Bu sadece bir haber mi, yoksa artık görmezden gelemeyeceğimiz bir alarm mı?
Okullarda çocukların ve öğretmenlerin güvenliği sağlanamıyorsa, biz bu hayata nasıl güvenle karışacağız?
Bu sadece bir haber mi, yoksa artık görmezden gelemeyeceğimiz bir alarm mı?
Okullarda çocukların ve öğretmenlerin güvenliği sağlanamıyorsa, biz bu hayata nasıl güvenle karışacağız?
Bu konu öyle derin ki her şey birbirine bağlı uni den fenomenler kültürel çocukların önüne toplum da peş para etmez insanların rol model çıkması eğitim sistemi ülkedeki adaletsizlik kadınların çürümesi sosyal çürüme ülkede herkes sanal balon olması kimsenin gerçek arkadaşı yok vs vs bunlar gibi bir çok konu bunların uzun uza altını doldurmaya kalksam senle sabahlamam lazım burada 🥲 daha iyi günlerimiz ülke içerden çökertiler kadının yozlaştığı ahlaksızlaştığı toplum milletler yok olur yok olmaya gidiyoruz ülkede bütün vasıfsızlar uni okuyor normal de dünya yüzde 10 azınlık uni okur biz de herkes sebebi kadını bozmak giyim sanat diziler ile sonuçları aile yapısı çöktü ilişkiler evlilikler bitti kimsenin kimseye tahamülü yok piskoloji ilaçları zirveler kırıyor her gün ama ülkede bak sosyal medyaya herkes mutlu komik ama böyle toplum da düzgün insanları kadınlar yok ediyor çok kaptırdılar kendileri altın dan hayatını alıyorlar ülkede sosyal mühendislik türk saldırı var aile yapısına bu sosyal mühendislik sadece kadın üstün den olur ülkede tarikatcılar din kisvesi altın da seni Arap kültürünü empoze ediyor ırkını kültürünü hiçe sayarak din başka Arap kültürü başka arkadaş çin başka peri başka bu ülkeye sokulan azınlıklar dan tut 100 yıldır ağır bir şekilde türk saldırı var sonun da bu fay kırılır olan azınlıklara olur çok uzun konular ya girişi yaptım
Bilerek yapıyorlar neden olacak. isteseler düzeltirler ama amaçları farklı. asıl suçluların ellerini kollarını sallayarak gezmesi terör estirenlerin yargılanmaması her şeyi açıklıyor. ve gerçekleri söyleyenleri de susturmaya çalışıyorlar. aileler de eğitim yok ki doğurup doğurup sokağa s*çıyor böylelerini.. sonra insanlar uğraşıyor işte bunlar yüzünden.
Herkes anne baba da olmamalı
Doğru
her şey göz göre göre oluyor.
Çocuk yetiştirmesini bilmeyen mahluklar üremeye devam ederse daha fazlasına kendimizi hazırlayalım.
Durum bu.
Bizi ailemiz öyle yetiştirirdi ki dört kardeştik kiraya çıktığımız her evde komşularımız anneme teşekkür ederdi. Ne güzel çocuk yetiştirmişsiniz diye aynı şekilde öğretmenler de. Şimdilerde öğretmenler değil bu cümleyi kurmak ertesi günün talihsizi kim olur diye düşünüyor.
Çok ama çok üzgünüm.😔
Her zaman diyorum önleyici sosyal hizmet hayata geçmediği sürece kadın ve çocuk cinayeti bitmez maalesef.
Aslında çokça var böyle hizmetler, seminerler ücretsiz. Fakat insanların buna hassasiyet gösterip kendini geliştirme eğilimi yok. Akşama kadar kadın programları izleyip vaktini saçma sapan geçirmeyi yeğliyor.
Sosyal çürüme. Bütün okulların girişlerine polis kontrol kulübeleri ve x-ray cihazları ile giriş sağlanmalı. Oyunlar pubg bilmem ne, sosyal medya, mafya dizileri, doğurup doğurup sokağa salınan çocuklar, uyuşturucu.. bazı cezalar ailelere de kesilmeli, dünyaya çocuk getirmek marifet değil doğurduğuna sahip çık, güzel yetiştir..
Ne var herkes izliyor, herkes oynuyor diye bir savunma yapanlar var bir de şiddeti öven çarpık ilişkilerin yaşandığı diziler çocuklara izletilmemeli Vahşet içeren oyunlar oynatılmamalı 1000 çocuktan biri de olsa gördüklerini içselleştiriyor Bu bir de gelip birinin çocuğunu bıçaklıyor okulu basıyor
yan gözle baktın deyip başkasının evladını katlediyor
Aynen öyle.. işte bu sebepten katil çocukların ailelerine ceza kesilmeli 😕 Allah kimseye yaşatmasın, okul evden sonra en güvenli yer idi.
Son iki gündeki haberler tesadüf değil canım 💔 Toplumda öfke büyüyor ve bu en çok çocuklara yansıyor. Ekranlar, aile içi iletişim eksikliği, okulda destek sistemlerinin zayıflığı hepsi birleşiyor.
Okullarda güvenlik sadece polisle değil sağlıklı iletişimle olur. Öğretmene, rehberliğe, psikoloğa değer verilen bir sistem şart 🙏 Çocuklara duygusunu konuşarak ifade etmeyi öğretmeden bu döngü bitmez. Senin farkındalığın çok kıymetli 💕🌱
Cevap
10Cevap
Zorla okuma devrimin bitmesi gerekiyor gadası
Aklımdan aynı sorular geçiyor haberlerden beri. Şimdi nasıl çocuklarımı içim rahat okula göndericem? Güvenlikler kapıda emaneten bekliyor bunu zaten biliyoduk. Ama çocuklar ne ara böyle oldu? Dicem ama ne bekliyoduk ki? Ülkede cinayetler, olaylar hiç eksik olmuyor ki. Bu ortamda ve düzgün aile şefkati görmeyen, aile tarafından Eğitilmemiş çocuklar tabi böyle olacaktı
Ebeveynler tv telefon ekranlarında kayboluyorlar ben yaşamadım çocuğum yaşasın diyorlar bunu dedikleri için çocuğunuz edepli olun ahlaklı olun kimseyi incitmeyin diyen annelerin babaların evlatlarına zarar veriyor yok ediyor Evladına manevi sorumluluk yüklemeyen anne baba topluma zarar veren evladından daha az sorumlu değildir Silahı tutan el değil ancak silahı tutan eli de anne baba besliyor bence
Mesele Yargının meselesi değildir Bizzat anne babaların toplumsal huzura ne kadar hizmet ettiği ile ilgilidir
İnşallah bir daha yaşanmaz Rabbim vefat edenlere rahmet etsin ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin çok çok zor
Kesinlikle. Ben yaşamadım çocuğum yaşasın mantığı doğru fakat başı boş bırakmak doğru değil
Tesadüf değil bunlar.
Hadi engelli olan çocuk denk gelmiş diyelim ya öbürü tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Başka saldırılar da olacağını yazmıslar biyerlerde bilinçli yapılıyor. Yani hayrwt edıyorum insanoğlu herşeyi kendı eliyle mahvedıyor. Bi eğitim sistemi kalmıştı mahvolmayan.
İçten içe halkı birbirini öldürmeye teşebbüs edecek şeyler çıkarıyorlar telefonlarda gizlilik aşırı çoğaldı ve popülerlik aşırı derecede yükseğe çıktı en kötüsü de TVlerde oynayan diziler, telefonda oynanan oyunlar hepsi öldürmek ile havali olunan şeyler
Mafyacilik özentisi aşırı iğrenç
Eskiden bu tarz haberleri sadece Amerika'da görüp korkardık ve halimize şükrederdik.. Ama bugün geldiğimiz noktaya bak 😔😔
Acaba bunlar da artik bizim toplum olarak bazı değerleri kaybettiğimizi ya da daha kötüsü gençleri kaybetmeye başladığımızı mı gösterir?
yav olay zaten sadece okul olması değil sokakta yürürken hiç tanımadıgın biri samuray kılıcıyla seni öldürebilir.
alkollü ya da ehliyetsiz bir sürücü seni bçip şanşıysan öldürür şanssıszan belki ömrün boyunca yatalak kalırsın. kanunların caydırıcılığı yok. cezalar yetersiz. Ülkenin kurumları bile kanıt siler suçlu korur olmuş vali olayı mesela. kim bilir neler neler var. balık baştan kokar ülke de sorun çok.
Okuyamayanın biran önce toplumdan çıkarılması gerekiyor birde aile eğitim verecek ve empati öğretecek sonsuza kadar empati şart
Bunlar tesadüf değil bunlar bir proje 3 tane malın ülkeyi karıştırmak için yaptığı provokasyon ama buda ellerinde patladı
Asla tesadüf değil. Canlı bomba eylemleri vardı bir zamanlar, şu an çocuklar kullanılıyor. Şekil değiştirdi terör ama yine sahnede. Olan masumlara ve çocuklara oluyor
Aklımdaki soru şu yoksa birileri bu çocukların ellerine silah verip okullara mı gönderiyor?
İşte canlı bomba örneğini bu yüzden verdim. SADECE senin değiştirdiler, bu sefer daha vahimi kullanılan kişiler çocuklar. Minguzzu ile başladı her şey şimdi bireysel değil çoğul ölüm hedefleri ama piyon yine çocuklar
Şekil değiştirdiler"
Ayrıca üçüncü eylem de Mersin de engellenmiş çocuğu yakaladılar. Dur bakalım dahası ne olacak
Sence nasıl cezalar olmalı özellikle büyük suçlara
Bu ülke ne zaman güvenli oldu ki zaten? Niye şaşırıyorsun ki?
Tesadüf demek istiyorum
Sistem değil sen suçlusun
Bence planlı eylem
Aynı şeyi düşünüyorum tesadüf değil
Her şey olabilir
Kötü şeyler oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?