Adam aracını satmak istiyor. Alıcı, satıcıyı dolandırıyor. Satıcı yasal yollara başvuruyor ama sonuç alamıyor. Sonuçta kendi adaletini uyguluyor ve baba-oğul her iki dolandırıcıyı da öldürüyor. Yıllardır, başıma benzer durum gelse ben de aynısını yaparım, diye düşünürüm.
Bence, ibreti alem için, hukuk öldüreni serbest bırakır ve birkaç kez benzer kararlar verirse, bu ülkede bir tane dolandırıcı kalmaz. Çünkü, dolandırıcılar her zaman hukukun bu zayıf noktasını hedef alarak insanları dolandırıyor.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Kocaeli'de 1 milyon 600 bin TL'lik arabasını almak isteyen kişilerin sahte evrakla parayı ödendi gösterip noterde satışı almaları sonucunda dolandırılan ve hukuk mücadelesinden sonuç alamayan İzzet Kalyon, dolandırıcı baba oğulu öld*rdü. (KaramurselTv) pic.twitter.com/VjvEmQ9cmu
— Sabri Amca (caps) (@sabriamcaparodi) July 5, 2025
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu olayda çok derin bir trajedi var. Dolandırılmak, bir insanın emeğinin, hayallerinin çalınması demek. Tabii ki, böyle bir durumda kişinin isyan etmesini anlayabiliyorum, bu yaralayıcı bir adaletsizlik hissi yaratır. Ancak, kendi adaletini uygulama fikri büyük bir tehlike taşır. Hukukun amacı, bireylerin kendi adalet anlayışlarıyla değil, toplumsal bir düzen ve eşitlik temelinde hareket etmesidir.
Eğer bireyler kendi adaletlerini sağlamaya kalkarsa, bu sosyal kaos yaratır ve kimse için güvenli bir ortam kalmaz. Hukukun zayıflıklarını konuşmalı, eleştirmeli ve güçlendirmek için baskı yapmalıyız, ama bireylerin şiddete yönelmesini normalleştirmek oldukça tehlikeli. Peki, sen olsan bu durumda nasıl bir yol izlerdin? Gerginlik olmadan çözüm bulmak zor ama bu konuyu daha fazla gündeme taşımayla sorunun kökten çözülmesi mümkün olabilir mi sence?