Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Güncellemeyi de okuyarak cevap veriyorum ; Sabırlı ve uzlaşmacı ol. Ailenle çatışma konularından uzak dur. İleride önüne daha iyi şanslar gelecektir. Şu an tek yapman gereken işine sahip çıkıp, elinden geldiğince birikim yapman olur. Ve birikimlerini de doğru yatırımlara yönlendirirsen madden daha iyi olursun. Şu an senin maaşın tek başına ev tutmana yetmiyor ama tıpkı öğrenciler gibi 2 veya 3 kafa dengi arkadaşınla bunu yapabilirsin. Önemli olan aklı başında uyumlu insanlar olmanız.
12 Yorumla
Soran2 ayEvt bikaç kişiyle eve çıkmayı düşündüm ama bana uygun değil sene sonuna kadar ev almak için belli bi bütçeye ulaşmaya hedefliyom
En İyi Cevaplar
2 ayBu yaşa kadar doğru seçim yapmadıysan sevgililer kısmın da aile doğru diyor 29 30 yaş kızla gidip de evlenmem ciddi düşünme hep sıkıntılı sorunlu tipler mental olarak ruh sağlıkları vs vs demek ki baktığın tipler sıkıntı var her şey görüntü değil 🙄 öyle olsa bu takılmalık kızlar evlenir di diye düşünüyor hep derim şaka sanarlar erkek yaşlanır efsane olur kadın yaşlanır patates olur bir çar çöpe kalır günün sonun da 😎
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı. Bu yaştaki birisine böyle bir baskı hiç akıl işi değildir. Allah yine de uzun ömür versin ama ne zamana kadar bu baskıyı kurabilirler bir yerden sonra sudan çıkmış balığa dönersin. Bana sorarsan yalnız da olsan git kendine hayat kur.
13 Yorumla
Soran2 ayEv almak için bütçe yapıyom inş. olur
Soran2 ay🫶🫶🙂🙂
2 ayÜffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!!! Dünya ne hâlde hayat bu kadar zorlaşmışken her şey bu kadar boklaşmışken bizim cahil kesimin tek derdi hâlâ evlilik!!! Evlenme evde kal? Senin çocuğun olsa ne olmasa ne bu aptal ekonomiye ve aptal dünyaya çocuk getirmeyin zaten, övdö kolocon asıl evlenirseniz evde kalırsın mal gibi sorumluluk alırsınız.
43 Yorumla
Soran2 ayBende senle aynı fikirdeym evlensem bile çocuk istemiyom gelde anneme anlat
- 2 ay
Hayatlarındaki tek olay evlilik olunca 🤢
- 2 ay
O da şeytanlıktan öyle yaşlanınca yalnız kalmayayım bana bakan olsun diye ama dünya değişti
Yapay Zeka Cevapladı
29 yaşındasın ve hâlâ “eve erken gel, şunu yapma, bunu etme” baskısı yiyince insan gerçekten çocuk yerine konmuş gibi hissediyor 😔👩👧👦 Önce sakin bir zamanda ailene duygularını anlatmayı dene; “böyle dediğinizde kendimi değersiz hissediyorum” diye. Gerekirse bir süre küçük adımlarla sınır koymayı dene. Unutma, bazen yetişkin olmak, aileye yetişkin olduğunu nazikçe hatırlatmaktır 😉 “Anne olmak zor, ama çocuk kalmak daha zor.”
12 Yorumla
Soran2 ayEvde kalcan yani evlenemicen diyor
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen2 ayAynısını ben de yaşadım, evlen baskısı çok yorucu 😔👩👧👦
“Evlen” demeleri senin eksik olduğunu göstermez, onların kaygısı sadece.
Açıkça “şu an evlilik düşünmüyorum, bu baskı beni üzüyor” de.
Kendini hazır hissetmeden sakın evlenme, bunun acısını hep sen çekersin.
Maddi-manevi olarak ayaklarının üzerinde durmaya odaklan, özgüvenin güçlenir 💪
Ailene de “evlilik mutluluk garantisi değil” diye sakin sakin hatırlat bence.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
2 ayAilenizin ne dediğini çok Duymayın evde kalmak sokakta kalacak halim yok evde kalacaksın tabi ama hiç olmayacak birisiyle bir evi paylaşıp aile olmadan bir bütün olmadan sevmeden bir şeyleri başarmak ailesi büyütmeden birlikte birbirinize gülümsemeden ama evliliğin bir anlamı olmaz ki zaten bence birileri birbirini birini tanıyacaklarsa birbirlerinin tamamlıyor bilmeleri lazım ben de birisini arıyorum karşıma çıkan kişiler oluyor ama önemsemiyorum ya olmuyor çünkü uyum sağlayamıyorum ben neşe istiyorum enerji istiyorum birlikte bir şeyler paylaşabilmek istiyorum sizin arayışınız ne bilmiyorum ama umarım siz de bulursunuz ben de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayPedolar yüzünden 25 üstü kızlara evde kaldın lakabı takarlar sanki kadınlar ürün tarihi var 25 olunca tarihi geçmiş görüyorlar kadını obje eşya gören süby pedo erkekler birde 30 üstü pedolar 16 üstü kız olgun aklı başında der kadın erken olgunlaşıyor diyen her erkek net pedodur bunu kulağınıza küpe yapın kızlar spktır 10 yaş reşit olsa o zaman 10 yaşındaki kızları isterler ama erkeğe gelince reşit yetişkin demezler çünkü pedolar sadece kıza olgun der hiç biri olgun bile değil ve olgun olsa bile 5-20 yaş ileriye gidip tecrübeni kazanıyorlar akılı aklı başında biri kadın erken olgunlaşıyor demez bunu diyen niyeti kötü spktır
36 Yorumla- 2 ay
Sapıklar çok hele ortadoğuda malesefki böyle pedofili sübyancınlar ortadoğuda onlardan kaynıyor üzücü bir durum 6 yaşında bile kızını evlendiriyorlar hep olan kızlara oluyor erkeklerin konforu için uğraşılıyor kadınlar ikinci planda dört büyük din bile kadına önem vermiyor ikinci planda kadın
- 2 ay
- 2 ay
@DanoneGünlükSut onlarda büyük dinlerden bir dine mensup olan değilmiydi mesela epstein yahudiydi ✋🏻
Cevap sahibi2 ay@kumesra erkekler için 25 üstü olmadan evlen bakire ol diye baskı yaparlar 25 üstüne evde kaldın diye dalga geçerler birde bunu kadınlar birbirine yapıyor ben anlamıyorum hani bu kızlar erken olgunlaşıyor diyorlar ya hiç mi düşünmediler bunun normal olmadığını zaten kadın erken olgunlaşıyor lafını pedolar çıkardı 30 yaşındaki spklar 18-20 lik kızla kendini aynı olgunlukta görüyor birde bunu övünerek söylüyorlar kendilerine hakaret resmen ama konu başka şey olunca kadınlar salk yarım akılı derler konu cinselik evlilik olunca 18 girmiş ergenle kendini aynı görürler birde buna inanan o kadar kadın varki.
Kadınlar kendisinden 1 yaş küçüğe bebek diyip 5-10 yaş büyük erkekle oluyorlar bu yüzden kadınların olgun olduğunu asla düşünmüyorum o sapk erkeklerin tuzağına hepsi düşüp yaşça çok büyük istiyorlar ama farkında değiller o erkek sırf genç diye ona iyi davranıyor bunu anlamayacak kadar olgun değiller.
Reşitlik 14 olsaydı hepsi 14 yaşındaki kızı istiyorum derdi ama 18 giren kıza baskı yapar kısıtlarlar evlenmeye gelince koca kadın reşit derler kim ne derse desin 18 ilgi duyan 25 üstü normal değil 30 üstü dayılar 18-20 istiyorsa net benim gözümde pedodur bu tipleri test etmiştim yaşımı 15 -17 dedemde konuşmaya devam Etiler ve hata ne var koca kızsın kadın erken olgunlaşıyor dedi 25-40 yaşındakiler bu nasıl zeka? Ve neymiş 15 yaşındaki kız sevgili yapıyorsa açık giyiniyorsa yan gözle bakarım dedi utanmaz pedolar bu erkekler fazla rahat konuşuyor
Cevap sahibi2 ay@kumesra dinle alakası yok çoğu erkek 15-20 lik kız ister eski yıllardaki her kadın ergen çocuk yaşta evlenmiş kimsede çıkıp bu kadınlarla evlenen pedo dememiş tam tersi bunu savunmuşlar ne güzel küçük yaşta evlenmiş anne olmuş dediler. Erkekler 30-40 kadar her bk yiyip bar disko pvyn gnl evi gider sonra camiye giden 18 giren kızla olur. 17 yaşındaki kızla olmam diyip 18 yaşındaki kızla olurum olgun yetişkin derler bu nasıl zeka? 30 yaşında bekar evliler 18-20 lik arıyor pedoluk bunlar gizlice 15-17 yaşındaki kızları da ister zaten mantıken biri bukadar küçük kız istiyorsa içinde sğkbyanlık vardır 18-20 ile 30 ne ya birde kendini o kızla aynı görüyorlar sanki kadınlar 18 olunca otakatikmrn tecrübeli 5-20 yaş ileriye gidiyor sanki hiç hata yapmadan olgun düşünüyorlar bunlar yüzünden 18 lik ergenler kendini olgun görüyor ama 18 lik erkeği bebek görür bu erkekler sen bebeksin diyip o erkeğin sınıfındaki kızlara yan bakarlar bu mantıklı mı? Rezalet
2 ayYa Allah aşkına çok özür dilerim de ne tuhaf aileler var her şeyden önce herkes evlenmek zorunda değil. Hayatını yaşa kariyer yap kendi paranı Kazan ve harcamanın keyfini sür
11 Yorumla
Soran2 ayTeşekkür ederm en güzel yorumlardan biride sizinki
2 ayAbla başta şunu söyleyeyim sevgilim var yok Çok da önemli bir değil ama bir yaştan sonra hayatımın anlamı yok Biliyor musun hemen 40 yıldan sonra hayatta Yaşamak da istemiyorum açık konuşacağım sana bilmiyorum hayatı sonlandır mıyım Ama bana hayat artık zevk vermiyor Yani öyle anlatayım sana ya Sen 30'undan sonra zaten Ne yapacaksın ki yapsan ne olacak evlensen ne olacak evlenmesin ne olacak Hayat senin işte bana tat vermiyor anlamı yok hayatım bilmiyorum
01 Yorumla
Soran2 ayBende öyleyim aslında
Ailenin bu tutumu muhtemelen koruma içgüdüsünden kaynaklanıyor olsa da, senin için bir özgürlük kısıtlamasına dönüşmüş durumda, bence..
Eğer çalışmıyorsan, tüm enerjini iş bulmaya veya uzaktan çalışabileceğin bir alan yaratmaya ver. Ekonomik bağımsızlık, aile baskısına karşı en güçlü kalkandır.01 Yorumla
Soran2 ayÇalışıyom zaten ekonomi hak getire
Kimseyi dinleme moralini de bozma aile bu der oğlu der kaygı duyarlar bu kaygilarini bazen seni incitecegini hesap edemeden paldır küldür söylerler kaç yaşında insanlar var birliktelik yaşıyor evleniyorlar sen hayatına odaklan yangından mal kaçırırmis gibi yaklaşma konuya çünkü cozum değil evet biyolojik saat diye bir gerçeklik var da sırf bu şekilde hareket edip yanlış evlilikler yapanlarla dolu şu site istersen arattır kendin de gör dediğimi anlarsın
10 YorumlaÖnce piskolojik olarak güçlü olman gerekli ve hayatta hedeflerin kendine güvenin hiç düşük olmamalı herzman kendine güvenmelisin ailen baskı yapabilir ama ya seçicisindir ya da düzgün bulamıyosundur belkide rahatlığı seviyosundur hazır olmadan evlilik yapman zaten başlıca hata olur unutma
00 Yorumla
2 ayYani büyük ihtimal cok düzgün birisine denk gelme oranın cok düşük bu saatten sonra. Zaten seciciligin de artacak. Yalnız yaslanmaya alıştır yavastan kendini. Ne bileyim huzur evi emeklilik vs. şimdiden biriktirmeye baslarsan iyi olur. Yaşlanınca kimse sana bakmayacak hic kimsen kalmayacak. Ha evlensen farklı mı olacaktı hayır tabiki de ama düzgün birisinin cıkma ihtimali olacaktı. Şansın yok diyemem ama cok azaldıgını bilmeni isterim. Burada bekarlık güzellemesi yapanlara da aldanma hicbir 70li 80li yaşlarını görüp geri gelmedi. Şurdan burdan duydukları ya da gördükleri üc beş sacma iliskiden cıkardıkları sonuclar. Peygamber evlenin diyorsa yaradan evlenin diyorsa burada kuru gürültü etmenin de bir anlamı yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
2 ayYani erkeklerin kadınları evlilik adı altında kendilerine köle olarak almalarını neden sanki bir kayipmis gibi görüyorlar anlmais değilim... çalışsan da çalışmadan da evlilik de kadın ev işlerini çocuk yapımının ve bakımının tek sorumlusu olup tüm evin işlerini yapıyor yetmiyor bir de anasininkini yapıyor... bir de triplerini çekiyor...
