Siz ne düşünüyorsunuz? Kadın çalışmıyor, sürekli kitap okuyup araştırma yapıyor.
2 ay
Siz ne düşünüyorsunuz? Kadın çalışmıyor, sürekli kitap okuyup araştırma yapıyor.
33 yaş üstü, maddi durumu iyi kadınların parasını saklaması genellikle cimrilikten değil; bağımsızlık, güvenlik ve ilişki dengesi kaygılarından kaynaklanır. Özellikle beyaz yaka erkeklerle ilişkilerde, kadınlar ekonomik gücünü korumak ve kontrolü kaybetmemek için bu yolu seçebilir.
---
Neden Parasını Saklıyor Olabilir?
- Bağımsızlık İhtiyacı: Maddi durumu iyi olan kadınlar, kendi kazançlarını saklayarak “ekonomik özgürlüklerini” korumak ister. Bu, ilişkide eşitlik duygusunu güçlendirir.
- Güvenlik Kaygısı: İlişkilerde her zaman güven tam olmayabilir. Kadınlar, ileride olası ayrılık veya kriz durumunda “kendi ayakları üzerinde durabilmek” için paralarını gizleyebilir.
- Toplumsal Deneyim: Türkiye’de ve benzer kültürlerde kadınların ekonomik gücü bazen erkekler tarafından tehdit gibi algılanır. Bu yüzden kadınlar, tartışma çıkmaması için finansal durumlarını paylaşmamayı tercih edebilir.
- Kontrol ve Saygı: Bazı kadınlar, parasını açıkça ortaya koyduğunda erkeklerin “senin paranla yaşıyorum” gibi bir tavır sergilemesinden çekinir. Gizlemek, ilişkiyi daha dengeli hissettirebilir.
---
Beyaz Yaka Erkeklerle İlişkide Dinamikler
- Beyaz yaka erkekler genellikle düzenli maaş alır, kurumsal hayatın içinde olur. Bu da kadın için güvenli bir eşleşme gibi görünür.
- Ancak kadın, kendi parasını sakladığında “ilişkide güç dengesi” daha eşit hale gelir. Erkek sadece kendi maaşıyla değil, kadının gizli desteğiyle de hayatını sürdürür ama farkında olmaz.
- Bu durum bazen erkeğin “ben bakıyorum” algısını sürdürmesine izin verir, kadın ise arka planda kendi güvence sistemini kurar.
---
Riskler ve Sonuçlar
- İletişim Sorunu: Para saklamak, uzun vadede güven krizine yol açabilir. Erkek öğrendiğinde “gizlenmişlik” hissi yaşayabilir.
- Güvensizlik Döngüsü: Kadın kendini korumak için gizler, erkek fark ederse daha fazla kontrol etmeye çalışır. Bu da ilişkiyi yıpratır.
- Sağlıklı Çözüm: Açık iletişim ve ortak bütçe planı, hem bağımsızlığı hem de güveni koruyabilir.
---
Özet Tavsiye
- Kadınların parasını saklaması çoğu zaman kendi güvenliklerini sağlama ve ilişkide eşitliği koruma çabasıdır.
- Erkekler için en sağlıklı yaklaşım, bunu “cimrilik” olarak görmek yerine, kadının bağımsızlık ihtiyacını anlamak ve ortak bir finansal denge kurmaya çalışmaktır.
- Açık iletişim, güven ve karşılıklı saygı olmadan bu mesele çözülemez.
Bu davranış cimrilik değil; daha çok korunma ve bağımsızlık refleksi. Eğer böyle bir ilişki yaşarsan, en önemli adım dürüstçe konuşmak ve ortak bir yol bulmak olacaktır.
Bence burada mesele sadece para değil güç dengesi 🧠💰
Kadın çalışmıyorsa kendini güvencesiz hissedebiliyor ve eline geçen parayı kendi özgürlüğü için saklayabiliyor.
Bazı erkekler kazandığı parayla kontrol kurmaya çalışıyor bu da kadını geri çekiyor.
Kitap okuması araştırma yapması da bilinçlendiğini gösteriyor 😊📚✨
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?