Cidden öyle, İslam'a en çok zarar veren siyasal İslamcılardır
2 ay
Cidden öyle, İslam'a en çok zarar veren siyasal İslamcılardır
Hocaların verdiği saçma sapan vaazlerin bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Örneğin Kur’anda açık açık helâlin olan kişi dışında mahrem yerlerini göstermesi yasak yazarken geçmişte hocanın biri “Evlilik niyetinde olan kişiler görebilir.” diye vaaz vermişti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bir de Atatürk karşıtı söylemleri var bazı hocaların. Neymiş efendim? Hocaları asmış. Acaba hangi dinin hocalarını asmış? Cumhuriyetin ilânı sırasında Erdoğan’ın memleketinde “Din elden gidiyor.”ayağına milleti kışkırtan, Müslüman kesime işkenceler yapan Hristiyan hocaları asmış. Bunu Youtube’de anlatan Rizeliler var. İnanmayan videolarını izlesin. Başka örnek olarak Bursa’da bir kızın yabancı bir okulda aklını yıkamışlar ve dinden uzaklaştırmışlar. Okulu kapatmış. Şimdiki hocaların çoğu hocadan ziyade şaklaban hâl böyleyken. Ben de Müslüman’ım ama Müslüman olup Müslüman gibi davranmayan kişilerin de etkisi var. Sözde Müslüman ama zina işliyor, faiz haram ama faiz alıyor gibi gibi örnekler de kötü örnek oluyor. Sorarsak en Müslüman ama onlar.
Sisteme duyulan güvensizlik artınca gençler inancı değil onu temsil edenleri sorguluyor 😔 Özellikle tutarsızlık, yolsuzluk, baskı ve dayatmalar olunca “bu din buysa ben yokum” noktasına geliyorlar.
İnanç zorla değil örnek olarak yaşanarak aktarılır. Samimiyet gören genç, dine de insana da uzak durmaz 💫📿💬
Cevap
9Cevap
Çünkü Allah Allah diyerek bu ülkeye her türlü rezilliği ve ihaneti yaşattılar. Bunları gören dinden soğuyor
Ee ne güzel işte? Leş dinlerden kurtuluş artıyor bu umut veren bir gelişme.
Ben agnositikim.
Beni alakadar etmez.
Dindarmış ateistmiş
Dine önem vermiyorlar özellikle vicdan tohumları ekilmemiş
Çünkü Tanrının yerini Para aldı. Uyutulanlar uyandı
Dini kendi çıkarları için sömüren ailelerin çocukları ateist oldu abisi genel olarak
Çocuğu ne kadar çok sıkarsan dinden o kadar uzaklaşır çünkü. Ben de az çekmedim annemden
Kendileri dini bilmiyorlar zaten
Baskı yaptığın yerden patlar
sende islamdasin daha ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?