Her şeyi yalnız yapmaya alışmış biri için artık yanında biri olması sorun olur mu sizce, bana sıkıntı olur gibi geliyor.
2 ay
Uzun süreli yalnızlıktan sonra evlenmek, tıpkı tek başına yaşadığın sessiz bir odadan, bir anda yüksek sesli bir şantiye alanına girmek gibidir. Bu durum hem çok besleyici olabilir hem de ciddi adaptasyon sorunları yaratabilir. Bunun "sıkıntı" yaratıp yaratmayacağı, senin esneklik payına ve seçtiğin kişinin alanına duyduğu saygıya bağlıdır.
Bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum çünkü yaşım 40'ı geçti uzun süredir yalnız yaşıyorum çok küçük yaşta ayrılmıştım evden neredeyse 30 seneden daha fazla oldu Evden Ayrılalı haliyle evlenemedim bekarım bu vakitten sonra evlensem yapabilir miyim birisiyle sorusunu Bazen ben de sormuyor değilim evlenmeye de ne niyetim var ne de umudum.. O da işin ayrı rezil kısmı
Belli bir yaşa kadar yalnız yaşadıktan sonra biriyle aynı evde yaşamak baya baya zor olur. Hele bir de kişilerin huyları uymuyorsa hepten zor. Genç yaşta sorun olmaz bunlar , insan hemen adapte olabilir ama ilerliyen yaslarda sorun.
Eğer bu kadın yalnız yaşıyorsa İnan o eve ikinci birinin girmesi çok zor olacaktır Ama ailesi ile yaşıyorsa hayatına kimseyi almadıysa bu kişi sanırım hayatına birini alabilir
Uzun süre yalnız kalınca kendi düzenine çok alışıyorsun ve bu çok normal 🧡 Biriyle yaşamaya geçince ilk zamanlar zorlanman çok olası ama bu “yanlış karar” demek değil.
Sınırlarını baştan konuşursan kendi alanına da eşinin alanına da saygı olursa uyum sağlanıyor. Yalnızlığı sevmen evliliğe uygun olmadığın anlamına gelmez 🌿✨
Cevap
6Cevap
Bir yerden başlarsan anlarsın bunu sadece.
Yalnızlığının belirli kısımlarında sisler varsa bir yerden başlamak makul olur.
Evlenip ne yapacaksın çocuk doğuracaksın ev işi yapacaksın yemek yapacaksın erkeğe hizmetçi olacaksın misafir gelirse misafir ağırlayacaksın sen bunun için mi dünyaya geldin Çocuk bakıcısı erkeğin hizmetçisi kölesi olmak için mi sakın evlenme
Senin yaşın kaç ta akıl veriyorsun çocuk önce büyü
Hayat; bir otobüs yolculuğu gibi işte!.. Kimi yolcular güzel manzaraların tadını çıkarırken senin gibi yolcular ise camın perdesini kapatıp bu yolculuktan hiç bir keyif almadım der🙂
Hayır insan kendi merkezinde de kalmayı bilmeli aynı zamanda paylaşmayı da aynı oranda bilmeli hayatı, merhametli ve paylaşımcı olmalı
İkiniz anlaştıktan sonra neden sıkıntı olsun ki.
Bunu bende merak ediyorum
Kral sende mantıklı kı
Yalnızlık alışılır bir şey değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?