19 yasinda kapali olup acilmak isteyen biriyim, aileme bunu nasil soylemeliyim?

Öncelikle merhaba, ben şu an 19 yaşındayım. Altıncı sınıftayken kapandım, aile baskısıyla kapanmadım, kendi isteğimle kapanmıştım o zaman da ama şunlara birazcık da bir ay boyunca yatılı kursta kalmam ve okul bittikten sonra üç ay boyunca Kur’an kursuna gitmemden dolayı da olabilir ki o zaman daha küçük birinin kapanması iyi bir şeydi, yani iyi görünüyordu, herkes tarafından seviliyordu. Şimdi de açılmak istiyorum ama aileme nasıl bunu söyleyeceğim, nasıl yapacağım hiç bilmiyorum. Çünkü benim ailem biraz tındır, iki tane abim var, o yüzden biraz hem korkuyorum ki söylesem bile onlar kesinlikle benim etraftan etkilendiğimi söyler, arkadaşlarımdan etkilendiğimi söylerler, sanki ben biriymişim gibi davranmazlar, sanki benim düşüncelerim, aklım, beynim yokmuş gibi davranırlar. O yüzden de söylemek de istemiyorum ama nasıl yapacağımı, söylemeliyim, bunu gerçekten söylemeliyim. Ailemi seviyorum, onları da üzmek istemiyorum. Şu şekilde de söyleyemem, hani Kur’an’da kapanmak gibi bir şey yazmıyor da diyemem çünkü onlar da 40 küsur yaşlarındalar, şu an 40 senedir inandıkları şeyi değiştiremem ben. Nasıl olacak, nasıl yapacağım bilmiyorum.
19 yasinda kapali olup acilmak isteyen biriyim, aileme bunu nasil soylemeliyim?