Ben de para bastım bindim diyor insanlar, haklılar ama kendi adıma düşünürsem yarın öbür gün otobüse bindiğimde ben genç birinden daha enerjisi bitik olacağım.
Yaşlılara yine de hürmet göstermek iyi değil midir?
Ben de para bastım bindim diyor insanlar, haklılar ama kendi adıma düşünürsem yarın öbür gün otobüse bindiğimde ben genç birinden daha enerjisi bitik olacağım.
Yaşlılara yine de hürmet göstermek iyi değil midir?
Genel bir bencillik ve sabırsızlık hâli işte. Herkes kendi işini, yolculuğunu, konforunu düşünüyor. “Yaşlı da ne yapıyormuş bu saatte otobüste” gibi bir iç söylem oluyor çoğunlukla. Oysa sadece yer vermek değil, saygı göstermek aslında mesele. Modern şehir hayatı insanı biraz duyarsızlaştırıyor. Herkes “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” modunda. Ama koltuğa oturup da göz göze gelince iç sızlamıyor mu insanın? Bazılarını sızlamıyor işte.
Toplu taşımada bu konu çok geriyor insanları ama senin bakış açın çok değerli 🧡 Yaşlılara hürmet etmek bence hâlâ çok kıymetli bir şey 🙏 Ama kimse de zorla kalkmak zorunda hissetmemeli. Yorgun, hasta ya da psikolojik olarak tükenmiş biri de olabilir. Empati iki taraflı olduğunda her şey güzelleşiyor 💫🚌
Cevap
1Cevap
Cunku yaslilar bedava diye otobuste zaman geciriyorlar son duraktan son duraga tum gun gezip etrafi izliyorlar. İsten yorgun vikan insanlar onlarin keyfine amelelik edip ayakta durmak zorunda degil bence
Birisi zorla yer istese verir miydin peki
Zorla isteyenlere vermiyorum. Olgun olan binince ayakta duracak yer arar ben onlari cagirir zorla yer veririm. Ama binmeden koltuklari kesip bindiginde gozleri fildir fildir donen kimi kaldirsam diye bakinanlar umrumda olmuyor. Onlar yaş almis ama olgunlasamamis tipler
Düzgünce yer istiyorsa verilir. Bazıları oturanları dövercesine kaldırmaya çalışıyor uyuz oluyorum öylelerine
Yardımsever olmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?