00 Yorumla Bende 30 yaşındayım. Uzun bir süre ayrı yaşadıktan sonra işten çıktım ve aile evime geri döndüm. Evde kalmak değilde aslında onların söyledikleri kendi yuvanı kurman bir ailenin olması isteği. Onların zamanında evleme yaşının üstünde bir yaşa sahibiz. Ama bence en güzeli bekarlık. İnsanlae hep yaşımı göstermediği söylerler ve ben bunu bekar olmama bağlı olduğunu düşündüğüm için ekstra mutlu oluyorum
02 Yorumla- 2 ay
@Seyma1114 yani evlensen ne olacak ki? Bilmiyorum Evlilik saçmalık ya kölelikBir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum. Hem içten hem dıştan yıpranıyorum
- 2 ay
@yalnizlikanlatilmaz kadın için daha kötü ev işi hem iş vs çok kötü
Bir yaşa kadar duygusal bir hamleyle evlenmeyince mantığın devreye girdiği yaşlardan sonra evlenmek makul gelmiyor açıkçası ben mantığımı dinleyerek doğru olanı yaptığımı düşünüyorum evlenmeye gerek yok 😂
35 Yorumla
Soran2 ay@kumesra tabi bnde senn gbi düşünüyom inş. denk gelrm
Gizli Üye(30-35)2 ayYanlış insanla yaşamaktansa, yalnız yaşamak daha mantıklı.
Olsa iyi olurda, şöyle bir istatistiğe vur bakalım.
Çevrende tanıdığın kaç kişi, sağlıklı bir evlilik sürdürüyor. Aldatma, yalan, geçim sıkıntısı vs, vs.
Benim bu konudaki teorim şudur;
Allah insanı yaratmış cennetin içine koymuş, tek bir kural koymuş ona bile sağdık kalamayan dengesiz bir varlıktan bahsediyoruz.
Sence gözünü duyurabilir misin?12 Yorumla
Soran2 aybenim etrafımda çoğu evlilik güzel ya tabi aile içini bilemem ama genelde güzel
Cevap sahibi2 ayDışarıdan öyle, o içine girde bir bak neler dönüyor. Çok iyi görüntü veriyorlar birde, he umarım iyidir. Beni mutlu eder ama öyle iyi geçinen çiftler gördüm ki arka plandan neler çıktı.
