Ben eşimi severek evlendim, takı bile istemedim, bunları taktılar, düğün gecesi geri aldılar, ev alacağız diye oturduğumuz evi aldılar ama kendi üstlerinde, geri ödeyeceğiz dediler, bir çöp bile görmedim 2 yıldır
Eşimin ailesi düğünde az bi takı taktı geri aldılar ödücez diye ve ödemiyorlar ev aldık dediler kendi üzerlerine ama komik değilmi?
Öncelikle eşinin almış olduğu evi annesinin üzerine yapmasındaki maksada dikkat çekmek isterim evlilikden sonra edinilen mallar ortaktır eşin bu polemiğe girmemek için sana da bir ömür boyu güvenmediği için bu yöntemi seçmiş çok basit bir örnek vericem annem de dedemden bir ev istiyor dedem tamam diyor yengem de istiyor onada tamam diyor şimdi oturduğumuz evi anneme vermiş olsaydı annemle babam ayrıldılar mal mülk derdine zaten annemin babası erkek kardeşlerine sürekli mal mülk tarla verdi o benim için senin de istemen lazım dedi almamayı tercih etti annem kesin o ev gitmişti kesin benle de görüşmüyor şimdi dedem yengeme vermiş olsaydı o ev yine gitmişti amcamın malıydı artık o ev dedem akıllı bir insan mış ki öldüğünde 4 daire karşılığı müteahhite verdik amcam halalarım ve babamın bir dairesi olmuş oldu anneme kalsa çoktan satardı yengeme kalsa üzerine yatardı belki de amcamı da boşardı şimdi takı konusuna gelelim sonuçta ev alınmış kira ödemiyorsunuz bu yüzden arabanızı almışsınız rahatca takılan takılar kadının diyorlar ama hangisi ne kadarı kadının ben 10 bilezik taktım 1 set taktım 5 i 1 yerde taktım diyelim 1 kiloya yakın altın kadının mı oluyor mehir denen bir şey var kaç gramsa söylersin dinen münasip bir rakam onu senden alırsa o konuda haklısın derim verip vermemek sana kalmış altın çok pahalı alınacak bir şey değil şimdiki insanlar ya ödünç alıyor zarraftan ya emitasyon yapıyor ya da gırtlağa kadar borç içinde yüzüyor sonunda satmak zorunda kalıyor ya da biraz daha uyanıklığını söyleyeyim hırsız girmiş süsü veriyorlar altınları yok ediyorlar istenilen anda gelmeyecek altını neden takayım eşime ev konusunda da ben olsam bende ailemde güvendiğim birinin üstüne verirdim yeni evli çiftiz sonuçta aşkımdan da ölsen bir saniyeye bakar soğuman sonra o eve ortakcı çıkar arkadaşım bu yüzden İstanbul'da 3 tane sıfır dairesini kaybetti daha mı dedi tövbe evlilik sözleşmesi imzalatırım evlenecekse öyle evlensin diyor hani sana bir sözüm yok yanlış anlama beni zaten az bir takın var çok bir talebin olmamış eşine bir şey olursa ortada kalmazsın tazminat ve maaş senin adına bağlanıyor her TOKİ de şehit ailelerine ayrılan bir alan var ordan da çıkar alacağın maaşdan ödersin ÖTV siz araç alırsın sıfır şehit ailesi olduğun için otobüste kart bastığın zaman para ödemezsin çocuğuna burs yardımı yapılır sen içini ferah tut eşine bir zaval gelmesin tek
Duygusal olarak çok haklısın bu durum hem kırıcı hem de güven zedeleyici 😔 Evlilikte takı çiftnindir aile kasası değil. “Ev aldık” deyip kendi üstlerine yapmaları da ciddi saygısızlık olmuş.
Bence eşinle sakin bir anda konuşup net bir sınır koy. “Ya takıyı geri istiyorum ya da borcunuzu yazılılaştırıp takvim yapalım” de. Hakkını savunman çok doğal 💔✨
Çok yazık yaa , nelerin hesabını yapıyorlar. Ama suç senin değil , eşinin hataları bunlar 👍.. çok çok ayıp. Ziğnet eşyası gelinindir daima.. Türkiye işte 👍 beğenmediğimiz araplar bile bizden önde gidiyor dünyada..
Cehalet işte. Hiç uyma bile onlara 👍 kafala eşini , alsın ufak ufak çeyrekleri ve künyeni sana 👍 sen eşinden iste yani , emin ol alacaktır parasını biriktirip. 👍 doğumgünümde bunu istiyorum de , sakın çekinme 👍
Ay resmen rezillik Tam tersini yapacaksın aslında s.. sıvayacaksın isteyeceksin ki değerin bilinsin Eşin ne diyor bu duruma?
0
1 Yorumla
Soran
2 ay
Eşim de ev aldık diyo ama ev kendi üstüne değil. Annesi halen bizden bu kadar şey aldıkları halde paranı mı gördük diyor bide fazla yüz bulmuş olmalılar ne yapcam
Oyuna getirmişler ne kadar ezik ve basit hareketler bırak onların olsun
0
1 Yorumla
Soran
2 ay
Valla saf yerine konmak üzücü ve yaptıkları kul hakkının farkında değiller sorsan hergün cuma Allah mesajı paylaşıyorlar. Bende 2 yıldır samimi olmuyorum eşime bize anne baba demiyo demisler. Her kötülüğü yapıp saygı bekliyorlar
Böyle olması şart ve bence daha iyi. Çünkü yeni evlisin ve piyasa hemen boşanan bir tomar insanla dolu.
0
8 Yorumla
Soran
2 ay
Eee 2 yıl oldu bosanmadık ve araba aldık benim üstüme ev için para biriktiriyorum kimse destek olmuyo o anası babası aldıklarını geri verse daha hızlı alcam belki
Sen birşeyler senin ustune olsun istiyorsun. İste bu bir kumar. Özellikle bu ulkede en son yapılması gereken şey. Eger evlenirken aileler ve bireyler esit katki sunmuyorsa , söz hakki zaten fazla fedakarlık yapan tarafin olmalı. Evlilikte paraşütle inilmesine karşıyım ben
Askeriyeden maaşın ve diger haklar zaten yetecek sana. Bu isi neden ticaret gibi anlatiyorsun ki. Olmeden kötü gün plani yapman eşine saygısızlık bence
Tamam iste. En ufak olayda bosanip gitme , kocana birsey olursada onlarin gölgesinde kal ki torunların rahat etsin diye. Yarin bir gun evlenirsen tekrar çocukların sıkıntı cekmesin diye. Bugun belki zoruna gidiyor ama çocuklarınin hakkı korunuyor.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin ailesi düğünde az bi takı taktı geri aldılar ödücez diye ve ödemiyorlar ev aldık dediler kendi üzerlerine ama komik değilmi?