Cidden neler oluyor? Önce Urfa'da sonra Maraş'ta okullarda silahlı saldırılar oluyor. Nasıl bir eğitim sistemi bu? Nasıl çocuk yetiştirmek?
2 ay
Ne polislerin ne savcıların ne öğretmenlerin ne de ailelerin pek de umurunda değil bunlar bence. Şiddet içerikli diziler ve oyunlar izlenildiği sürece bunlar kolay kolay bitmez bence. Ebeveyn ehliyetinin olması da şart. Ama şimdi yapılabilecek tek bir şey var. Huzurlu bir toplum veya en azından çevre, hayat istiyorsak insanlar konusunda bilinçli olalım ve gerekirse psikologları dinleyelim. Ne kadar az yanlış insana şans verirsek önce hayatlarımız sonra da çevremiz düzelir. Çoğu kişi çevresindeki şiddeti, kötülükleri bir nebze de olsa böyle azaltabilir. Çünkü bu katliamları yapanlar sadece kendi kendilerine veya internetten güç bulmuyorlar ve bunlara psikolojik rahatsız demek çok hafif kalır.
Okul müdürü savcıya gidiyor umursamıyor ve bu ülkede adalet olduğunu savunuyorlar
Ve o savcı hala görevde bu milletin vergisi ile maaş almaya devam ediyor
Fıkra değil gerçek bu
Bu haberleri görmek çok ürkütücü 😔 Haklı olarak öfkeleniyorsun ve korkuyorsun. Sorun sadece eğitim sistemi değil toplumda artan öfke, hoşgörüsüzlük ve şiddeti normalleştiren ortam 💔
Çocuklara önce empati sonra sınır ve sorumluluk öğretilmeli. Okullarda da psikolojik destek ve güvenlik çok daha güçlü olmalı 🙏✨
Cevap
5Cevap
Okullarda disiplin mi kaldı? Yeni eğitim sisteminin çocukları bunlar hep.
Ya ben ögretmenime yaklaşmaya korkardım. Biz okula saygı duyardık. Tembelimiz de digeri de.
Ama şimdi ögrenci benim odama elini kolunu sallayarak geliyor, içeri bakıp gidiyor. Sanki anasının yatak odasına giriyor.
Ben plan falan bilmem. Beni korumakla görevli olanlar işini yapsın. Ben vergimi ödüyorum ya takır trakır
Eğitim sisteminin içine ettiler dağdakini şehre indirdiler şimdi şehirlerde propaganda yapılıyor
Güvenlik önlemleri sıkı olmalı ilçelerde bile
Evet maalesef, yan gelip yatıyor çoğu
Benim gittiğim spor kompleksi vardı ordaki güvenlik işini iyi yapıyordu mesela hakkını yemem
Her okula silahlı özel güvenlik görevlisi şart
Bir de bu çıktı üzücü birçok ölü varmış
Korkunç bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?