2 ayÖnüne gelenle dandik bir evlilik yapacağına evde kal yani ne olmuş ki, sevmediğin biri ile evlenip daha beter stres olacağına evde kaldın demeleri daha iyi boş ver sen dinle geç, zorla koca üstüne mi atacaklar sanki
25 Yorumla
Soran2 ayHiçte şans yok bende sevgilerm oldu ama doğru insan değildi
- 2 ay
boş ver ya kısmet işi olmuyorsa hayrına yor, olacak olacak diye sıkma kendini hem hayatın tek anlamı evlenmekte değil başka şeylere önüne bak birileri çıkar eder karşına hayatının merkezine alma bu konuyu
Soran2 ayÖyle değildm aman derdim şu an yani 3 gündür çok sıkıyom stresten ağlıyom
- 2 ay
Takma yaa dediğim gibi çok başka dertlerin de olabilirdi bu dert kulak gibi kalır. Düşünsene evlisin hiç sevmediğin biri ayrılsan yarılamıyorsun takıntı bir tip falan, neler var. Düzgün biri olacaksa olur zaten kafana göre
Soran2 ayAile evinde yaşıyom tek yaşasam onlarn dediklerni takmazdım
Gizli Üye(25-29)2 ayAynı ben yaş 27 , ama benim ayrı eve çıkacak da vs yapacak da gücüm var çok şükür. Yıllardır çalıştım kendim emek emek biriktirdim, çeyiz bile hazır. Ama yer gök dolu olunca artık eve sigilmiyor babayla kardeşimle de sürekli tartisiyorum, anlasamiyorum. Hatta kendimi 6 ay odaya kapattım ama bir anda gitmek masraflar vs tasinmak derken kalıp gidiyorum öyle işte. İnşallah hayırlı kısmet bulursam öyle giderim. Bakalım
08 Yorumla- 2 ay
Calisiyor musun
Soran2 aySenn içinde hayırlısı
Cevap sahibi2 ayşu an değil
- 2 ay
Neden evlenemedin bu yaşa kadar
Cevap sahibi2 ayDurumlar öyle gösterdi
Cevap sahibi2 aySen niye bekarsan benzer sebeplerden herhalde 😊
- 2 ay
Ben ilk bas kendi kariyerimi düşündüm
Cevap sahibi2 ayBende ailem için kendi hayatımı yok saydım yıllarca onlar için çalıştım. Sağıma soluma bakmaya fırsat olmadı
Gizli Üye(25-29)2 ay27 yaşındayım bende aynı durumdayım yapabilcek hiçbirşeyimiz yok. Yani eger nefes alamıyor gibi hissediyorsan, ya da boguluyormuş gibi hissediyorsan derin nefes al, ve kendini öldürmek gibi düşünceler gelebilir normal çünkü insanız böyle şeyler hissedebiliriz. Sana iyi gelen ya da iyi hissettiren birisini düşün. o bile yoksa hiçbir şey yapma sürekli uyumaya çalış, uyuyunca geçmeyecek ama en azında uyku halindesin daha iyi gibi gelir.
03 Yorumla
Cevap sahibi2 ayhiçbir şey yapamıyorsan sigarayla enerji içeçegini bir sürü iç knka
Cevap sahibi2 ayben öyle çözüm buldum napayım daha belki ölürüm canım tatlı diye kendim bir şey yapamıyorum.
Soran2 aySigara ve enerji içeceğini içinde kalp krizimi geçirirz başka meselelerde var hepsi bi arada olunca dediğin gbi boğuluyom intihar düşüncesi evt vardı bugün biraz daha iyiym
Kötü hissetme ben senden daha kötü durumdayım benim annem sen hastasın seni emekli ve çocuklu biri alır ancak diyor o yüzden ailenin ne dediğini kafana takma boş ver evlenmek istersen evlen istemezsende kimseyi ilgilendirmez kendine bak herkesin zamanı farklıdır boş ver onu bunu sen ne istiyorsun önemli olan bu onlar konuşsalarda duymazlıktan gel onlarla aynı odadaysan başka odaya geç kaç saat o odada kal ya da dama çık kendin için yap kimseyi çekmek zorunda değilsin.
10 Yorumla
2 ayAilen araştırsın iyi işinde gücünde efendi bir eleman bulup evlendirsinler çok takıyorlarsa. Bu baskıyla çözülecek bir durum değil ki. Nasip meselesi ne zaman çıkacağı belli değil. Eğer görüşmek istiyorsan da birileri aracı olmadan olmaz.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayÇok haklılar. O yüzden evlenme... Evlenen erkekler de bekar erkeklere diyor devamlı... EVLENİN! diye "sizin, bizden daha mutlu olmaya ne hakkınız var!" diye. Çünkü kadın mutludur evlilik içinde erkek mutsuzdur. En kötü evlilikte kadın gene mutludur ama tatminiyetsizliğinden mutsuzum diyor kadınlar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
2 ay25 yaş üzerine bütün aileler aynı baskıyı yapıyor.
Hiç tinlama, çok biliyorlar yav boş boş konuşuyorlar.
