Bu hanımefendi çok efendi, nazik engelli bir içerik üreticisi, geçtiğimiz günlerde nişan yaptı linç yedi, saçını boyuyor linç yedi, ruj sürüyor linç yiyor dudağı yok diye burnu kemerli diye yani 20 bin yorumdan %90'ı sadece çirkinsin diyor zorbalıyor. Ben sadece şunu düşünüyorum ileride çocuğum Allah muhafaza sorunlu doğdu, insanların bu zorbalığına mı maruz kalacak ya bu kadın okul hayatı boyunca değil hayatı boyunca hep akran zorbalığına maruz kalmış ya gerçekten Türkiye'de engelli doğmak ne kadar zor ne kadar yaşaması imkansız bir yer ya?
Türkiye'deki insanların bu kadar zorba olması hakkında?
Hangi sosyal platformda neyi ne kadar paylaşmamız gerektiğini öğrenene kadar bu mecranın kural ve ahlakını öğrenemeyeceğiz. Toplum olarak zaten buna hazır değildik. Kucağımıza bıraktılar bunu. Bütün sosyal mecralardan bahsediyorum...
Kendi dünyasında, kendi sokağından arkadaş çevresine kadar sosyal olamayan bir insana. Topluma gruba yapılabilecek en büyük kötülük bu tip kestirme yol adı altında sunulan çözümlerdir.
Oysa bireysel sosyalleşmeden toplumsal sosyalleşmeye bir çok çözüm ve temel eğitim alanında bilinçlenseydik. Kimse kimseyi bu kadar acıması ve fütursuz eleştirmez incitmezdi. Ülkenin en ücra köşesinden sırçalı köşklere, sosyal yaşantılara, engelli hayatlara ve kendinde olmayan tüm sahip olamadığı ve belki olamayacağı her şeye verecek cevabı olan, edecek küfrü olan, sadece kendisinde yok diye tü kaka yapan insanların elinde bu hale gelir sosyal medya denen şey. Adı sosyal içeriği sosyal değil. İçeriği şişirme "abartı", reklam, pazarlama, kıskandırma, olamadığı hayat ve insanlar gibi görünmeye çalışanların toplandığı bir yer haline gelir. Tek yapmamız gereken hayatımızın önemli ve ya unutlmamasını istediğimiz karelerini "abartısız, filtresiz, gerçekten uzaklaşmadan" paylaşmaktı. İşte ucu açık ve sonu olmayan gibi görünen imkanları, aslında sosyal olmayan ve hazır olmayan toplumlara sunduğunuzda sonuç buralara gelebiliyor. Hatta cinayet ve insanların hayatlarını temelden etkileyen bir platform haline dönüşebiliyor. Denetlemek ve kontrol etmek şart bu tip platformları.
Hanım efendinin yaşadıkları için çok üzüldüm. Paylaşım için teşekkür ederim.
Akran zorbalığı taaaaa küçük yaşlardan ilkokuldan baslıyor önce araya almamalar sonra dalga geçmeler sonra bu bir şey denmediği taktirde büyüyorda büyüyor. Maalesef bunda en büyük etken herkes anne baba olmamalı dediğimiz kısım içine giren çocuğuna hiç terbiye ve insanlık öğretmen anneler ve babalar geliyor. Eee ogretmende 40 kişilik sınıfın içinde bu tür şeyleri kolay yakalayıp doğru olanı öğretemiyor. Maalesef Türkiye çocuk yetiştirmenin ve büyütmenin kumar olduğu bur ülke çünkü o zorba insanlar büyüdüklerinde aynı şeyleri yapmaya devam ediyor birde bu zorbalar yaş aldıkça bir şeyleri başaramadığı için ve beceremedigi için ekstra kötü oluyorlar. Allah bile isteye zorbalık yapan herkesin belasını versin
Bu hanımefendiyi tanıyorum evet belkide kusurlu olabilir ama onun mentali çok sağlam yarışamaz kimseyle yani. Kadının kendisi ile barışık olması insanların zoruna gidiyor halbuki uzaktan bakınca ne kadar tatlılar diyorum.. Kadın kalbiyle sevilmiş yorum yapanların çoğu gerçekten sevilmemiski bu kadını çekemiyorlar. Ayrıca şu güzellik algısı dayatmalarından nefret ediyorum yok bilmem "ay askim çok iyisin ama bence bi dudak dolgusu yap daha iyi gözükürsün". Kadının sence daha güzel görünme gibi bir çabası var mı? Neden küçük dudaklar, kemerli burunlar hep estetiğe dayatılıyor kötü bir şey gibi
1
1 Yorumla
Soran
1 ay
Haklısın gerçekten zorlarına gidiyor kadının güçlü olması bide linç edenlerin çoğuda güzel değil aksine onlar daha çirkin😅
Bilmiyolar ki aslında her insan da bi engelli adayı. Yarınımızı bırak, 5 dakika sonramızın garantisi yok belki araba çarpacak ölmeyecek engelli kalacaksın, yanlış ters bir hareket bile engelli kalmana neden olabilirken bu insanlar neden engelli değiller diye hiçbir zaman başlarına da gelmeyecek sanıyorlar bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var karma gerçek ve kötü insanları çok fena bulacak
Zorbalığa bu kadar maruz kalmasını okumak bile insanın içini acıtıyor 💔 Empatin çok güçlü ve bu seni ileride harika bir ebeveyn yapar 🫶 Türkiye’de engelli olmak gerçekten zor ama imkansız değil. Sevgi dolu bir aile ortamı güçlü bir özgüven ve doğru sosyal çevre çocuğun için en büyük kalkan olur 🌈 İnsanlar acımasız olabilir ama unutma sevgi de çoğalıyor 💐
İnsanımız gerçekten çok kötüye gidiyo ya. Eskiden her sınıfta 2-3 zorba olurdu şimdi sısyal medya onlarla dolu. Bişeyi beğenmiyosan bakma yani insanların fiziksel özellikleri ile alay etmek yargılamak kötülük değilde ne