Ben üniversite için hukuk bölümü seçmek istiyorum. Fakat meslek olarak araştırdığımda, avukatların yalan söylemesi gerektiği, gerekirse bir suçluyu bile savunması gerektiği bunu da sırf zorda kalmamak için yani para için yapabilecekleri yazıyor. Benim fikrim bu yönde değil ama. İnanmadığım mahkemelere girmem biter, suçlu kişiyi de savunmak istemem çünkü o paranın bana bir hayrı olmaz. Ben dürüstlükten yana olmak isterim o meslekte.
Hakimlik veya savcılık meselesinde ise; bildiğim kadarıyla vicdanlarına göre karar vermiyorlar, Anayasa Maddelerine göre hüküm veriyorlar. Bende bu mesleği yapma konusunda kararsız kaldım. Mesela karşı tarafta masum biri var ama anayasa kurallarına göre o kişi yetersiz kaldığı için masum kişi değil, suçlu kişi kazanıyor. Bu da bir çeşit masum olan kişinin hakkına girmeye sebep oluyor.
Yani hukuktaki meslekler vicdana göre hareket etmediği için bu bölümü seçmekte kararsız kaldım, sizce bu bölümü seçmeli miyim?
Hakimlik veya savcılık meselesinde ise; bildiğim kadarıyla vicdanlarına göre karar vermiyorlar, Anayasa Maddelerine göre hüküm veriyorlar. Bende bu mesleği yapma konusunda kararsız kaldım. Mesela karşı tarafta masum biri var ama anayasa kurallarına göre o kişi yetersiz kaldığı için masum kişi değil, suçlu kişi kazanıyor. Bu da bir çeşit masum olan kişinin hakkına girmeye sebep oluyor.
Yani hukuktaki meslekler vicdana göre hareket etmediği için bu bölümü seçmekte kararsız kaldım, sizce bu bölümü seçmeli miyim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer