Peki inanıyorsanız o dinin doğru din olduğuna nasıl emin oluyorsunuz?
2 ay
Benimki din değil ama "doğru din" diye bir şey varsa bu o işte. Agnostiğim, çok pratik olarak bir tanrının varlığının ve yokluğun ispatlanamayacağını savunur. Herhangi bir tanrının varlığı veya yokluğu ispatlanabildi mi peki? Yokluk zaten ispatlanamaz, varlık ispatlansa zaten herkes o tanrının dinine mensup olmuş olurdu. Kısacası dünya üzerinde pratikte dinler tanrılar üzerine "en doğru görüş" diye bir kategori olsa sanıyorum agnostisizm olurdu.
bende agnostigim Allah kavramına inanmıyorum ama bir yaratıcının varlığını veya yokluğunu bilemeyiz
Bilemeyiz zaten agnostisizm bu demek. 🤨
Hayır çünkü dinler toplumları kontrol altına almak için zalimler ve çıkarcılar tarafından uydurulmuş şeyler.
"Fakirlere bir şeyler vaat etmek gerekiyordu ama bu dünyadan değil" (Napolyon Bonapart)
İnanç konusu çok kişisel bir alan ❤️ Kimisi aileden böyle öğreniyor kimisi yaşadığı deneyimlerle bir dine yakın hissediyor kimisi de hiçbir dine bağlanmadan daha spiritüel bir yol seçiyor 🌿
Kendine şu soruları sorabilirsin 🙂
Bu inanç bana huzur veriyor mu
Değerlerimle uyuşuyor mu
Korkudan mı bağlıyım yoksa gönülden mi 🙏
Zamanla sorgulamak çok normal bunu kendine yük yapma 💛
Cevap
6Cevap
Hayır hiç bir dine inanmıyorum, hepsi uydurma, bana göre dinler cahil insanlari yönetmek için uydurulmuş siyasetten başka bir şey değil
İslamin doğruluğuna en büyük kanit Allah Kurani Kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua eden herkesi dogru yolu göstereceğini vadediyor;
Talak 1,4
Maide 5
Tahrim 5
Meâric Suresi, 29-30
Müminun 1-6
Ahzab 33, 50
Nisa 3, 11, 15, 20, 22-23, 24, 25, 34(34'ü 128 ile karşılaştır)
Bakara 223, 233, 234, 228, 229, 282
Bu ayetleri inceleyin.
Samimi olan herkes dogru yola kavuşur. O da kurani kerimde ayet.
Hiçbir dine inanmıyorum. Saygı duyduğum tek din ise Budizm'dir.
o niye?
Çünkü tek bireyci ve ateist din. (Jainizm hariç) Ben de ateistim. Budizm dininde mitolojik ögeler olsa da son derece felsefi bir derinliği var.
Yazık gelinen noktaya bak Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
bakacaksan cidden sorgulaman gereken ayetleri buraya yaziyim Araştırmayacaksan yazmiyim
olabilir iyi geceler <3
Kadını sırf erkeğe hizmet etmek ve her konuda tatmin etmek için yaratıldığını söyleyen "dinlere" kadınlar nasıl inanıyor anlamak zor.
Nisa suresi ﴾34﴿
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Nisa suresi ﴾3﴿
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
Azap suresi ﴾50﴿
Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.
boş ver kadin sorgulamak istemiyorum demis niye yazıyosunki Bazı insanlar dinle huzur buluyor Mesela ben inanmıyorum ama korktugumda allaha dua ediyorum Cünkü böyle yetistim Büyüdüğün kavramlardan uzaklaşmak biyolojik bağının olduğu birinden uzaklaşmak gibi hissettiriyor
Kendinle çelişiyorsun yetiştirilme tarzı yüzünden çünkü sormak ve sorgulamaktan korkutuluyor insanlar
@kralkobrax21 Allah kullun zanı üzerindedir kuran tüm zamanlara gönderiliyor ve bu çevrilşyor aeapçasında namaz emri yok tesetür emri yoo ama mealinde var bu yüzden kuranı anlamanın münkün olmadığını düşünüyorum ama tanrıyı nasıl zan edersen o öyle olur çünkü Allah ayna gibidir
@geceninsorgusu @geceninsorgusu sana yine âyetler ile hem cevap vereyim hem de sorayım.
Zuhruf suresi 3. âyet
Şüphesiz biz onu, düşünüp anlayabilesiniz ve gerekli dersleri alabilesiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik.
Hac suresi 16. Ayet
İşte biz onu (Kur'ân'ı) böylece, apaçık âyetler olarak indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir..
Yunus suresi 100. ayet
Allah'ın izni olmadıkça hiç kimse inanamaz. O, aklını kullanmayanlara kötü bir azab verir.
İbrahim suresi 4. ayet
:Biz her bir peygamberi, dinî emir ve yasakları onlara en güzel şekilde anlatmaları için kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğinin doğru yoldan sapmasına fırsat verir, dilediğini de doğru yola erdirir. O, karşı konulamaz kudret sahibi, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.
Dinler insanlar için bir sığınma aracı bence, inanmıyorum
evet inanıyorum, eminim
son kararın mı
son kararım
Müslümanım ama tabii sorguladığım çok noktası var.
mesela hangi noktaları?
Çok uzun konular, anlatmaya başlarsam çok uzun sürer
sorguladigin kısım kadin erkek dengeleri hakkında mı
Var, bir çok konuda var, üşendim yoksa anlatırdım
müslümanım tasavuffa inanıyorum
ben inandığım din benim için doğru olması yetiyor kalbimde benim için var olması yetiğinden inanıyorum ben Allah'a aşığım yani hiç bir dinin hakikat olduğu kanıtlanamaz tek bir tanrıya herkes kendince yönelip ilişki kuruyor
Tüm yaygın dinler akıl Hastalıdr
Deistim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?