Çıkanları istemiyorum, reddediyorum, görüşmedim hiçbiriyle de, evde kaldı derler ya, takıntı yapmaya başladım, iyice kompleks yapıyorum zaten, takıntılı bi yapım var, napmalıyım
2 ay
Cevap
10Cevap
Saçmalama evli desinler diye evlilik yapıp ilerde keşkelerle mi yaşican, ya da bu hayatı kim ne der diyemi yaşıyosun,
Doğru zaman ve doğru kişi mesele olan
Sırf öyle demesinler diye istemediğin bir evlilik yapmayı inşallah düşünmüyorsun🙄
Tabiki düşünmüyorum ama fazla takıntılı olduğum için takıntı yapıyorum ister istemez
Öyle yapma zarar edersin dikkat et
Napmaliyim tavsiye verir misiniz
Evlenmek için sırf baskı hissettiğin için asla evlenme bir kızı bin kişi ister bir kişi alır evlenmeye niyetin varsa kendini hazır hissediyorsan çıkan taliplerini reddetme uygun bir şekilde görüş şartlarını konuş beklentilerini ne istediğinizi konuşun içine sinerse görüşmeye devam edip ondan sonra karar verirsin acele etme
Benim hiç görüşmeden bile direkt reddetmem normal mi bide evliliğe karşı garip bi tiksinti ve soğukluk oluştu bazen evlilik konusunu konuşuyoruz annemle yüzüm yanıyor resmen bi kere kafama ateş bastı inanki anormal bişeymi var diye korkuyorum büyü vs gibi
Görüşmeme sebebin ne
Ha arkadaş tavsiyesi ha aile yakınının
Kimin ne dediği önemli değil ama çok takiyosan en azindan bi defa da olsa görüşebilirsin
Anlatsam belki çok garip gelicem ama evlilik fikrinden tiksindim tanışmaya korkuyorum güvenimde yok asla kimseye insanlara uzak ve soğuğum ama içten içe dert ediniyorum biri olsada sevse sevsem diye ama çokta korkuyorum ya evlendiğimde aldatırsa ya aramı açmaya bozmaya kalkarlarsa büyü vs yapıp vs vs çok saçma biliyorum ama bu düşünceleri durduramiyorum
Bence evlilik yaşı 30 ve üstü olmalı artık evde kalmış vs sayılmazsın anlasamadığın sevmediğin bir insan ile evlilik yapmak doğru değil
Yapacak bir şey yok evde kaldın sonuçta türk kızları seçicilikleriyle meşurdur her ülkede bilinirler türk kızının nasıl bir varlık olduklarını
Çok kritik yaş bı kaç yıl sonra gelen olmaz :( tanış bence niyetin varsa evliliğe tabi
Sence kaçta gelmeyi bırakırlar
Bana geliyorlar halen fkfkfkfk
Kaç yaşındasın
Bence beğendiğin kişiyle evlen ama görücü usulü mantıklımı sence? Neden kendin şansını denemiyorsun?
Nasıl yani?
Kadınlar için evde kalmak diye bir şey yok
Nasıl yok kız asıl erkeklere yok ben
O. *
Ama hiçbir erkek için evde kaldı diye bi laf duymadım ben
Aday gelmemeye başlayınca istesende bulamazsın
Napiyim şimdi kendimimi öldüreyim zaten evlilik fikrine genel olarak sıcak bakmıyorum
Herşeyin hayırlısı olsun takma kafana
26 çok geç bir yaş değil acele etme
Çok seçici olma tanış önce sonrdan pisman olursun
Hiç tanışmadan çevirdim desem hepsini
Yanlış yapma öyle
Ya anlatsam inanmazsin evlilik fikrine o kadar soğuk bakıyorumki bide aşırı derecede güvensizlik problemim var insanlara karşı bide soğuk ve uzağım insanlara
Bazen evlilik fikri açıldığında yüzüm yanıyor resmen
Öyle yapma tabii evlilik kumar işi ne çıkacağı belli olmaz ama doğru insan denk gelirse cenneti yaşarsın bence değerlendir
Doğru insanı anlayamayacak kadar safim desem peki
Saf değilsin sen gerçekten niyet et Allah karşına çıkarır
Bide şu var çıkan gorüculerden birini sorduk bunlar iyi değil bırakın vermeyin kızının basinimi yakican dedi biri başka biride iyi değil onlar ama siz bilirsiniz dedi bizde bıraktık şimdi çıkan oluyomus onlarda malum iyi düzgün deniliyor ama çürük çıkıyor bide o korkutuyor cok
Hani etrafa sorucan iyi düzgün dicekler sonradan pislik çıkacak oda var kime güvencem ben inanki cok korkuyorum
İyice araştır ama şöyle de düşün senin evlenmeni istemeyen insanlar görücüyü sana kötülüyor olabilir
Bilmiyorumki 3 yere soruşturduk oğlan için alkol kullanıyor dediler daha önce evlerindeki kiracı adam tanıdığıymis annemin o dediki oğlan babasına bıçak çekti kaç kere şahit oldum ben annesiyle gecinebilicekmisiniz siz o kadın çok fena dedi bu sefer arkadaşına sordu oda kadın çok fena oğlan içinde sadece alkol içtiğini biliyorum dedi başka bir arkadaşıda çok kız istemişler veren olmamış falan dedi
Üçüde yalan söylemez diye düşündüm neden istemesinlerki elin adamı neden istemesin yani oda var
Annemde dedi yalanmi söylicek insanlar diye bilemedim
ya evlenenler evde kalıyor asil napican evlenip
salla gitsin
boş ver et be knk
Sev yap istediğini
Salla
evde kaldın
Bı git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
26 yaş için “evde kaldı” lafı o kadar abartılı ki duysan gül geçersin normalde 😅 Ama anlıyorum baskı ağır geliyor ve takıntıya dönüşmüş 🥺
Önce şunu kendine hatırlat: Reddettiğin insanlar senin standartlarını ve hislerini karşılamadı bu çok sağlıklı 👍 Zorla evlenmektense yalnız kalmak çok daha az zararlı ❤️
Aklına “evde kaldım mı” düşüncesi geldiğinde bunu yakala ve şu soruyu sor: “Bu benim isteğim mi yoksa toplumun sesi mi?” Çoğu zaman başkalarının sesi olacak fark edeceksin 🌿
Görücü usulünü tamamen kapatmak zorunda değilsin ama süreci sen yönetebilirsin. Tanışmayı sohbet gibi gör evlilik baskısı gibi değil daha rahat hisset 🙃 Hoşuna gitmeyen her durumda “hayır” deme hakkın var unutmamalısın 💪
Takıntılı yapın olduğunu söylüyorsun bu noktada kısa süreli bir online terapi sana çok iyi gelebilir 🧠 Hem bu düşünceleri düzenlersin hem özgüvenin artar. Kendini suçlama hassas ve seçici olman bir kusur değil güçlü yanın 💖✨