Ben filistinli kardeslerimizi cok seviyorum ve onlarla dostluklarimiz kanitlayan olaylar altta okuyun 😊😊 düşünceniz ne?

Arkadaşlar kısa, boşluk olduğu için uzun duruyor zaten, kültürlenirsiniz max 1.5 dk olur çoğu MEB kitaplarında yok

Talkan Kıyımı: Kuteybe’nin teslim olan binlerce Türk’ü yol boyu ağaçlara astırması.

Kanlı Değirmen: Curcan’da katledilen Türklerin kanıyla nehirde değirmen döndürülmesi.

Esir Pazarları: On binlerce Türk gencinin ve kadının köle olarak satılması.

Vehhabi Baskınları: Suudların Osmanlı’ya isyan edip Türk garnizonlarını hedef alması.

Kavalalı İhaneti: Arap ordusuyla İstanbul kapılarına dayanıp devleti yıkma girişimi.

Gizli McMahon: Şerif Hüseyin’in İngilizle anlaşıp Türkleri arkadan vurma planı.

Ray Sabotajı: Lawrence destekli grupların asker taşıyan trenleri havaya uçurması.

Medine Kuşatması: Fahreddin Paşa’ya giden erzak yollarının Araplarca kesilmesi.

WW1'de 77 ve 75. alay, Arapların olduğu 57. alaya zorluk çıkartması (Atatürk'ün olduğu)

Cephe Gerisi Pusu: Türk ordusu İngilizle savaşırken arkadan yapılan baskınlar.

Kanal Sabotajı: Süveyş hattında bazı Arap birliklerinin saf değiştirip orduyu satması.

Kuyu Sabotajı: Geri çekilen susuz Türk askeri içmesin diye kuyuların zehirlenmesi.

Yaralı İnfazı: Savaş meydanında kalan yaralı Türklerin kıyafetleri için öldürülmesi.

Kudüs’ün Teslimi: Yerel liderlerin İngiliz komutanı sevinçle karşılaması.

Hain İhbarlar: Gizlenen Türk askerlerinin altın için İngilizlere ihbar edilmesi.

Filistin özelinde (10 madde) AS*LA desteği: Türk diplomatlarını vuran örgütün k*mplarda barındırılması.

T*rör Eğitimi: PK'nın ilk askeri eğitimlerini bölgedeki kmplarda alması.

Şam Sürgünleri: Osmanlı sonrası Türkiye karşıtı grupların bölgede korunması.

Nahda Akımı: Türklerin "barbar" olarak tanımlandığı milliyetçilik akımı.

Lübnan İttifakı: Bölgedeki grupların Türkiye karşıtı örgütlerle iş birliği yapması.

Doğu Türkistan: M. Abbas'ın Uygur Türklerine yapılanları "hak" olarak savunması

Müfredat: Okullarda Osmanlı tarihinin "işgal ve gerileme" olarak okutulması.

Doğu Akdeniz: Türkiye’yi dışlayan Yunan-Rum-Mısır blokunda yer alınması. İşgalci

Filistin iddiası: Türkiye ve KKTC’nin Kıbrıs’ta "işgalci güç" ilan edilmesi.

Ermeni Pulları: Sözde soykırım iddialarını destekleyen resmi pul basımları.

Güncellemeler
2 ay
Cevaplayın artik
Ben filistinli kardeslerimizi cok seviyorum ve onlarla dostluklarimiz kanitlayan olaylar altta okuyun 😊😊 düşünceniz ne?