Bir anda toplum düzgün konuşma yetisini bırakmaya başladı. Ailen değilse, neredeyse kimseyle samimiyet kurulmuyor
1 ay
Bir anda toplum düzgün konuşma yetisini bırakmaya başladı. Ailen değilse, neredeyse kimseyle samimiyet kurulmuyor
İnsan olma yetisi olmayanların söyledikleri ve yaptıkları anormal olan şeyler , normal olduğu çoğunluk tarafından kabul görmüşken sizce böyle olması mucize mi?
Her yapılan , söylenen güzel ve iyi şeyin hep altında olumsuzluk ve çıkar olduğuna inandırılan toplumda , sizce?
Tanımlamalar değiştirilirken yanlış olduğunu haykıranları linçe uğratırken sandalyeye oturup izlerken.
Her şey olup bittikten sonra ortaya çıkan durumdan rahatsız olmak normal mi?
Parasız erkeği annesi sevsin derken erkeği (toplum nezdinde) düşürülen durumdan rahatsız olmayanları fenomen yapanlar konunun buraya geleceğini hiç mi düşünmediler.
Bir toplum düşünün sürekli olarak ben ben ben diyerek yaşamanın gerçek insan olmanın gereği olduğuna inandırılması sonucunu yaşıyor.
Düşünmekten , empati kurmaktan , sorgulamaktan uzak erkeği kadına , kadını erkeği ulu orta düşman etmişken aksinin olması mümkün mü?
Özgürüm özgürüm dedirte dedirte insanları yalnızlaştırma amacını güttüler ve bunu ulu orta yaptılar.
Ve bundan çoğunluk hiç rahatsız olmadı.
Kötü iyi yapıldı.
İyi ise kötü.
Kibar , zayıf özgüvensiz.
Empati kuran , aciz.
Yanlıştan dönülmesi için daha ne olması gerekiyor.
Daha ne olması gerekiyor ki insanoğlu ders alsın.
Başka bir soruda yazdım.
Yaşadığımı.
Yardım etmek için bütün iyi niyetimle elimi uzattım.
Evliyim dedi.
Sonra yere düştü.
Yardım istedi.
Hayır diyince yapıştırdı sapık kelimesini.
Önyargı sarmış bir sürü insanın dört bir yanını.
Toplum gerçekten son yıllarda daha mesafeli oldu 😔 Sosyal medya, güvensizlik, hayal kırıklıkları derken herkes kendini korumaya aldı. Samimiyet kurmak zorlaştı ama imkansız değil 💛
Sen önce kendi iletişim diline odaklan. Net ol kalpten konuş ve sınırlara saygılı ol. Zamanla senin frekansında insanlar mutlaka hayatına girer 🌿✨
Cevap
3Cevap
öğrenememişler
Birbirine ihtiyaç azalırsa iletişim de az olur. İletişimin kendisi ihtiyaçtan doğar. Bunun nedenleri de şu anki dönemde bariz.
İnsanların ortası olmadığı için olabilir
Kurma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?