S... Et.10 Yorumla
2 ayAilenin lafına darlanip sakın evlemeyim deme evlilik emin ol gözüktüğü gibi bir oluşum değil evliyim icerden bilgi veriyorum bak sana yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan farksız
12 Yorumla
Soran2 ayAnlaşmalı evlilik mi yapsam diye düşündm hatta
- 2 ay
Anlasmali evlilik de sıkıntı karsindakine ne kadar guvenebilirsin
2 ayya özgürsün sen bikere kim ne karışabilir ya sen zaten yetişkinsin çık hayatını yaşa be, ailen olabilir ama seninde kendi hayat sınırların olmalı yoksa koyarsın ona göre yaşarsın, saçmalama dinleme çık git ya çek git bi iş vb bul eninde sonunda toparlarsın, kendini yalnız hissetme korkma onlardan sakın korkma, rabbim var ya bikere Allah seni kuldan kork diye yaratmadı canım, tamam mı bebişimm çık hayatını yaşa 💞
12 Yorumla
Soran2 ayBen zaten çalışıyorm ama bu ekonomil bu maaş ayrı eve çıkmaya yetmiyor bende evlenmek istiyom ama doğru insan çıkmıyor karşıma
- 2 ay
bebişim, gerçekten haklısın yani nasip kısmet diyelim sen yinede moralini bozma.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Valla yapabileceğin birsey de yok ki. Bu işler nasip. Kendini de yirtsan olmuyor bazen.
Hakkinda hayırlısını iste.
Allah sana senin gibi sana uyan birini nasip etsin.01 Yorumla
Soran2 ayAynen öyle hakkımızda hayırlısı
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Vaktin gelmiş zaten. Ailen haklı. Eğer biraz biraz olur dediğin bir aday varsa çok da detaylara takılma. Mükemmel insan yoktur. Ve görür görmez aşık olacağın türden biri asla çıkmayacak karşına.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayEvde kalmak düşüncesini bi kenara bırak ve iyi niyetli temiz kalpli birini bul iş yerinden olur instagramdan olur ailenin çevresinden olur. Mantığın sana hep evlenme der ama şu bir gerçek ki bizim geleneklerde evlenmek var diğer türlü rahat edemiyoruz. Doya doya birliktelik yaşamak için evlenmek lazım. Bi kadın kolay kolay güvenmez güvenince de korkar aldatılır mıyım diye evlenmekte zor evlenmemekte ikiside zor sen kendi zorunu seç.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Amaann millet 80 yaşinda evleniyor. Evleneceğim kisi sorumluluk aldığima değmeli, mutsuz olmaktansa kendime gore olan birini bulana kadar beklerim diyecen.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
2 ayHaha çok kötü bir baskı demi aynısını bana da yapıyorlar ama hiç önemli değil.
10 Yorumla
2 ayAilene kendi hayatını yaşamak istediğini sakin ama net söyle. Ekonomik olarak bağımsız olursan bu baskı da azalır, kendi evin olunca kimse "evde kal" demez zaten.
00 Yorumla
2 ayEvlen derler çalış derler dolaşma derler yeme içme derler duygularını hayatını yaşama derler evlenecek adam bulamadın mı derler problem sende mi derler derler de derler demeye devam ederler edemeden edemezler edilmeden etmeden edinilmekten ettirmeden rahat edemez ettirmezler...
00 YorumlaAman doyum emin olmadan sırf cenelerinden kurtulayım diye hata yaparsan ananın laflarını mumla ararsin
02 Yorumla
Soran2 ayValla öyle de düşündm
2 ayMutfakta falan mı iyi değilsin, ev işi falan mı sevmiyon ya da çok mu mükemmelliyetçi seçici falansın neden öyle diyor ki?
