Sebebi ekonomi mi yoksa genel olarak ülkeye psikoloji bozan toz mu serpiştirdiler hdhsvbd
Tanımadığı insanlara bile hep bi sataşma, kin kusma, kendi özgüven eksikliğini başkasına hakaret ederek bastırma vs vs.
Sebebi ekonomi mi yoksa genel olarak ülkeye psikoloji bozan toz mu serpiştirdiler hdhsvbd
Tanımadığı insanlara bile hep bi sataşma, kin kusma, kendi özgüven eksikliğini başkasına hakaret ederek bastırma vs vs.
Türkiye den ne bekliyorsun ki. Gerçek şu ki Türkiye hiçbir yönden yaşanacak ülke maalesef değil. Ekonomi yok , işsizlik çok , enflasyon zirve yapmış , asgari ücret trajikomik bir rakam , eğitim yok , öğretim yok , yani kalite yok , terör var , darbe var , muhtıra var. geçim sıkıntısı var ve maalesef araştırmayan , düşünmeyen , öğrenmeyen , merak etmeyen , sorgulamayan , cahil büyük bir topluluk var. türkiye kuruldu kurulalı en büyük gelişimimiz üretmek değil üremek. sadece üremek. ayrıca ekonomi olmayınca teknoloji de yok. buna sahtekar , fırsatçı , riyakar , kazıkçı , dolandırıcı , hırsız , taciz ve tecavüzcüsünü de ekle. yok kadın ve çocuk cinayetleri onu da ekle. geri kalmış ülkeler de suç oranları çok yüksektir. halk ve millet mutlu değildir. intihar oranları da çok yüksektir. aynı bizim ülke gibi. tüm bunlar psikolojik sorunları beraberinde getirir. en çok parayı da psikologlar , psikiyaristler ve diyetisyenler götürür. antidepresana , asosyalliğe, dengesiz beslenmeye , eve mahkum , internete , sosyal medyaya mahkum bir nesil yetişti. her üç gençten ikisi ne okuyor ne çalışıyor. gelecekten umutsuz. ya sev ya terket mantığı . adam zaten terkedecek parası , işi ve imkanı olsa bir gün durmaz ve yaşamaz bu ülkede. bu ülkede yaşayanlar zaten cehennemi bu dünyada bu ülkede yaşayarak yaşıyorlar. ahirete hiç gerek yok. gerçek şu ki psikolojisi bozuk , sorunlu , sıkıntılı tipler , zeka seviyesi çok düşük , cahil , dengesiz , gereksiz büyük bir çoğunluk , bu toplumda akıl ve ruh sağlığı tam olarak yerinde , zeka ve bilgi seviyesi çok yüksek azınlık bir kısmında psikolojisini , akıl ve ruh sağlığını maalesef bozuyor. bu sınıf arkadaşın , okul arkadaşın , mahalle arkadaşın , askerlik arkadaşın , akraban , kuzenin de olabilir. hiç farketmez.
Üretmek bir mesele değil diye düşünüyorum. Üretsek bile toplumda bir değeri ve desteği yok. Batı kötü bir ürün de çıkarsa en iyisi o, batı ne yapsa en iyisini yapar, tarzı düşüncede bazı insanlar var. Buna istinaden bu ülkede en iyisi de yapılsa veya yapılmaya çalışılsa yetersiz kabul ediliyor. Mesela troy kartı yaygınlaştırılacak tarzı bir haber okumuştum. Haberi okuduğum sitede "ne gerek var, internet alışverişinde falanca sitede ödeme yapamayacağız" gibi yorumlar vardı. Ne yapmaya çalışılsa olmuyor.
@Behavaha yani ülkemize karşı kötü bir ön yargı , batıya karşı iyi bir ön yargı var denek istiyorsunuz sanırım.
Adam İnsanlıktan çıkan Hayvanlardan daha beter hale gelen bir TÜRK MİLLETİ var pislik çöplük için de yaşıyorlar kudurdukça kudurdular EKONOMİ bahane EKONOMİ kötü olsaydı böyle olamazdı kimse güya PARA yok lafta yok her pisliği güzel şekilde rahat rahat yiyebiliyorlar bu paralar nerede geliyor o zaman her zaman derim en adi en ş. erefsizz MİLLET TÜRK MİLLETİ diye Hiç bir ülkede VATAN MİLLET BAYRAK diyipte kendi milletini s.. ikmeye çalışan bir millet yok PARAYA TAPAN HİÇ BİR MİLLET YOK BİR TEK TÜRK MİLLETİNDE var dahası da var
Her pisliği yiye yiye bu hale geldiler ama sorsan en temizi TÜRK MİLLETİ olur
ARAP diye AFGANİSTAN SURİYE vs diyerek saldıranlar AVRUPANIN g.. ötunuu yalayann parmaklayan bir pislik br millet var AVRUPANIN g.. ötünüü yalayıppp da onlar şöyle böyle diyip de onları düzgün şekilde örnek alacakları yerde onların olmayacak hallerini daha beter hale geldiler
Bu milletin kendisi pisliğin önde gideniyken HİNDİSTAN pislik içinde derken TÜRK MİLLETİ HİNDİSTANI geçti daha pislik hale geldi bu TÜRK MİLLETİ ben pislik içinde yaşarım istediğimi yaparım ama sonucunda bana bir şey olmasın diyor birileri gelsin ortalığı pırıl pırıl yapsın ama bana dokunmasın ben pisliğin tekiyim diyor
O.. C.. LUĞUNDAN daha beter TÜRK MİLLETİ var
BU MİLLET her şeyi hakediyor sonuna kadar kendi sonlarını bu millet kendisi hazırladı kimse gelipte bu milleti düzeltmez BU MİLLET ancak eşeğin s.. ikiniii alırr
Barbarız yalan yok dlskfşcsfs
Aaa keşke yorumlara kapatsaydım, linçlerler şimdi slkdfdşsfi
maalesef evet. ben cok fazla amerikali youtuber izlerdim, videoda bir sey oluyor mesela ben diyorum ki kesin herkes yorumlarda bundan bahsedip onu linclemistir, 1 (bir) yorum dahi olmuyor o konuda herkes aww you're so cuteee ❤️😍🥰 modunda. ama turkiyede oyle mi, herhangi bi youtuber influencerin paylasim yorumlarina bak 50 yorumun 20si hakaret elestiri iceriklidir. neden böyleyiz bilmiyorum bence cok cok kıskanc bir milletiz ve senin de soruda dedigin gibi kendi eksikligini baskasina hakaret ederek bastirmaya calisiyor herkes
Evet kesinlikle bunu ben de farkettim.
Ozellikle sosyal medyada mi boyleler yoksa reelde de aynilar mi? Benim azerbaycanda tanidigim turk arkadaslarim gayet tatli neşeli ve sevecenler. Hic boyle degiller. Gel gör 13 yasimdan beri sanaldan turk arkadaslarim ve sohbet ettiklerim, en kotu bu sitede gorduklerim oluyor ve geneli ayni. Hep bi saldirganlik var cozemedim
Bu konuda sana tamamen katılıyorum diyebilirim. Ekonomik zorluklar, artan eşitsizlikler ve belirsizlikler insanların stres seviyelerini çok yükseltti. Bu da doğal olarak günlük hayatta agresif çıkışlar olarak yansıyabiliyor maalesef. Ama tabii bu tek neden değil; sosyal medya etkisi, empati eksikliği ve bireyler arası iletişim problemleri de toplumsal huzuru zedeleyen etmenlerden. 🍃 Kendimizi ve birbirimize iyi gelmenin önemi, böyle dönemlerde daha da belirgin oluyor. Sence bu durumun çözümü ne olabilir?
Cevap
32Cevap
Hayat şartları sebebiyle
Bence hep bahane
@Behavaha senin maddi durumun kotuyse veya baska bi ailəvi sorunun varsa bu gelip bana durup dururken tanimadan hakaret etmene sebep olamaz diyorum. Ruh hastasisindir psikolojin falan bozuktur bahanr olarak da ekonomiyi gosterirsin diyorum
@Behavaha evet
Ekonomi değil insanlarımız cahil kültür eksikliği var nazik değiliz ama zamanla her şey düzelecek gadası
Hic sanmıyorum
Çok güzel noktaya değindin çünkü Çoğu yeteri kadar okumamış Cahil İq Seviyeleri düşük yani trafik neden yol vermedin hemen kavga hadi bunu geçtim en ufak saçma bir şey içinde kavga niye baktın kavgası Delirmiş bu toplum cidden içlerinde düzgün olanları yok mu elbette ki var ama çoğu kafayı sıyırmış Allah korusun böylelerinden benim oturduğum bina da çatlak bir herif var her akşam işten gelince bazen yolunu kapatan araçlara uzun uzun korna basıyor deli herif Sana şöyle söyleyim imkanım olsa Türkiye'yi terk etmek istiyorum gerekirse sizin ülkenizde yaşarım daha iyi Türkiye çok güzel ülkemi seviyorum fakat yönetim ve insanları kötü
Bu kadar saldırganlığa ekonomi sebep olamaz. Bence insanımız büyürken kavgacı, nezaketsiz, saygısız olarak yetişiyorlar diye düşünüyorum. Birbirini öldürme had safhada, sözlü ve fiziksel şiddet desen en tepelere doğru yol alıyoruz. Kibar davranan birini ezmeye çalışıyoruz. Ruh hastası insanlar çoğunlukta.
Endonezya'lı bir tanıdığım var. Onların cinayet oranlarına baktım. O kadar kalabalık olmalarına rağmen insan öldürme en az seviyede. Bizde ise gelen geçen bıçak takacak seviyede.
Kadın Türklerin normâl konuşma sesinden bile "kavga mı ediyorlar" diye soruyor. Her şeyi yüksek yaşayan bir milletiz. Her şekilde kavga etmeye de meyilli insanlarız.
20 yıldır buna evriliyorduk zaten. Son yıllarda ülkede iyi giden hiçbir şey olmayınca ve planlı bir şekilde insanları birbirine düşürdüklerinden dolayı dünyanın en iğrenç milleti olduk. Ekonomi tabii ki çok büyük etken ama bu andavallık potansiyeli bizim millette hep vardı. Sadece ortaya çıkması için sebep olmuş oldu.
Bence de
3 sene önce Avrupa gittim. İnsanlar ne kadar nazik ve hoş görülü. Çünkü ekonomileri güzel. Eğitimleri güzel. Borçları yok. Her şey tıkırında gidiyor. Türkiye öyle değil ki. Her sabah yeni krize uyanıyor insanlar. Cinnet geçirmek çok olası bir durum. Bence Allah Türkiye de yaşayan herkese öteki dünyada torpil yapmalı.
😂😂
Ülke şartları insanları gerginleştirdi. Yüksek enflasyon, işsizlik, gelir adaletsizliği, çalışma koşulları, adalet (!) sistemi, ülkenin kutuplaşması, aşırı kalabalık şehirler ve trafik, televizyonda sürekli kötü haberler, ifade özgürlüğünün olmaması gibi daha pek çok sebep söz konusu.
Son olarak 2024 yılında 65 milyon kutu antidepresan reçete edildi. Bilgine...
Demekki psikolojik toz
Aynen öyle. Psikolojik toz nedeniyle.
Üc gün önce maç yaptim üstüne güneşin alnında akşama kadar yardirdim kimseye saldircak mecalim yok kırmızı haliya yatirip s4kseler tepki veremem. bu dediklerimin soruyla alakasi yok dimi tabi yok hanımefendi türkiyedeki insanlardan konuşmakta istemiom yoruluyorum artik kimin kime zarari varsa kendi b0kunda bogulsun.
Biri su arkadasi tatmin etsin artık hdjwbdjd
Jdkabfsjbf
İnsanlar mutlu değil en büyük sebebi ekonomik tabi ki ben Avrupa'da yaşıyorum buranında düşük gelirli insanları var ama herkes güler yüzlü akşamları sokaklarda canlı müzik eşliğinde dans ediyorlar art niyetli değiller savaş dertleri yok bizim insanımız sinirli olmasında kim olsun önü karanlık yanı başımızda savaş var deprem riski vs
Bizden daha kotu durumda olamazsiniz. Azerbaycanda yasiyorum ve buranin ekonomisi sizin sandiginizin cok cok diplerinde. Ama kimse kimseyi sırf bu yüzden tersleyip psikolojisini bozmaya çalışmıyor. Enerjisini sömürmjyor. Derdi olan halletmeye çalışıyor turk milletinin aksine. Bence durum tamamen cehalet ve kıskançlık ya da ben bilmiyorum
Cehalette var tabi Türkiye son 20 yılda çok değişti hem kültürel hem karakter olarak. Bahsettiğin olay bir kızın sana sataşmasıysa eğer güzelsen normal bence kıskançlık perileri gelmiştir dkdkd
Bana genelde turk erkekleri saldiriyor tanimadigim kişiler gelip sacma sapan şeyler söylüyor sebebini anlamiyorum😅
Ağzı olan konuşuyor işte modunu düşürmesin g*vatlar benim bildiğim Azerbaycanlılar inatçı olur sende seni sinir edenlere inat daha bir gül ve umursamaz ol 😃😃
Beni sinir etmek oyle kolay degil hemde bu sitedeki abuk subuk insanlar helede bi erkek hejfbakfbs
O zaman ne yapıyoruz 🍻 senin gülüşüne içiyoruz sen ısmarliyonnn dkdkdk
Hayda hdhahf olsun tamam Gürcü Cini ismarlayayım hadi
Şerefine kaldırıyorum elimdeki kadehi o zaman 🥂iyilik hep seninle olsun sempatik bayan 🙃🙃
Cheers Sir 🥂🙃
Kızılım tahammül eşiğimiz bitti, ülke suç makinası, ekonomik zorluk, kutuplaşma, insanlar 3 kuruş için dostluğu bitiriyor, birbirlerini öldürüyor. Son 3-5 yıldır haberlerde her gün cinayet hırsızlık kavga dışında hiç iyi haber olmuyor. Her gün kötülük gören, başkasına iyi olabilir mi? Her gün iyilik gören başkasına saldırgan olabilir mi?
Maalesef insanlqr nezaketini kaybetti.. Kibarlık zayıflık olarak algılanıyor.. Gücün kendini bir şey sanmanin derdine düşmüşüz.. Daha bencil daha bemerkezci daha saldırgan tipler olma yolunda hızla ilerliyoruz.. Surda bir soruya karşıt bir görüş yazdığınız zaman alaycı üstten bakıcı karşısındaki asqgilamayi meziyet sqnq bir sürü insan var.. Maalesef bu katlanarak gider insqn olmanın temel unsurlsrinin hepsini unutuyoruz.. Ve bu bir yerden sonra i sq kalmaya çalışanlar için çok yorucu...
genel olarak bir vatandasin ihtyaci nedir, barinma, beslenme ve guvenlik dimi? bizim icin ilk 2 si artik risk teskil ediyor. ev pahali, kira pahali. yedigin pahali olmamasi icin kalitesiz besleniyosun. temelden coktu zaten sistem. bunun kaybedilmesinin yarattigi stres de insanlari mahfetti ve toplum çöktü
İnsanlarımız mutlu değiller. Önleri karanlık her geçen yıl ülke daha da kötüye gidiyor. Bunda tabiki en önemli etkenlerden biri de maddi olarak yetersizlik insanlar geçinemiyor. Hükümet herşeyi yanlış yapıyor ülkeye abuk sabuk mültecileri dolduruyor. Hastanelerde ya da devlet dairelerinde önden giriyor o mülteciler. Halk bundan dolayı hep nefret dolu, millet patlamak için ufak bir kıvılcım bekliyor.
Ekonomisi kotu olan milletler iclerinde tuttuklari tum kotulukleri kusmaya baslarlar. Ekonomik anlamda durum kotu ise sakinilacak bir sey gormuyorlar soylemlerinde, jaybedecek bir sey gormuyorlar eylemlerinde. Mecvut hukumetin egitim sistemini bozmasi, ulkeye bol bol arap sokmasi, icerideki ayrilikcilari kucaklamadi vs bu tarz seyler insanlari delirtti vs...
Büyük oranda ekonomik sebep gibi belki ordaki o hırs stres bi yere yöneliyor, bi de aile ve çocuk kavramını çok yanlış anlıyoruz galiba herkes sen en degerlisisin istediğini yaparsın kızmayın diye şımarıkca yetiştiriliyor bi yanda bu rahatlık ama bunun karşısındaki ekonomik rahatsızlık kapışıyor bünyede
Burada psikologlar psikolog randevusu alıyor ülen 😂 sakinlik sıfır 😂 kaçan huzurumuzu başkalarının huzurunu kaçırıp geri getireceğimizi sanıyoruz herhalde 😂
Bence de
Mutlu insan görmeye tahammül sıfır 😂 ben mutlu değilsem kimse olmasın mantığı 😂 çekememezlikten hep 😂
Para yok düzgün beslenmiyor millet eğitim 0 geçen sene tr ziyaretimde korka korka dolanıyordum sokaklarda hatta Kadıköy'de arkadaşımı bekliyordum duvar kenarında zararsızca üstüme karton kutu fırlattılar 😂🤦♀️
😂😂sebebi neydiki
Bilmem bekliyordum ondandır belki djdj
Cok net bi sebep acikcasi jshf
İnsanlar ceplerini ve karınlarını doyurmadıkça uysallaşmazlar. Doysa da bu sefer bulundukları yer ile ilgili doyumsuzluklar yaşarlar , Kısacası doymak bilmeyen insanlar çoğaldıkça hep bir şeylere aç olacakları için sataşacak yer ararlar.
Yıllardır Bozulan sosyoekonomik yapı
Suçluya yaptirim yok kafası
E bir de şu yobaz kesim var başli başına sorun olan virüs gibi yayılıyorlar çogaliyorlar hala
Off evet🤦🏻♀️
İnsanlar birbirlerini rakip olarak gördükleri için birbirlerinden korkuyorlar ve tahammül edemiyorlar.
Neyin rekabeti ya sanirsin yarismadayiz
Genel sebebi muhtemelen ekonomik. Sosyal medyada ise adı sanı belli olmadığından çok daha rahat saldırıyorlar. Sokaklar ise güvensiz, kimseye ters bile bakmamak gerekiyor. Bazen yoruluyorum
Ekonomiyle ne alakası var ya tamamen eğitimsizlikten
Dimi
Ekonomik sıkıntıların domine ettiği diğer etkenler tahammülsüzlük yapıyor insanınızda. Keşke olmasa, keşke😮💨
Öyle bir toplumda yetiştiğimiz için eril bir şekilde eril bir ortamda ataerkebi toplumda büyüdüğümüz için
Ataerkil**
İnsanlar mutsuz bu da sinirli olmalarına yol açıyor. Sokakta, trafikte her gün onlarca insan basit sebeplerle tartışıyorlar.
Türkiye tüm dünyaya medeniyet öğretti sende sıkıntı vardır..
Hangi konuda :ddd
Kaygılar ve hayat şartları olabilir ama kolay olanı yapıyorlar sonuçlarının farkında bile değiller
Millet öfkeli her şeye sinirini bir birinden çıkarıyor
Nezaket ve asalet gerek. Bunu öğreten yok öğrenmek isteyen de yok
Genelde fikir çatışması yaşanınca bir taraf ofansif tavır takınır
Çünkü kablarina bı kere girmiş kötülük
İyilik ne bilmiyolar
Türkiyedeki insanlar diye belirtmişsin sen almancı mısın
Azeriydi galiba
Türkçesi bizden bile daha iyi, adamlar cidden akıllı ya
🙃🙃❤️
🤣🤣 çünkü mutlu değiller birileri ülkenin icne etiği icin
Gerçekten öyle bı ara parkda tanımadığım kız beni öldüresiye dövmüstü öp Allah belasını versin
Yuh
devlet poklitikası , her ulkenin politikası var.
Aşağılık kompleksi ile yoğurulmuş bir ulkeyiz
Cok zor şartlarda yaşıyoruz
Sosyal bunalım.
Genel olarak psikolojiler bozuldu
Bastırılmış olmak belli de
Toplumsal çürüme yaşıyoruz..
Ekonomik şartlar ve daha çok çalışma stresi
Bu birilerine saldirmaya sebep mi sence
O stresi biz de yasiyoruz ama kimseye durup dururken hakaret etme geregi duymuyoruz
İste ben onlarin beynini
Ekonomiden kaynaklı verginin vergisini anla işte.
Nerde burdamı?
Her yerde
Manyak dolu
Günümüz hayat şartlarından bence
Çok haklısın çok zor
Pislolojileri bozuk
Katılıyorum evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?