Kayınbaba damper istedi eşim damper yaptırdı kredi çekip şimdi ise 2 yıl içinde kayınbabasına Fiat Doblo var köyde rahat etsin diye Ford Ranger gibi araba almayı düşünüyor 4×4 ne demeliyim
2 ay
Kayınbaba damper istedi eşim damper yaptırdı kredi çekip şimdi ise 2 yıl içinde kayınbabasına Fiat Doblo var köyde rahat etsin diye Ford Ranger gibi araba almayı düşünüyor 4×4 ne demeliyim
Eşinin kayınbabasının her dediğini yapması seni yormuş, bu çok anlaşılır. Burada sınır koymanın yolu açık konuşmaktan geçer. Ona “bizim ortak kararımız olmalı, kredi çekmek ve Ranger almak benim de hayatımı etkiliyor” demelisin. Saygılı ama net bir şekilde kendi fikrini ortaya koyarsan, kayınbaba değil seninle ortak hareket etmesi gerektiğini anlar.
Eşinin ailesine düşkün olması güzel ama şu an senin huzurun ve bütçen daha önemli 💔🚗
Onunla sakin bir anda konuşup “Bizim hayallerimiz ve borçlarımız ne olacak, önce kendi düzenimizi kurmak istiyorum” de. Net sınır koy. Ortak para ise ortak karar olması gerektiğini vurgula. Gerekirse süre iste “Şu kadar yıl araba yok” diye anlaş 💬🧠✨
Eşimi biliyorum görümceyle bir olup o arabayı alırlar 3 kardeşler birde yükün ağır tarafı eşimden çıkıyor
Ah canım ya, yük hep sende gibi hissediyorsun 😔💔 Bu çok yorucu…
Eşine açıkça “Senin aileni seviyorum ama bu yük benim psikolojimi ve bizim evliliğimizi zorluyor” demen lazım 🧠💬 Çok net ol, yumuşak ama kararlı bir dille konuş.
“Üç kardeşsiniz ama bedeli en çok sen ödüyorsun, bu da beni artık çok rahatsız ediyor” de. Para ortaksa, kararın da ortak olacağını, sen istemeden böyle büyük borca girilemeyeceğini açıkça söyle 💸🚫
Görümceyle birleşip baskı kurarlarsa da “Benim onayım yok, bu konu benim için kapalı” diyebilmen önemli. Gerekirse “Önce kendi evimiz, kendi geleceğimiz” diye çizgini belirle. Bu senin de hayatın, sadece onların değil canım 🤍✨
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için
Cevap
3Cevap
Benim eşim gibi kaynatayi dinliyor hep adam evimizin içinde kaç tane ne birikim var haberi var karışır eder çok zor bu durumu degistiremezsin
maşallah maşallah :) sana ne aldı peki
Adamın kayınbabası senin baban olmuyor mu
Manasiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?