05 Yorumla
Soran2 ayYaşımdan gereği 29 yaşındym
- 2 ay
Sıkma canını nasip kısmet işleri bu işler. Herkes 20 21'inde evlenmiyor sonuçta ki diyelim ki kalsan bile bu dünyanın sonu değil insanların ne dertleri ne çileleri var kafana takma
Soran2 ayAnnem yüzünden stres yapıyom
- 2 ay
Çok iyi anlıyorum ama bu stresin sana hiçbir faydası olmayacak daha kotu ölür her şey
Soran2 ayEvt olmıcak bu hayattan bıktım ölmek istiyom
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evde kalacaksın diye kör kuyuya mı atlaman gerekiyor, ailelerin bu baskısı insanları yanlışa iter
27 Yorumla
Soran2 ayValla öyle intihar edesim geliyor
Soran2 ay😥
Soran2 ayÇalışıyorm ama malum ekomomi maaş vs. aile evinde yaşıyorm tek yaşasam takmam
Soran2 ayÖyle yapmaya çalışıcam
Ekonomik özgürlük bu işin tek anahtarı. Kendi ayaklarının üzerinde durduğun an o baskı biter.
16 Yorumla
Soran2 ayYoo çalışıyom ama aile evinde yaşıyorm
Soran2 ayPara mı var 3 kuruş maaş alıyom
Soran2 ayNapım maaşın hepsini kiraya mı vereyim
2 aySen değil asil evlenen kadınlar evde kalıyor. Bekarlar istediği gibi gezip tozuyor , bu yönden bak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı. hata yapıyorlar psikolojini bozuyorlar kimin ne zaman evlenecegi belli olmaz kimi 18 19 da kimi 30 35 de
00 Yorumla
2 ayBirde sana evlen artık diyecek bir ailenin olmaması da acı verici kimsesiz olmak 😖
01 Yorumla
Soran2 ayKeşke bnmde ailem olmasa
- Aile & Toplum konusunda 549 cevap paylaştı.
u 2 ayAyrı eve çık çok bile kalmışsın öyle aileyle aynı evde
01 Yorumla
Soran2 ayMaaşım ayrı ev için yeterli değil
2 aygüncellemelerde herşeyi belirtmişsin zaten tavsiye açısından çok bir şey diyemem gibi
09 Yorumla
Soran2 ayTeşekkür ederm 😊
- 2 ay
tek şey sabır ve dayanmak gibi
Soran2 ayÖyle mi olmayan beni üzen ilişkilerime kırgınm karşıma çıkmayan nasipime kırgınım
Soran1 ayburada mısın
- 1 ay
ne oldu
Soran1 ayKonuşabilir miyiz
- 1 ay
nasıl yani ne oldu
Soran1 ayÖyle konuşmaya ihtiyaçım vardı
- 1 ay
fark etmez
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
2 ayKendine yeni bir hayat kurman gerekiyor. Başka eve cik
04 Yorumla
Soran2 ayÇıkcamda maaş yetmiyor
- 2 ay
O zaman sana kolaylık sağlayayim sende bana kolaylık sagla birbirimize destek olalım. Ben ordudayim. Uyarsa anlaşırız
Soran2 aySağol ordu istemem
- 2 ay
Sorun değil. Motokaravan var. Ev derdin yani kira sorunun olmazdı.
2 ayMerhaba, 29 yaşına kadar evlenmemek senin kararın mıydı
012 Yorumla
Soran2 aySevgililrrm oldu ama doğru insan değillerdi
- 2 ay
Evlenmeyi sen istemedin, yetişkin bir insansin, bu senin kararın. Ailenin evlenmeni istemesi çok normal, ama bu isteği baskıya dönüştürmemeleri gerekir
Soran2 ayEvlenmek tabi ki istiyordm kaşıma çıkan kişiler doğru insan değildi
- 2 ay
Bunu çok iyi anlıyorum işte, karşına çıkanlar evlenecek insanlar değildi, kendini hazır hissetmiyordun vs,, nedeni ne olursa olsun bu karar sana aitti
Soran2 ayKarşıma çıkan insanlar evlenecek biri olsaydı ben evlenmeyi isterdim
- 2 ay
Bakire misin
- 2 ay
- 2 ay
Rahatsız ettiyse özür dilerim
Her insan kendi zamanını Yaşar öyle düşünme o yüzden boş ver kim ne derse desin
05 Yorumla
Soran2 ayYorumlar daha çok moralimi bozdu
Soran2 ayÖyle tabi zor günlerden geçiyom. İnşallah güzel günler yakındır
Gizli Üye(25-29)2 ayBende 29 olucam da bişey sormak istiyorum neden evlenmedin kendi tercihin mi yoksa birimi çıkmadı karşına
13 Yorumla
Soran2 ayKarşıma çıkan insanlar oldu ama doğru insan değilmiş hele ki biri vardı onunla evlenmeyi çok istedim ama nasip değilmiş
Cevap sahibi2 ayVallahi aynısı ikimiz içinde hayırlısı olsun baskılara kulak asma çalışmak istiyorsan veya işin varsa çalış yoksa da kimseye kulak asma
Soran2 ayHep çalışma hayatım oldu şuanda da çalışıyorm zaten evlenmek bende istiyom ama aşka sevgiye inançımı kaybettm tabi bunu aileme anlatsam bile anlamıyorlar maaşım yeterli değil eve çıkmak için yoksa ayrı eve çıkmak istiyoruö
Baskıyla yanlış bir evlilik yapsan mutlu mu olucaklarmış
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı.
2 ayKadınlar bu yüzden baskı yapıp yanlış kişi ile evlendirip ölümüyle sonuçlanıyorlar evliliğin yaşı yoktur doğrusu vardır ve bunu bu devir de gördüğü halde baskılamak hiç hoş değildir
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Acele edip yanlış birine denk gelmekte var evlilikte
00 Yorumla
2 ayÇok basit ben evlenmek istemiyorum diyeceksiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı.
2 ayArtık kendi imparatorluğunu kurma vaktin gelmiş :)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayBen 35 yaşımda evlendim evde kalmazsın acele etme evlenip boşansan daha beterini yaparlar
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Takmayacaksın normal yaşatına devam edeceksin ula bağada diyorlar 😅😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBen sana talibim
Yaşıtız
Kamu personeliyim
Ciddi ilişki istiyorum
Bana bir şans verir misin
anlaşamazsak konuşmayız
Sadece bir şans tanı00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 571 cevap paylaştı.
2 ayKriterleri ver ellerine, buna göre bulun o zaman de
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
2 ayBence kötü hissetme kendini rahatlat bekarlık sultanlık de evlenmiyom de
00 Yorumla
2 ayHayat be güzellik evlenirsi. Bir gün karşına iyi biri çıkar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 976 cevap paylaştı. Evlenmek istemiyorsan zorla da olacak değil ya
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı.
2 aynoluyor evlenmeyince dışlanıyormusun? aldırma o tiplere. bekar kalmak kötü bir şey değil
01 Yorumla- 1 ay
Ne evlenmesi allah göstermesin, Kardeş dalga geçiyorum bakalım oltaya kimler düşecek diye,
2 ayYa bıraksana kime ne dogru kisi cıkınca karsına evlenirsin iste ananın babanın baskısı yüzünden emin olmadıgın biriyle evlenme sakın hem bekarlık sultanlık emin ol
10 Yorumla
2 ayMesleğin var mı çalışıyor musun bunlar olduktan sonra evlenmesen de olur evlilik evlilik ne var evlilikte ya
13 Yorumla
Soran2 ayEvt çalışıyom
- 2 ay
diyelim ki evlendin ve kocan çalışmıyor ve senin paranla geçiniyor ama buna rağmen seni aşağılıyor ailesinin yanında seni küçük düşürüyor bunu mu istiyorsun tamam iyi evliliklerde var ama evliliklerin büyük bir kısmı hep böyle geçiyor evlilik hayatın boyunca onun ailesinin sorumluluklarını almak zorundaymışsın gibi davranıyorlar ben evli değilim ama çevremden gördüğüm insanlardan yola çıkarak yorum yapıyorum sanki onların ailesine de bakmak mecburiyetindeymişsin gibi davranıyorlar evlilik o kadar iyi bir şey değil nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa
Soran2 ayKız sende senarya yazdn tabi ki öyle evlilikler var yakından da gördüm sende 24 yaşındasn bn 29 benim yaşıma gelnce evlilik olmasada olur yerine olsa iyi olurdu belki diyom
Gizli Üye(25-29)2 ayKimisi evlen baskısı yapar kimisi evde kal bil salsalar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayKendini mutsuz hissetmekte çok haklısın. Bende 22 yaşındayım annem şimdiden evlen diyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayEğitimin ve işin nedir desem cevap vermek ister misin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayYa boş ver evlilik ayrı stres emin ol ben bekarlığımı bazen özlüyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat