Hukuktaki olumsuz yasal boşluklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Buna olumsuz çözüm/bilinçli boşluk deniliyormuş. Örneğin Türk Medeni Kanunu'nda özgürlüklerin hukuka ve ahlaka aykırı bir biçimde sınırlanacağı yer alır. Bu yasa yorumlandığında, hak ve özgürlüklerin hukuka ve ahlaka aykırı olmamak koşuluyla sınırlanabileceği anlaşılıyor. Yani örneğin birisi suç işledi, onun hak ve özgürlüklerini sınırlamak hukuka ve ahlaka aykırı değil.

Bence işverenler de bu boşluğu kullanıyor olabilir mi? Mesela ben eve gelince beni arayıp iş yapmamı istemesi benim özgürlüğümü sınırlar. Ama ahlaka ve hukuka aykırı değil, yapabilirim diyebilir mi? 😂 Veya bu anayasada yer alan özel hayatın gizliliğine aykırı değil midir?

Ben çalışırken valla kendimi hiç özgür hissetmiyordum. Örneğin izin zamanlarım, haftalık izinlerim, yıllık izinlerim işveren tarafından belirleniyor ve iş kanununa aykırı değil, ahlaka ve hukuka aykırı olmadığı müddetçe sınırlarım senin özgürlüğünü kardeşim diyor yani.. Ne zaman tatile gideceğini, ne zaman arkadaşlarınla kahve içeceğini ben belirlerim..

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hukuktaki olumsuz yasal boşluklar hakkında ne düşünüyorsunuz?