söylemleri. Vesaire vesaire. Erkeklerin de işi çok zor tabii ki. Kadınlar tarafından katledilen, aldatılan ve benzeri durumlarda bırakılan erkeklerde görüyorum. Öyle hemcinslerimin de canları cehenneme. Sadece oran fazlalığına göre konuşmak istiyorum. Kadınların işi daha zor.

1
    0 Yorumla
  • Sedeaaa
    Sedeaaa Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 75%
    +1 yıl

Erkek olmak %90 daha zor. Kadın evlenebiliyor.Çalışmayabiliyor fakat erkekler çalışmak zorunda hayatlarının %95 kısmında. Kadınlar ise evlenmezse ömür boyu ailenin yanında kalabiliyo çalışmayabiliyo. Türkiyede çalışmaktan zor bişi yok.Çünkü ciddi bir illegal sömürü sistemi var ve devlet bunu görmezden geliyor. Devlet herşeyi görür sadece görmezden gelir işine gelmiyosa.

1
    2 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

öyle değil ama bak çalışmaya zorlanan onca evlenmemiş kızlar var ya da evlendikleri adam yda ailesi zorluyor

Yorumla
    • Sedeaaa
      Sedeaaa
      +1 yıl

Türk kültüründe genel anlamda kızlara tanınan durumu söyledim. İstisnalar kesinlikle vardır. Genel olarak olan durum bunlar.

Yorumla
  • NeyyyyMıstaamNeyyyy
    NeyyyyMıstaamNeyyyy Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 94%
    +1 yıl

Kadın olmak tabiki kadın ne yapsa suç olur. Erkek yapsa elinin kiri derler aslında zorlaştıran yine insanlar. Özellikle erkek annelerine yetiştirme konusunda çok iş düşüyor.

1
    5 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

erkek yapınca normalleştiren o geri kafalı yobaz kadınlar kadının değerini düşüren gene bir kadın oluyor

Yorumla
    • NeyyyyMıstaamNeyyyy
      NeyyyyMıstaamNeyyyy
      +1 yıl

maalesef öyle

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

bu durumu değiştirecek olanlar biz kadınlarız erkeklere acımayın yapar onun mayasında var demeyin sonra kendinize saygınızda kalmaz

Yorumla
    • NeyyyyMıstaamNeyyyy
      NeyyyyMıstaamNeyyyy
      +1 yıl

Yok ben demem kimseyide acımam

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

aferin sana kız🥰

Yorumla
  • kyudo
    kyudo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 53 , eic 91%
    +1 yıl

Sosyal anlamda kadın olmak çok zor, hayat yükü, sorumluluklar ve yüzyüze kaldığınız durumlar ile beraber başarılı olma şartı, geçim yükü ile beraber erkeklerin hayatı zor. İki ucu ….. değnek.

1
    3 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Kadınlarda da geçim yükü çok fazla evlensen birde kocanın ailesinin senden beklentisi var çocuk derdi koca derdi maddiyat off çok zor ya

Yorumla
    • kyudo
      kyudo
      +1 yıl

Bu yazdıklarınızdan anladığım Allah yardımcınız olsun 🙂

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Çevreye boş gözle bakmıyorsun belirli bir yaştan sonra kadınların dertleri az değil görüyoruz ve yaşıyoruz

Yorumla
  • DiplomasızFilozof
    DiplomasızFilozof Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Kadın olmak kadar rahat bir şey yok bu devirde hiçbir sorumluluk yok

Çalışmak zorunda değilsin
    Okumak zorunda değilsin
    Askerlik yok
    Yanlızlık yok istesen kendine erkeklerden harem kurarsın
    Toplum hep sizi destekliyor ne yapsanız hep haklısınız

Bak ben fakir bir adam olduğum için evlenemicem hadi onu geçtim çoçuğum olmıcak belki. bu devirde para kazanmak da zor ama kadın olsaydım şimdi çoçuklarımla oynuyordum. Daha çok şey varda neyse kadın olmak çok zor diyimde beğeni gelir belki. Her zaman haklısınız çünkü...

0
    4 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

😀😀😀keşke dediğin gibi rshat olsaydı

Yorumla
    • Uzaylıuzayli
      Uzaylıuzayli
      +1 yıl

Asıl heremi erkekler kuruyor
      Çalışmak zorundayız koca parası diye bişey yok o eskide kaldı
      Okumak zorundayız ayrıca kadınların çoğu hem dışarıda çalışıyor hem çocuklarına bakıyor hem ev işlerine bu fazlasıyla yorucu sürekli taciz edilme vs her ay regl sancısı ömürde bi kaç kez doğum sancısı ki bu askerlikle karşılaştırılamaz bile tabi erkek olmak ta çok zor sorumluluk vs iki cinsiyetin de kendine has zorlukları var

Yorumla
    • DiplomasızFilozof
      DiplomasızFilozof
      +1 yıl

@Uzaylıuzayli o haremi kuran erkekler erkeklerin %20 si geri kalanı yanlızlıktan sürünüyor zengin bir aile de doğmassan erkek olmak intihar için iyi bir neden.

Yorumla
    • DiplomasızFilozof
      DiplomasızFilozof
      +1 yıl

Ne zorluğu var topuklu ayakkabı gşymek makyaj yapmak bide regl olmak mı?

Yorumla
  • candeveci3434
    candeveci3434 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.

Kadın olmak kadın olarak yaşamak kadın olarak gülmek kadın olarak nefes almak zor ama kadın olarak ölmek kolay 😔 tabi ki kadın olmak daha zor

1
    9 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

👏

Yorumla
    • candeveci3434
      candeveci3434
      +1 yıl

Sizler bize Allah'ın emanetisiniz ama bizler Allah'ın emanetine ihanet ediyoruz sahip çıkmayı beceremiyoruz 😔 Layıkıyla sevip değer veremiyoruz 😔

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Bu söylediklerinde ciddiysen helal olsun sana

Yorumla
    • candeveci3434
      candeveci3434
      +1 yıl

Ciddiyim gerçekten

Yorumla
    • ÇıldırmışÇıldırık
      ÇıldırmışÇıldırık
      +1 yıl

helal sana kardeşim... Allah'ın kendinden pir parça verdiği tek cinsiyet olan kadınlığı bu tarz görebilen kişi sayısı artması dileğiyle. Hep söylendiği gibi; Kadınlar insan, biz insanoğluyuz.

Yorumla
    • candeveci3434
      candeveci3434
      +1 yıl

@ÇıldırmışÇıldırık Ne güzel demiş Neşet Ertaş Kadın insandır biz insanoğlu inşallah insanoğlu olmayı becerebiliriz

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

@ÇıldırmışÇıldırık yorumların için tşkler

Yorumla
    • ÇıldırmışÇıldırık
      ÇıldırmışÇıldırık
      +1 yıl

Onur duydum... Güzel akşamlar dilerim.

Yorumla
    • candeveci3434
      candeveci3434
      +1 yıl

@ÇıldırmışÇıldırık @yeppudaa01 🙏🏻🙏🏻

Yorumla
  • zAntiSosyall
    zAntiSosyall Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

kadın olmak zor sen bu erkeklere bakma nerden baksan en şanslı taraf onlar

2
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Haklısın

Yorumla
  • Nellis92
    Nellis92 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı.

Erkek olmak daha kolay bence en azindan bizim ailede bu böyle

2
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Çok doğru

Yorumla
  • MATRAXCA
    MATRAXCA Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 31%
    +1 yıl

Tabiki Türkiye gibi bir ulkede degil sadece dünyanın her yerinde kadın olmak çok zor...👍✌

2
    2 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

👏

Yorumla
    • MATRAXCA
      MATRAXCA
      +1 yıl

🌹

Yorumla
  • sorunlarveplansiz
    sorunlarveplansiz Takip Et
    Xper 1 Yaş: 39
    +1 yıl

kadının işi bence çok kolay. çalışmassa da erkek bakacak seve seve. erkekten boşanırsa da nafaka alacak. geliri garanti!
    başka ne işi var? evlenmek problemi var ama çeyize masrafı erkek yapacak. düğünü erkek yapacak.
    bir bebek doğur ev işine bak... felan. yapmam dediği an erkek kabul etmek zorunda. boşanacağım zevkime uymadığı dediği an boşanır erkek nafaka ödemek zorunda! ee düşünsene kadın olmak bu ülkede gerçekten çok basit bir iş. bazı şerefsizler var, o da kadını kesiyor doğruyor keza erkekleri de kadınlar kesip doğruyor. bu kısma girmek manasız. ama şu basit bir şey artık kadın olmak daha da kolay. çalışan kadın var. eşindne boşanmı, nafaka almayan yani kadın dediğinde aklıma gelen bir tek canlı bu var bir de çöpten ekmek toplayıp bizerli okutan annem var!

0
    0 Yorumla
  • Baranliveme
    Baranliveme Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 72%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.

Erkek olmak zor çünkü
    Kadın; Annedir, kız evlattır, sıcak kucaktır, sevgidir, vicdandır, namustur, güzelliktir.
    Erkek: Adam olmak dışında bir vasfı yoktur.
    Adam olmak; kadınını ve ailesini korumak, kendinden güçsüze el kaldırmamak, kalkan eli kırmak, tüm kalbi ile onu seven kadını tüm benliği ile sevmektir.
    Adam olmak , erkek ya da kadın olmaktan daha zordur.

0
    2 Yorumla
    • HırçınSabrina
      HırçınSabrina
      +1 yıl

Kadinlarin anne olmadan değeri olmuyor mu? İlla ki anne olduktan sonra mi daha kiymetli olmasi lazim

Yorumla
    • Baranliveme
      Baranliveme
      +1 yıl

@HırçınSabrina bence daha dikkatli okumalısın. Kadın her şeye değer ve güzellik katar. Erkek ise adam olmadıktan sonra ona istediğini veremez

Yorumla
  • Hakiyeniden
    Hakiyeniden Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Kadın olmak daha zor😒her şey bizde yükümüz ağır yolumuz uzun

1
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • _Asyacik_
    _Asyacik_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 96%
    +1 yıl

Bunun erkeklik kadııkla alakası yok.
    Hayat zordur. Herkesin kendi mucadelesi kendi hikayesi vardır.

3
    0 Yorumla
  • VişneliBrowni_
    VişneliBrowni_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Her ikisinin kendine göre zorlukları olsa da kadın olmak daha zor.

3
    0 Yorumla
  • Vedat_kurt
    Vedat_kurt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl

Kadın olmak da zordur erkek olmak da. İki cinsin de zorluğu birbirleriyle kıyaslanamaz. Çünkü kadının yaşadığı zorluklar farklıdır, erkeklerin yaşadığı zorluklar farklı.

1
    0 Yorumla
  • AlfaErr
    AlfaErr Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Ne zorluğun var? Erkekler negatif ayrımcılığa en çok maruz kalanlar oluyor, en küçük örnek,1 erkek çocuğuna 50 TL kırtasiye yardımı yapılırken neden bir kız çocuğuna 75 TL yapılıyor?
    Neden sadece kadınlara karşı centilmen olunur?
    Neden kadın diye korumak zorundayız?
    Herkes kendi anasını karısını bacısını korusun yeter

0
    0 Yorumla
  • Krlnsn
    Krlnsn Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Çok cinsiyetçi bi soru ya okurken midem kalktı. Biri daha zor diyelim hadi kadın olsun ee ne önemi var hangisinin daha zor olduğu? Ne kazandık bunu bilince? Güç savaşlarında mıyız? Bizi birbirimize mi düşürmeye çalışıyosunuz nedir?

2
    0 Yorumla
  • buseolanbuse
    buseolanbuse Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

tabi ki de kadın olmak zor çünkü bir çok sapkın insan var günümüzde ve istemediği halde bir çok zorluğa dikkat etmek zorunda kalıyor

2
    0 Yorumla
  • Birsinm
    Birsinm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Ya bu konu tartışılır bir konu ama ben eşime bakarak erkekler demek istiyorum. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse

3
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

eşin sorumluluklarını bilen biri olmalı muhtemelen sen çalışmıyorsundur

Yorumla
  • Suiiiiiiii
    Suiiiiiiii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 70%
    +1 yıl

Bence kadın olmak daha zor erkek hiç tecavüze uğradı mi hayır ama kadın uğradı ya da öldürüyor mu hayır ama kadın hergun biri öldürüyor ne yazık ki

1
    0 Yorumla
  • Submissivé1isi
    Submissivé1isi Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 87%
    +1 yıl

Yerine gore degisir ev icinde erkek olmak zordur disarida yani turkiyede genel olarak kadin olmak zor

1
    0 Yorumla
  • Blessedblue
    Blessedblue Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Aslında erkeğin sorumluluğu daha fazla kadına göre bu yüzden Allah erkeği daha güçlü yaratmış... Ama günümüzde bu böyle değil maalesef haklısınız.

1
    0 Yorumla
  • xunixx
    xunixx Takip Et
    Master Yaş: 26
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Her ikiside zor çünkü insan olmak sorumluluk ister hatta şöyle söyleyeyim çocuğu bebeği genci yaşlısı herkes için çok zor şu hayat hele bu ülkede çok çokk

1
    0 Yorumla
  • djslam21
    djslam21 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 93%
    +1 yıl

Bu ülkede kadin olmak erkek olmaya göre kat kat zor yiğidi öldür hakkını yeme

2
    0 Yorumla
  • H4ndsome
    H4ndsome Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 72%
    +1 yıl

Uzun uzun paragraflar ile anlatmaya gerek yok kadin olmak tabiki, onlara deger verin.

1
    0 Yorumla
  • ElifDuyar
    ElifDuyar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 95%
    +1 yıl

Her cinsiyetin/cinsiyetsizliğin kendi zorluğu var kıyaslama yapmak doğru değil

1
    0 Yorumla
  • ruletci03
    ruletci03 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 66%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

tabiki de kadın olmak :D günümüz şartlarında çalısmaktan daha beter çalışsalar o kadar yorulmazlar

1
    0 Yorumla
  • BenimAdımSiyah
    BenimAdımSiyah Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

insan olarak kalmak zor kadın veya erkek olmak değil...

1
    0 Yorumla
  • Vonalı_Bey
    Vonalı_Bey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Erkek diyorum ben bazen keşke kadın gelseydim dünyaya diyorum

1
    0 Yorumla
  • Suzan99
    Suzan99 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 95%
    +1 yıl

erkek için aşırı zor... çocuk bakıyorlar emziriyorlar doğuruyorlar gece uyumuyorlar yemek yapıyorlar temizlik çamaşır bulaşık off iyi ki kadınım !

1
    3 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Birde çalıştıklarını düşün birde kötüyse eşinin ailesi off ki off

• Suzan99
      Suzan99
      +1 yıl

bazı erkekler erkek için zor demiş kız arkadaş bulmak zormuş ondan.. kaç kişinin ailesi anlayışlıdır kaynana terörü var 😂

• yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Aynen öyle

• Ispectraaaa07
    Ispectraaaa07 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Yakından tanımak lazım. Dertleri kapıştıralım istersen.

1
    0 Yorumla
  • AkumaGouki
    AkumaGouki Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 50%
    +1 yıl

Anyong chingu :) ikisinin de kendisine göre zorluğu var önemli olan huzuru bulabilmek.

1
    0 Yorumla
  • Ferhanım
    Ferhanım Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Şu an eşit. bence bir fark kalmadı. haa kadınların hamilelik, emzirme, çocuk bakımı falan oluyor bence daha zor. tabi doğum yaparsan.

2
    0 Yorumla
  • çılgınaura
    çılgınaura Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 48%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı.

İnsan olmak zor insan olamadığımız sürece bu kıyaslamalar bitmez, halbuki her insan kendine hastır, saygı duymayı bir başarsak her şey çok güzel olacakta, insan olmak işte

0
    0 Yorumla
  • entelkadiiin
    entelkadiiin Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

ikisinin de kendine göre zorlukları var Türk toplumu erkeklere de kadınlara da bazı saçma rol ve beklentiler yüklüyor o yüzden karşılaştırılması anlamsız

0
    0 Yorumla
  • ZodiacK
    ZodiacK Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 74%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Her cinsiyetin zorlukları var.
    Fakat asıl zorlukları bizler yaratıyoruz. Bu bireye göre değişen bir durum. Şu cinsiyet için daha zor demek doğru olmaz.

0
    0 Yorumla
  • Naflaus
    Naflaus Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Erkeklerin sinek gibi başınızda uçusmasi olmasa bence kadın olmak daha kolay. Eğer ev işleri falan diyorsan kusura bakma ama o görevi türk kadınları kendi üstüne alıyor. Hayat müşterek

0
    0 Yorumla
  • KongFuZi
    KongFuZi Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 94%
    +1 yıl

Şöyle bir video hazırlamıştım.
    İyi seyirler.

https://www.youtube.com/embed/DEVHAkJUmEg

Işıkla kal...

0
    0 Yorumla
  • ᄊONNA
    ᄊONNA Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

Bu zamanda insan olabilmek daha zor, kendi kendine zorluk çıkarıyor insanlar.

