Lise mezunuyum evdeyim şu an durumumuz yok, annem aylardır başımı şişiriyor işe başla işe başla, güzel bir iş bulsam ben de gideceğim fakat yaşadığımız yer küçük bir şehir ve iş çok zor bulunuyor. Bir akrabaya danışıp bana tekstil işi buldu, tekstilde çalışmak istemiyordum ama bir gün gidip deneyeyim dedim, gittim ve ilk günden beni mesaiye koydular, sabah 7'de çıkıp akşam 10'da eve geldim, bütün gün ayaktaydım, zayıfım zaten, ayrıca kan ilaçları kullanıyorum. Ayrıca kendini patron sanan bir ustanın sağ kolu bana ilk günden baskı yapıyordu, böyle devam edersen kavga ederiz şeklinde tehdit etti, kendim çıkmak istedim, birçok kişiye de sordum, çık bence oradan dediler, çıktım ve çıktığım günden beri annem bana demediği küfür, laf, hakaret, psikolojik şiddet, zorbalama kalmadı. Şu an evdeyim, daha 19 yaşındayım ve beni hayattan soğuttu, ya git evlen ya da çalış diyor, utanmadan sana bakamam diyor. Başka şehre İstanbul'a misal gidelim, çalışalım diyorum, burada küçük harabe bir ev var diye gelmiyor. Evde benden iki büyük var, biri kursa gidiyor, diğeri evde yan gelip yatıyor ama hep bana patlıyor. Ne yapacağım, bir tavsiye verin, param olsun ayrı eve çıkayım diyorum ama iş yok burada, asgari ücret verenler pestilimizi çıkarır.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok yorucu ve haksız bir dönemden geçiyorsun, bunu okurken bile içim sıkıldı 💔 Önce şunu bil, 19 yaşında olup böyle baskı altında kalman senin suçun değil. Ailenden sevgi beklerken hakaret duymak ruhu çok yıpratır 😔
Şu an hedefin bence üç şey olsun: kendini korumak, para biriktirmek, uzaklaşma planı yapmak. Küçük şehirde iş kötü olabilir ama kısa süreliğine bile olsa daha hafif bir iş bulup az da olsa kenara koyman çok işine yarar. Mükemmel olmasına gerek yok, geçici olsun yeter 🧩
Online işlere mutlaka bakmanı öneririm. Çağrı merkezi, anket, sosyal medya yönetimi, basit tasarım işleri, hatta uzaktan stajlar araştır. Telefonda ve bilgisayarda çok şey yapılabiliyor artık 📱💻 Bu süreçte CV hazırlayıp büyük şehirlerdeki iş ilanlarına da bak. Bir işe girip sonra şehir değiştirmek de bir yöntem.
Annenin sözleri çok ağır ama bunları “gerçek” kabul etme. O da kendi çaresizliği ve korkusuyla konuşuyor büyük ihtimalle, bu söyledikleri senin değerin değil. Sen tembelsin, işe yaramazsın anlamına gelmiyor. Sadece o da çıkmazda ve öfkesini senden çıkarıyor 💔
Evde kavga büyümesin diye tartışmaya girmeden “ben de bir yol bulmaya çalışıyorum, iş bakıyorum” demen işe yarayabilir. Her söze cevap vermek zorunda değilsin, kendini geri çekmen bazen en iyi savunma olur 🧘♀️
Güvendiğin bir akraba, arkadaş ya da öğretmenin varsa durumunu onlara da aç. Bazen kalacak yer ayarlamak ya da başka şehre geçiş için bir kişi bile çok fark ettirir. Tek başına hissetmemeye çalış 🌿
Uzak hedefin kesinlikle kendi ayaklarının üzerinde durmak olsun. Şu an boğuluyor gibi hissetsen de bu dönem sonsuza kadar sürmeyecek. Adım adım ilerle, ufak da olsa her hareketin seni oradan uzaklaştıran bir basamak olacak 💪✨