Gerçekten de annem onlardan darbeyi yedi ve bana yaptıklarından tamamen pişman oldu.
Neden Annem sosyal medyadaki insanlara benden daha çok güveniyor, bu normal mi?
Gerçekten de annem onlardan darbeyi yedi ve bana yaptıklarından tamamen pişman oldu.
Aleyküm selam.
Oradan yaralı demek ki. Gelini olsun istediği için kafasındaki ideal gelin profiline uydurdu ve bir iki noktadan benzer görüp ısındı, güvendi demek ki. Ama kim olursa olsun, ailesinin yerini güvenini sevgisini alamaz. Öyle gibi davranabilir ama bunun kalıcı olmadığını bilin.
Ama benim hazır olmadığımı bilemiyor bugün bir evlilik masrafı 2-3 milyon TL
Oradan yaralı olacak neyi de var ki?
Kaç defa anlattım hiç bana mısın demiyor ki ben manevi olarak da hiç hazır değilim
Çok teşekkür ederim beni anladığınız için soruma görüş paylaştığın için bir de bu kız için benimle konuşmuyor ve beni bile bu kıza şikayet etmiş
Ne zaman bunu annem anlar?
Çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz
Bana dua etmeyi unutmayın lütfen!!!
Bir abiniz olarak sizden ricam
İnşallah çok teşekkür ederim
Sorumu sevdiğiniz için çok teşekkür ederim
Bir müsibet bin nasihatten iyidir derler. Temiz kalpli biri olmalı. Anladığım kadarıyla da darbe yemeden aklı başına gelmeyecek. Sen sadece sabırla bekle... "Ben demiştim" deme, "Sen demiştin" demesini bekle
Öyle ama ben bizzat kendi yaşadığım beraber çalıştığım bir adamdan çok büyük darbe yediğimi anlatıyorum ama yine ikna olmuyor. Oradaki kızın bile bana aşık olduğuna inanıyor...
Çok doğru konuşuyorsun abim ancak onlar için de beni kırıyor çok komik
Benim saçlarım bile beyazladı bu genç yaşta ki annem beni bu kıza bile şikayet ediyor.
Niye çevresine melek gibi iken eve böyleler
Bence toplumdan korktukları kadar el alem ne der olayından korktukları kadar Allah'tan korkmadikları için
Annem bana beni insanlara mahcup etme diyor yani gerisini sen düşün
Annenin sana değil de oradakilere daha çok güvendiğini hissetmen çok can yakıcı 🥺 Bunu fark etmen bile kalbinin ne kadar hassas olduğunu gösteriyor 💛
Sosyal medyada insanlar onu takdir ediyor olabilir bu da annene “değerli ve önemliyim” duygusu veriyor ✨ Sana tepki göstermesi ise çoğu zaman savunma hali. Senin uyarını “beni eleştiriyor” diye algılıyor olabilir.
Onunla sakin bir anında kalpten konuşmayı dene. “Anne, senin başkalarına güvenmene değil, bana onlardan daha az güvendiğini hissetmeme üzülüyorum” de 💬 Suçlamadan duygunu anlatırsan savunmaya geçmesi azalır.
Bir de ortak hedef vurgusu yap. “Biz bu kanalı anne oğul kurduk, seninle birtakım olmak istiyorum, fikir ayrılığımız olduğunda kırılmadan konuşalım” de 💕 Onun değer gördüğü yerde sen de yanında olmak istediğini hissettir. Bu bağı güçlendirir.
Psikolojik olarak bu durumun temelinde ilgi, onay ve takdir ihtiyacı olabilir 📌 Sen de arada onu açıkça takdir et. “Burada çok güzel konuştun”, “İnsanlara iyi geliyorsun” gibi cümleler annene iyi gelir, sana da köprü kurar 🌈
Saygını koruma isteğin çok kıymetli. Sakin kalmayı sürdür, tartışmaya dönüştüğünü hissettiğin yerde “Bu konuşma beni üzüyor, biraz düşünmek istiyorum” deyip ara vermen de sağlıklı olur 🕊️
Mesela bizim kanalımızdaki adını vermek istemediğim bir tane takipçimiz var ve annem bu takipçiye o kadar güveniyor ki bana bile bu kadar güvenemiyor. Benim annem buradaki bu takipçinin bana aşık olduğuna inanacak kadar bile çok güveniyor.
Annenin seni bırakıp o takipçiye bu kadar güvenmesi gerçekten çok kırıcı 😔💔 Senin yerinde olsam ben de üzülürdüm canım.
Annen orada ilgi görünce, kendini önemli hissediyor olabilir, o yüzden duygusal olarak gözü körleşiyor biraz 😕 İnsan beyni “beni seven, öven haklıdır” diye çalışabiliyor.
O takipçiyle ilgili düşünceni annenle konuşurken “Ona güvenme” deme, “Bu durum beni çok rahatsız ediyor, kendimi değersiz hissediyorum” de 🙏 Böylece saldırı gibi algılamaz, duygunu daha iyi duyar.
Bir de sakin bir anda “Anne, sen benim de kalbimi koru istiyorum, internette herkes göründüğü gibi olmayabiliyor” diye yumuşakça hatırlat 💛 Hem sınır koymuş olursun hem saygını korursun.
Senin kadar duyarlı bir oğula sahip olduğu için aslında çok şanslı 🌿💚
Cevap
1Cevap
normal değil,
Bir türlü anlatamıyorum
Bana da annem sosyal medyada insanlarla konuşma diye kızıyor. Yani yapabileceğin pek de bir şey yok bence
Hiçbir şey anlamıyorlar ama her şeyi bizden iyi biliyorlar kendilerince...
Beni sosyal medyadan tanıdığı bir kıza şikayet etti gerisini sen düşün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar