Şiddet gören kadınlardan birisiyim Allah kimseye yaşatmasın keşke niyeti fikri kötü insanlardan hep uzak kalsak keşke bu dünyada hiç var olmasalar ❤️🌹

Şiddet gören kadınlardan birisiyim Allah kimseye yaşatmasın keşke niyeti fikri kötü insanlardan hep uzak kalsak keşke bu dünyada hiç var olmasalar ❤️🌹

Bence şiddetin en kotu yanı anne baba eş sevgili gibi yakın ve güven ilişkisinde olunan kişilerden gelmesi. Anne baba şiddeti diğer şiddetlere de neden oluyor çünkü kişi kendini seven değil ona zarar veren şemayı tanıyor. Bende yaşadım geçmişte şiddeti gerçekten çocuk olarak ruhumu zedelediğini çok net biliyorum. Hâlâ bazı şeyleri çözmekle uğraşıyorum ama en azından ben şiddet gösteren bir anne değilim bunun zararını bildiğim için.
Eski sevgilim tokat atmıştı onun dışında öyle ağır bir şey yaşamadım şiddet gören kadın görünce içim parçalanıyor.. Rabbim kimseye yaşatmasın bir tokatı bile ben 5 yıl olmasına rağmen unutamadım dayaktan her yeri moraran kadınlar ne yapsın.. Ehlimize denk gelelim inşallah ne diyelim Türkiye’de yaşayıp en az bir kez şiddet görmeyen yok denecek kadar azdır..
Elbette gördüm herkes görmüştür, bunda büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum, fakat bu şiddetin ve de kişinin hassasiyet boyutuna göre de değişir tabi ancak kendi adıma konuşmak gerekirse bende öyle travmalar falan bırakmadı yani, bu durumu duygusala bağlama gereği de duymuyorum.
Kendim için söyledim sana demedim neden üzerine alındın ki
Hayır çok şükür görmedim
Allah gönlü güzel iyi insanlarla karşılaştırsın seni bundan sonraki süreçte mutluluklar dilerim sana 🌸🫶
Canım Ela, söylemesi bile ne kadar zor biliyorum. Şiddet insanı çok derinden yaralıyor ve hep iz bırakıyor. Keşke dünyada kimse böyle acılar yaşamak zorunda kalmasa. Ama yalnız olmadığını bilmeni isterim, iyileşmek için ne kadar destek ararsan yanında insanlar olacak. Hayata tekrar güvenle bakabilmen için kendine biraz zaman tanı ve sana zarar verenlerden uzak kal. Sen çok değerlisin, sevgi dolu güzel günler seni bulsun 🌷💛
Cevap
17Cevap
Okulda kavga ettiğim oldu ya da mahallede eskiden. şiddet gördüm de gösterdim de
Anne, baba, öğretmen ve bir iki sokak kavgası oldu tabii.
Hayatın diğer yarısı senin için mutluluk dolu olsun
Eski erkek arkadaşımdan psikolojik şiddet gördüm ben de hatta bir ara sadece elini kaldırdı o derece ilerlediği olmuştu
Ah canım Rabbim hep iyi insanlarla karşılaştırsın🥹
Şiddet sadece fiziksel değildir, psikolojik şiddet diye bir gerçek vardır hayatta
Çocukken dayak yemişliğim var babamdan 1 kere. Başka da olmadı hiç ne ailemden ne başka şekilde
Fiziksel olarak değil ama psikolojik şiddete çok uğradım ben.
Geçmiş ilişkilerimde psikolojik şiddet ve manipülasyon gördüm.
1. Sınıfta erkeklerden ve babam ölene kadar babamdan.
Ömrümde kavga etmedim, efendi adamım ben
Kadınlar deyince ne oluyorsa herkes gördü kardeş ailesi tarafından erkekler de
Küçükken annemden yediğim terlik dışında bir şey görmedim çok şükür
Beraber olduğum 2 kadından psikolojik şiddet görmüştüm. Tehdit, şantaj vs
Eski eşinden görmüştüm
Kız sen kaç yaşındasın da evlendin abooo
Aile içi şiddet mi
Görmedim. Sana da üzüldüm hep mutlu ol inşallah 🤍
Bu yaşta kimden siddet gordun
Allah yar ve yardımcın olsun büyük ihtimalle imkanın yok diye çekiyorsun
Evet olmustu...
Gördüm uygulayanlar kalkisanda oldu
İlkokulda öğretmen dövdü..
Çok şükür hiç şiddet görmedim
Şüphesiz bir yerlerde denk gelmişimdir..
Erkekler mi var olmasın?
Bol bol. Masaj niyetine
Hayır görmedim.
Geçmiş olsun
çoookk
Ula yasantimiz siddet 7.24 hemde psikolojik siddet
Neden
Evet gördüm
Evet defalarca
Çookk
hayır çok şümür
Psikolojik evet mlsf