Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda saldırı oldu, 1 öğretmen ve 9 öğrenci hayattan koparıldı. 😔

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda saldırı oldu, 1 öğretmen ve 9 öğrenci hayattan koparıldı. 😔

Şiddet, bu coğrafyanın ve insanlık tarihinin en ilkel, en kontrolsüz ve en rasyonel olmayan yüzüdür. Kahramanmaraş’taki o okulda yaşananlar, bir "saldırı" değil, masumiyete ve geleceğe karşı işlenmiş bir barbarlık suçudur. Bir öğretmenin ve dokuz fidanın hayattan bu kadar vahşice koparılması, toplumsal dokumuzda onarılması güç, derin bir nekrozdur. Duyduğum üzüntü bir taziye mesajından öte, bu sistematik çürümeye karşı duyulan soğukkanlı bir öfkedir.
Kendi deneyimime gelirsek, ben şiddetin sadece kuramsal tarafını değil, o soğuk ve karanlık temasını da yaşadım. Birkaç yıl önce, tekin olmayan bir sokakta yürürken arkamdan yaklaşan bir saldırganın, bilincimi eterle uyuşturup beni bir nesneye dönüştürme çabasıyla yüzleştim. Ancak hesaplamadığı bir şey vardı: Benim reflekslerim, korkumdan daha hızlıdır.
O an hayatta kalma içgüdüsü değil, bir savunma disiplini devreye girdi. Sonuç, elimdeki tırnak törpüsünün saldırganın gözüne girmesiyle oluşan kalıcı körlük ve beraberinde gelen ağır beyin hasarı oldu. Ben o geceden zarar görmeden çıktım, çünkü mağdur olmayı değil, saldırganın kendi şiddetinde boğulmasını tercih ettim. Benim dünyamda şiddet arayan, karşılığında sadece şiddet değil, hayatını karartacak bir bedel bulur.
Bu olayda ağır ihmal var. Çocuk kaç kere şikayet edilmiş, sorunlu olduğu aileye bildirilmiş, Sadece babası güçlü diye gözardı edilen bir çok şey var. Burada oldu olay ve biz bile aşırı etkilendik. Allah ailelerine sabır versin. Daha çok şey yazacaktım da boş ver. Allah belasını versin bunların.
Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; geri kalan öğrencilere de acil şifa dilerim.
Tesekkur ederiz. Allah kimseyi evladiyla sınamasın
Amin
Hayır uğramadım canım , umarım bu tarz olaylar artık son bulur 🙏 çünkü şiddetin önüne geçilmezse bu ne ilk ne son olucak oyuzden şiddete hayır
Umarım ablam
🙏🥺🌸
Bizim çocukluğumuzda şiddet görmemek çok mümkün değildi. 7 yaşındaydım öğretmen cetvelle dövmüştü. Omzum kollarım falan morarmıştı. Hemen her öğretmenimden dayak yedim ya. Bir de başarılıydım, sınıf birincisi oluyordum falan. Ona rağmen dövülüyorduk. Sokaklar zaten eşkıya düzeniydi. Kim kimi s.. rse. Çok kavga ettik. Ama bizim çocukluğumuzda da herkes sokaktaydı yani. Ormanda büyüdük resmen. He bunun bir zararını gördük mü? Bir süre görmediğimizi sandık ama sonra yaş ilerledikçe fark ediyorsun, hep avcı modundasın abi. Hep bir kovalamacanın içindesin. Hep bir rekabet, bir geride kalmışlık hissi hiç geçmiyor yani. Huzursuzsun. Çünkü savaşarak büyümüşsün. İyi tarafı şu, erilsin. Erkeksin yani. Bir faydasını görür müsün? Tartışılır. Patron, yönetici falan olacaksan iyi ama öyle sağda solda sürüneceksen sıkıntı. Uyum sağlayamazsın.
Öyle tabii.
Bir artısı da tabi artı denebilirse, kadınlar tarafından tercih ediliyorsun. Özgüven oluyor çünkü. Ama en büyük bunalımlarımı da bu sebepten yaşadım. Faydalı diyemem.
Bu haber insanın içine ağır bir taş koyuyor 😔 Kimsenin okula giderken ölüm korkusu yaşamaması gerekiyor. Ben çocukken aile içi sözlü şiddete maruz kaldım, yıllarca etkisini taşıdım. Fiziksel şiddet olmasa da ruh çok yıpranıyor. Eğer sen de bir şiddet deneyimi yaşadıysan yalnız değilsin 💔 Konuşmak istersen buradayım 🕊️
İçimde biriktirmeyi tercih ederim.
Cevap
9Cevap
Hayır.
İş yerinde kavga ettiğimiz olmuştu. Yine aynı şekilde gençlik yıllarında öğretmenlerden de dayak yemişliğimiz var.
Bu haberden dolayı üzüntümü ifade etmeye kelimeler yetmez 💔
Kalmıştım evet o zamanlar böyle haberi duyurma yerleri yoktu tabi
Yıllar önce olan olaylar oldu ama kendimi bu sayede fark ettim
Sence nasıl müdahaleler olmalı olay sırasında güvenlik personelinin nasıl silah yetkileri olmalı
Bir çocuk olarak
Bir kadın olarak
Şiddete maruz kaldım. Çok ağır bir şekilde...
Şiddete değil de zorbalık gördüm evet
Evet ortaokuldayken olmuştu
Bu şiddet değil terör
Zamanında evet
Uğradım
Çok kez
Hayir
Evet çok canım acımış ti
maruz kaldım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?