1
    1 Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      +1 yıl

Doğru vallahi

Yorumla
  • kagan__altınışık
    kagan__altınışık Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 85%
    +1 yıl

Erkek olmak ama kimse anlamaz zorluğunu anlatmakla boş vakit harcamak istemiyorum anlamak isteyen kişi aklı varsa anlar zaten

1
    0 Yorumla
  • asyacim33
    asyacim33 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 42%
    +1 yıl

Kadın olmak. Reglisi var, doğumu var, ağdası kıl derdi var. Her ay sırf bunlar yeterr

2
    0 Yorumla
  • linkerboy1991
    linkerboy1991 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.

Erkek olmak daha zor düşünsene sırf çalışmıyorum diye hakaret işittim kadınlardan. Ben buna sessiz kaldım sırf kadın diye bir şey demedim.

0
    0 Yorumla
  • Normal483
    Normal483 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Cinsiyet kalıplarını takmak ve onlara uymaya çalışmak zor. Eğer cinsiyet eşitliği mantığıyla yaşarsa herkes, bu yük ortadan kalkacak

0
    0 Yorumla
  • HapplyCalmDown
    HapplyCalmDown Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

Kendi hayat düzenini kurana kadar evet sizin sorumluluklarınız daha zor, ama sonrasında eşitiz bence çok bir zorluluğu yok.

0
    0 Yorumla
  • __melikeyy
    __melikeyy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Kadının da erkeğin de kendilerine göre sorumlulukları vardır. Ancak nerede olursak olalım "EŞİTLİK" tanımlanamaz.

0
    0 Yorumla
  • İndeepth
    İndeepth Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 67%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Yerine ve ülkesine göre değişse de ama genel olarak kadınlık zor zanaat. en zoruda hamilelik ve doğum. iyi yönleri de vardır elbet.

0
    0 Yorumla
  • _ALCHERA_
    _ALCHERA_ Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Bizim toplumda her ikisi olmakta zor en rahat gayler hepsi fenomen olmuş. 😀
    Bu memleket adamı bozar düzene uyarsan.

0
    0 Yorumla
  • Mr_KaoS
    Mr_KaoS Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 88%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Türkiye de erkek olmak zor. Nafaka öder. Kadınları devamlı işe aldıkları için iş bulamazlar. Ve Türk kadınları...

0
    0 Yorumla
  • M-B-B
    M-B-B Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 95%
    +1 yıl

Erkek olmak çünkü bizim hormonlar ve organlar sürekli aktif siz ise isteyince yapıp iatemeyince yapmayabiliyorsunuz. Bizimkine kontrol beyin giç bir şey verilmemiş.

0
    2 Yorumla
    • Ferhanım
      Ferhanım
      +1 yıl

Hâlâ inanıyor musun buna? sanki sokakta millet birbirine atlıyor sanacak?

Yorumla
    • M-B-B
      M-B-B
      +1 yıl

Yaşıyorum inanmıyorum

Yorumla
  • ganjmaila
    ganjmaila Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35
    +1 yıl

erkek olarak erkek olmak zorda kadın olarak bilemiycem ah analarımız onlara zormuş hayat

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (218)
Devamını Gör(263)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kadın olmak mı daha zor yoksa erkek olmak mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadın olmak mı daha zor yoksa erkek olmak mı? 22 cevap verildi
Kadın olmak mı yoksa erkek olmak mı daha zor? 118 cevap verildi
Erkek olmak mı daha zor yoksa kadın olmak mı? 26 cevap verildi
Erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı daha zor? 12 cevap verildi
Erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı daha zor? 27 cevap verildi
Kadın olmak mı, Erkek olmak mı daha zor? 17 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kendinizle konuşurken, kendinize hakaret ediyor musunuz?
  • Sabah kahvaltısında favori içeceğiniz ne, çay mı kahve mi başka bir şey mi?
  • Elim nasıl gözüküyor?
  • Birinin senden hoşlanma, sana aşık olma ihtimalini yüzde kaç sanıyorsun?
  • Yürümek istediğiniz biri var mı?
  • Ben bu gün üzgünüm gibi sanki, siz nasıl hissediyorsunuz bakalım, gününüz güzel geçsin🧡?
  • Bu yemeği denemeyen kaldı mı?
  • En ideal erkek burcu hangisidir?
  • Selülitlerin olması vücut güzelliğini etkiler mi?
  • Mantar sever misiniz, mantarla aranız nasıl gerçekten?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